از تورم ۳۰ درصدی در فروردین ماه تا رشد ۶۳ درصدی آب مخازن سدها/بازار برنج تحت کنترل است
در هفتهای که گذشت اخباری در خصوص نرخ تورم فروردین ماه، آغاز دوازدهمین نمایشگاه بانک، بورس و بیمه، میزان مصرف بنزین در فروردین ماه، رشد شاخص بورس، کاهش رسوب کالا در گمرکات در حوزه اقتصادی منتشر شده است.
در حوزه بازار بورس اوراق بهادار در نخستین هفته از اردیبهشت ماه سال جاری، شاخص بورس و اوراق بهادار تهران با رشد ۳ هزار و ۸۵۸ واحدی به ارتفاع ۲۰۳ هزار و ۷۷۷ واحدی صعود کرد.
شاپور محمدی رئیس سازمان بورس گفت:ارزش بورس تهران و فرابورس ایران در سال ٩٧ معادل ٨٠ درصد رشد کرد؛ این در حالی بود که در ٥ سال قبل ارزش بورس تهران هر سال ١٧.٥ درصد و فرابورس بالغ بر ١٩ درصد رشد داشته است.
همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه گفت:بازار بورس اوراق بهادار در نخستین ماه سال بازدهی بیش از ۱۰ درصدی را در کارنامه کاری خود ثبت کرد که این عامل امیدواریها را در بازار افزایش داده است.
تالارهای مختلف بورس کالای ایران طی فروردین ماه سال ۹۸، شاهد معامله بیش از یک میلیون و ۲۶۹ هزار تن انواع کالا به ارزش ۷۳ هزار میلیارد ریال بود.
در بخش گمرک نیز، مهدی میر اشرفی رییس کل گمرک ایران از صدور دستور ریاست جمهوری در خصوص پیشنهادات ارائه شده از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی خبر داد، این پیشنهاد در خصوص کاهش رسوب ۸۵ هزار کانتینر کالا در گمرکها بوده است.
بنا بر آمار مرکز آمار، نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به فروردین ماه ١٣٩٨ به ٣٠,٦ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (٢٦.٩ درصد) ٣.٧ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
همچنین طبق آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار میانگین نرخ مشارکت در سال گذشته ۴۰.۵ درصد، نسبت اشتغال ۳۵.۳ درصد و نرخ بیکاری ۱۱.۹ درصد ثبت شده است.
در زمینه تامین گندم در سال جاری، علی قلی ایمانی رئیس بنیاد توانمندی سازی گندمکاران گفت: با توجه به شرایط حال حاضر در حوزه کشاورزی خودکفایی تولید گندم تحت تاثیر قرار نگرفته و نیازی به واردات گندم نداریم و تنها مسئولین باید مشوقهایی را برای جلوگیری از ورود دلالان به بازار گندم در نظر بگیرند.
صدرا علی اکبر خانی مدیر عامل اتحادیه باغداران کشور گفت: با نهایت تاسف برای از دست رفتگان در سیلهای اخیر، این سیلها تولید محصول کشاورزی در کشور را تا ۳۰ درصد افزایش خواهند داد.
رضا اردکانیان وزیر نیرو گفت: در حال حاضر حجم آب موجود در مخزن سدهای کشور به بیش از ۳۹ میلیارد مترمکعب رسیده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۶۳ درصد رشد داشته است.
در بخش بازار، قاسمعلی حسنی دبیر اتحادیه بنکدارن مواد غذایی گفت: کالاهای پرمصرف ماه مبارک رمضان از جمله برنج، روغن، خرما، پنیر، حبوبات همه تامین شده و کمبودی وجود ندارد.
محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: سازمان توسعه تجارت باید خود را موظف به پرداخت یارانه در بحث حمل و نقل بداند و آن را پرداخت کند که میتواند کمک بسیاری در صادرات داشته باشد.
ارزش صادرات محصولات معدنی طی سال ۹۷ بیش از ۹ میلیارد و ۲۲۶ میلیون دلار اعلام شده است، زنجیره فولاد با ۴.۱ میلیارد دلار رتبه اول صادرات زنجیره معدن را به دست آورد.
مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: بازار برنج خارجی تحت کنترل است و به اندازه نیاز برنج وجود دارد و در آستانه ماه مبارک رمضان افزایش قیمتی نخواهیم داشت.
بیژن مقدم رئیس اتحادیه نانوایان سنتی گفت: اتحادیه آنالیز قیمت و درخواستهای خود را به دولت ارائه داده و به زودی با جلساتی که برگزار میشود، قیمت نان تعیین تکلیف خواهد شد.
سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، با بیان اینکه کمبود نقدینگی و فشار مالیاتی بیشترین اثر را بر تولید دارند، گفت: برای دستیابی به رونق تولید در سال جاری، ۷ محور و ۳۵ پروژه تعریف کردهایم.
در حوزه انرژی، مجموع مصرف بنزین کشور در فروردین ماه امسال و همزمان با تعطیلات آغاز سال نو، ۲ میلیارد و ۸۲۷ میلیون لیتر ثبت شد.
پرونده میزان از واردات کالای غیرضروری:
بسته اقتصادی میزان از بازار:
بسته اقتصادی میزان از بازار در دومین روز از اردیبهشت ماه
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *