جشنواره سریال های رمضانی در راه است
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما، جایگاه سریالهای ویژه ماه رمضان نزد هموطنانمان به گونهای است که بیراه نیست اگر بگوییم، تماشای این سریال ها، به بخشی از عادات فرهنگی مردم ایران در این شبهای مبارک تبدیل شده است. عادتی از حدود ۲۵ سال قبل رفته رفته در کشور ما پدید آمد و گسترش یافت. یعنی از اواسط دهه ۷۰، دنبال کردن سریالهای مناسبتی تلویزیون در ماه مبارک رمضان در لحظات پس از افطار، تبدیل به یک عادت و علاقه جمعی در ایران شد.
یکی از دلایل چنین گرایشی نزد مردم، همزمان بودن پخش این سریالها با لحظات خاص پس از افطار است که همه اعضای خانواده گردهم میآیند و فضایی پر از نشاط و معنویت در خانهها حاکم میشود. دلیل دیگر، خاطرات خوش به جا مانده از این گونه سریال هاست. این باعث میشود که بسیاری از مردم در شبهای رمضان، خود به خود به سمت تماشای سریالهای تلویزیونی جذب شوند. به همین دلیل، موقعیت زمانی ماه مبارک رمضان و به خصوص حدفاصل افطار تا نیمه شب، یک فرصت مناسب رسانهای و فرهنگی برای صداوسیماست، به ویژه اینکه در این زمان، حال و هوای فردی و اجتماعی مردم هم به گونهای است که آمادگی بیشتری برای پذیرش مضامین متعالی دارند. همچنان که بار مسئولیت رسانه ملی برای تأمین نیازهای مخاطب در این مقطع زمانی افزایش مییابد. به ویژه اینکه این برنامهها دقیقا در تأثیرگذارترین ساعتهای زندگی هموطنانمان، یعنی لحظات پس از افطار به آنها عرضه میشوند.
سریالهای ماه رمضان سال ۹۸ نیز تا چند روز دیگر آغاز میشود و این سریالها همچون هر سال، شور و حال خاصی به روزه داران میبخشند. از ۱۶ اردیبهشت امسال، سه سریال جدید روی آنتن خواهد آمد که هر یک موضوع و قالب متفاوتی دارند و این تنوع، پاسخگوی سلایق مختلف خواهد بود.
طبق روال هر سال، بلافاصله پس از اذان مغرب و همزمان با صرف افطار، شبکه سوم سیما از میهمانان ماه خدا پذیرایی خواهد کرد. این شبکه برای امسال، مجموعه «برادر جان» را تدارک دیده است. این سریال، یک ملودرام خانوادگی و با مضمونی اجتماعی و مذهبی است. موضوع اصلی این سریال، «حق الناس» اعلام شده و در خلاصه داستان آن آمده است: پسری بعد از، از دست دادن پدرش میخواهد بدهیهای او را ادا کند. نویسنده فیلمنامه «برادر جان» سعید نعمت الله است که معمولا فیلمنامههایی پر کشمکش و ملتهب را مینویسد. همچنین کارگردانی این سریال برعهده محمدرضا آهنج قرار دارد.
علی نصیریان، حسن پورشیرازی، حسام منظور، آفرین عبیسی، سعید چنگیزیان، کامران تفتی، سجاد افشاریان، نسیم ادبی، مارال فرجاد، شیوا ابراهیمی، محبوبه صادقی و جلیل فرجاد از بازیگران سریال «برادرجان» هستند.
شبکه دو، «دلدار» را به عنوان سریال مناسبتی خود در ماه مبارک رمضان برگزیده است. این سریال به کارگردانی برادران محمودی در حال تولید است. «دلدار» در قالب یک ملودرام عاشقانه و با مضمونی اجتماعی است. چون در دل نمایش یک داستان عشقی، به مسائل و چالشهای امروز نسل جوان هم میپردازد. چالش هایی، چون ازدواج، اشتغال، انحراف و ... که دغدغههای جوان امروز جامعه ماست و سریال شبکه دو نیز به آسیب شناسی آنها توجه کرده است. «دلدار» داستان جوانی به نام آرش است که به رغم موفقیت علمی و تحصیلی، اما به دلیل بیماری مادرش دانشگاه را رها میکند و بعد از چند ماه و بر اثر اتفاقی، عشق دوران دانشگاهش یعنی رونا را میبیند.
محمدرضا غفاری، الناز حبیبی، مریم بوبانی، حسام محمودی، سوگل خلیق، بهزاد فراهانی، علی اوسیوند، رویا جاویدنیا، مهران نائل، پریوش نظریه، همایون ارشادی، شادی مختاری، کمند امیرسلیمانی، نیما رئیسی و پیمان جعفری از جمله بازیگران این سریال هستند.
شبکه یک سیما نیز پایان بخش سریالهای جدید سیما در شبهای ماه مبارک رمضان است. این شبکه با سریال «از یادها رفته» به استقبال این ایام رفته که روایتی تاریخی است. «از یادها رفته» به کارگردانی بهرام بهرامیان، در دل تاریخ معاصر و دوران پهلوی اول میگذرد. داستان این سریال درباره دختری جوان در سال ۱۳۱۹ است که به دلیل نداشتن شناخت از وضعیت کشور و آداب رسوم دچار بحران شدیدی میشود، اما کشف حقایق و واقعیت هایی، موجب تحول زندگی او میشود. سریال «از یادها رفته» در ۵۰ قسمت ساخته شده که پخش آن، پس از ماه مبارک رمضان نیز ادامه خواهد یافت.
حسین یاری، حسین پاکدل، هلیا امامی، میترا حجار، پوریا پورسرخ، بیتا فرهی، کامران تفتی، لیلا بلوکات، سیما تیرانداز، مهدی سلوکی، رضا یزدانی، رسول نجفیان، علیرام نورایی، حبیب دهقاننسب، مهرداد ضیایی در این سریال ایفای نقش میکنند.