صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ماما‌ها یکی از ارکان اصیل و مهم نظام سلامت هستند

۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۴:۰۱
کد خبر: ۵۱۳۰۳۹
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
وزیر بهداشت گفت: به عنوان سرباز کهنه نظام سلامت اگر بخواهم به خدمات اقشار مختلف در نظام ارائه خدمات پس از انقلاب اشاره کنم، یکی از اصیل‌ترین و مهمترین ارکان نظام سلامت، ماما‌ها هستند.

به گزارش گروه جامعه ، سعید نمکی در مراسم بزرگداشت روز جهانی مامایی که در سالن همایش‌های رازی تهران برگزار شد اظهار داشت: ماما‌ها در رسیدن به دستاورد‌هایی مانند کاهش مرگ زنان، نوزادان و کودکان کمتر از ۵ سال، حذف کزاز نوزادان، کاهش سوء تغذیه مادران و کودکان، ترویج تغذیه با شیر مادر و واکسیناسیون، بزرگترین نقش را ایفا کردند.

وی با اشاره به دیدار خود با وزرای بهداشت پاکستان و عراق، تصریح کرد: این دو نفر از وزرای کشور‌های همسایه که از کارشناسان خبره سازمان جهانی بهداشت هستند اذعان داشتند که نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی ایران به عنوان الگو و مدل، قابل استناد است و از ما کمک خواستند و در این افتخار آفرینی، دو گروه بهورزان و ماما‌ها برجسته بودند.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بنده در ایام تعطیلات نوروز، ۹ بار به استان‌های سیل زده سفر کردم و همکاران ما در استان‌های سیل زده، صحنه‌هایی خلق کردند که دوست داشتم بار‌ها در گل زانو بزنم و دست تک تک آن‌ها را ببوسم، چون افتخارات عظیمی خلق کردند و از همکارانم در روابط عمومی نیز خواستم که این صحنه‌ها را برای دنیا به تصویر بکشند، چون خدمات بسیار ارزشمندی در اوج تحریم، شرایط اقتصادی ویژه کشور و حجم بالای آبگرفتگی در کشور به مردم ارائه شد.

نمکی با اشاره به فرارسیدن یکصدمین سالگرد مامایی آکادمیک در ایران، گفت: تربیت آکادمیک ماما با دیرینه یک قرن، افتخار بزرگی برای کشور و در منطقه بی نظیر است.

وی یادآور شد: از اردیبهشت سال ۹۳ همکاران ما ترغیب به زایمان طبیعی و کاهش سزارین را به عنوان سیاست و برنامه اصلی وزارت بهداشت در دستور کار خود قرار دادند و توفیقات قابل توجهی نیز داشتیم، اما باید علل عدم توفیق در برخی مناطق کشور را مورد واکاوی قرار دهیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: به عنوان وزیر و کارشناس نظام سلامت از جامعه مامایی انتظاراتی دارم. آنچه در دانشکده‌های مامایی آموزش داده می‌شود، نیازمند بازنگری است، چون ماما‌ها به عنوان رکن اصیل و قابل اعتماد نظام سلامت، باید مهارت‌ها و قابلیت‌های فراوانی داشته و در نظام سلامت، افراد چند وجهی باشند که برای این کار باید مهارت‌های جدیدی را فرا گیرند.

نمکی تصریح کرد: دومین انتظار بنده از جامعه مامایی، رفع دغدغه مقام معظم رهبری در مورد رشد جمعیت است و این دغدغه بسیار بجا است و اگر مراقبت کافی نکنیم، در آینده شرمسار خواهیم بود.

وی افزود: برای پیشبرد بهتر امور مربوط به سیاست‌های جمعیتی، مدیر پروژه جمعیت وزارت بهداشت را منصوب کردم، اما اولین کار ماما‌ها در این زمینه این است که با مراقبت‌های درست قبل از زایمان، اجازه ندهند که امید مادری به تولد فرزند ناامید شود و ماما‌ها به خوبی از مادر و جنین مراقبت کنند.

وزیر بهداشت گفت: ماما‌ها کمک کنند که با مراقبت‌های قبل، حین و بعد از زایمان، سلامت مادران و نوزادان را تامین کنیم و برای ترغیب افرادی که سال‌ها است ازدواج کرده و فرزند ندارند، افرادی که با مشکلات ناباروری روبرو هستند و یا تک فرزند هستند، ماماها، نقش ویژه‌ای دارند.

نمکی تاکید کرد: سیاست ما این نیست که بر روی افزایش نرخ رشد جمعیت در افرادی که چندین بار زایمان داشته اند و یا در برخی مناطق حاشیه شهر که فاقد تسهیلات زایمانی و به خطر افتادن جان مادر و نوزاد است، تمرکز داشته باشیم، چون در این مناطق زیرساخت‌های تربیتی نیز فراهم نیست، اما وزارت بهداشت نیز بخشی از این فرآیند است و همه دستگاه‌ها باید به کمک بیایند. البته به عنوان وزیر بهداشت و عضوی از کابینه دولت، مشارکت سایر بخش‌ها را می‌طلبم.

به گفته نمکی اگر آهنگ رشد زیرساخت‌های کشور با آهنگ رشد جمعیت متناسب نباشد، رشد جمعیت به یک ضد ارزش تبدیل خواهد شد.

وی نقش ماما‌ها را در تغییر و بهبود شاخص‌های سلامت، مهم دانست و گفت: امروز فارغ التحصیلان زیادی در حوزه مامایی داریم و باید از این ظرفیت ارزشمند در اولین برخورد مردم در نظام سلامت استفاده کنیم و امیدواریم که جایگاه ویژه و مناسبی برای ماما‌ها در نظام ارائه خدمات سلامت فراهم کنیم تا در آینده، مامای بیکار وجود نداشته باشد.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر نقش پرستاران و ماما‌ها در ارائه خدمات در منزل، اظهار داشت: سیاست ما این است که هر خانه یک پایگاه سلامت باشد و ماما‌ها یکی از ارکان مهم انتقال دانش به زنان و مادران باردار هستند و ثابت شده که اگر مادری تحصیلاتی در حد چهارم ابتدایی داشته باشد، شانس بقای نوزادش دو برابر می‌شود.

نمکی گفت: از ماما‌ها به عنوان پیام آوران سلامت و هسته اصلی آموزش خانواده‌ها استفاده بیشتری خواهم کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *