صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران در آستانه حذف مالاریا است/ تداوم پشتیبانی فنی سازمان بهداشت جهانی در راستای حذف مالاریا در ایران

۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۸:۳۸
کد خبر: ۵۱۲۶۹۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران گفت: امسال سیل و آبگرفتگی در ایران قربانیان زیادی داشت و بسیاری از مردم را آواره کرد. ضمن قدردانی از تلاش‌های همه نیرو‌ها باید بگویم که سازمان جهانی بهداشت از ایران حمایت می‌کند و در این راه تلاش شد که منابع را بسیج و کمک‌هایی به ایران کنیم.

به گزارش گروه جامعه ، کریستف هملمن در همایش روز جهانی مالاریا که با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت در چابهار برگزار شد، خاطرنشان کرد: سازمان جهانی بهداشت در تمام مراحل در سیل‌های اخیر ایران به ویژه بازسازی و تجهیز سیستم بهداشتی و درمانی در کنار این کشور بوده و برنامه اصلی دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران و دفتر مدیترانه شرقی این سازمان، حمایت از وزارت بهداشت است.

وی اظهار داشت: بنده دو بار در دوران گذشته به دلیل خدمت در آفریقا، به مالاریا مبتلا و درمان شدم و باعث افتخار است که بتوانم به حذف مالاریا در ایران کمک کنم.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران خاطرنشان کرد: شعار امسال روز جهانی مالاریا "حذف مالاریا مسئولیت تک تک ما" است که این نشان دهنده کارزاری فراگیر است با هدف آنکه حذف مالاریا در صدر اولویت‌های سیاسی قرار گیرد، منابع بیشتری به آن اختصاص یابد و جوامع محلی توانمند شوند تا پیشگیری و مراقبت مالاریا را از آن خود بدانند.

هملمن با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر ۲۰ سال اخیر در جهان برای کاهش بروز و مرگ ناشی از مالاریا، گفت: در سال ۲۰۱۶ برای اولین بار پس از یک دهه شمار بیماران و مرگ بر اثر مالاریا افزایش یافت و در برخی مناطق، استقرار دوباره آن دیده شد. برخی دلایل آن را می‌توان کاهش سرمایه گذاری کلان از سال ۲۰۱۰، ناآرامی و درگیری ها، از حد گسیختگی نظام سلامت و برنامه‌ها و همچنین تغییرات اقلیمی دانست.

وی با بیان اینکه پیشرفت پاسخ جهانی به مالاریا کند شده است، افزود: برخی کشور‌ها با بار کم بیماری به سرعت به سوی حذف مالاریا حرکت می‌کنند. برای مثال چین و السالوادور در سال ۲۰۱۷ موارد بوم زاد را برای نخستین بار در کشور خود، صفر گزارش کردند.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران یادآور شد: کشور‌هایی که در سه سال متوالی هیچ مورد بوم زادی نداشته باشند، می‌توانند از سازمان بهداشت جهانی گواهی حذف مالاریا درخواست کنند که در سال ۲۰۱۷ دو کشور پاراگوئه و ازبکستان توانستند این گواهی را دریافت کنند.

هملمن ضمن گرامیداشت دستاورد‌های مبارزه با مالاریا در ایران، گفت: نظام کشوری سلامت در ایران از سال ۱۹۴۹ یعنی از ۷۰ سال با اجرای برنامه کنترل مالاریا، درگیر مبارزه با این بیماری بوده است. براساس مطالعات موجود در سال گذشته تعداد موارد محلی مالاریا کمتر از بیست مورد بوده است که نشان می‌دهد ایران در آستانه حذف مالاریا است.

وی خاطرنشان کرد: بر مبنای بازخورد‌های دفتر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی، برنامه حذف مالاریا در ایران یکی از نمونه‌های خوب در منطقه مدیترانه شرقی است و سال گذشته هم کتابی در مورد موفقیت‌های آن منتشر شد تا این تجربه‌ها با دیگر کشور‌ها در میان گذاشته شوند. به ویژه برای رفت و آمد فرامرزی جمعیت با کشور‌های اندمیک مالاریا، تجربه ایران در فراهم کردن خدمات تشخیص زودهنگام با همکاری داوطلبان محلی در کنار سایر اقدامات، ذکر شدنی است.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران تاکید کرد: به صفر رساندن مالاریا در ایران با همیاری همه ما آغاز شده است و تک تک ما برای پایان دادن به آن باید تلاش کنیم و تداوم پشتیبانی فنی سازمان بهداشت جهانی در راستای حذف مالاریا در ایران را اعلام می‌کنم.

هملمن یادآور شد: سایر بخش‌ها از جمله کشاورزی، نیرو، محیط زیست، تجارت و گردشگری باید به همکاری نزدیک با بخش سلامت ادامه دهند و ظرفیت‌های خود را برای دستیابی به حذف مالاریا بسیج کنند و این مهم را با حمایت سیاسی و قوانین مناسب در ایجاد محیطی توانمندساز تسهیل کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *