صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رابطه ایران و پاکستان در آینده بر اساس سفر اخیر «عمران خان» پی‌ریزی می‌شود

۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۶:۲۶
کد خبر: ۵۱۲۵۸۲
دسته بندی‌: سیاست
یک استاد روابط بین‌الملل گفت: سفر عمران خان به ایران بسیار مهم است و رابطه ایران و پاکستان در آینده بر اساس همین سفر، پی‌ریزی می‌شود.
محسن جلیلوند در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به اهمیت سفر نخست وزیر پاکستان به ایران اظهار داشت: پاکستان یک رابطه دوستانه و طولانی با ایران دارد.

وی ادامه داد: با توجه به سابقه طولانی روابط ایران و پاکستان، معمولا سفر‌ مقامات دو کشور، تاثیرات گسترده و مفیدی دارد.  عمران خان در زمان انتخابات عنوان کرد که اولین سفر خود را به ایران انجام خواهد داد. ولی به دلایلی اولین بار به عربستان رفت و پس از آن به ایران آمد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مرز‌های پاکستان ناامن است، که گاها اقدامات تروریستی مانند ربودن مرزبانان ایرانی از سوی خاک این کشور، در نقاط مرزی ایران انجام می شود.
 
جلیلوند با بیان اینکه دومین مسئله مشترک ایران و پاکستان، کشور افغانستان است، اظهار داشت: دو کشور نفوذ فراوانی در افغانستان دارند، توازن این دوقدرت در افغانستان، باید اجرایی شود تا کار به برخورد منافع کشیده نشود.
 
وی با اشاره به موقعیت سرزمینی پاکستان عنوان کرد: نکته دیگری که درباره پاکستان باید مورد توجه قرار بگیرد، وضعیتی است که  این کشور در خاورمیانه  دارد،  البته خیلی‌ها پاکستان را از ژئوپلتیکی جزو خاورمیانه حساب نمی‌کنند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: از زاویه دیگر، ایران رابط میان هند و پاکستان است. چون رابطه‌ آنها با هند معمولا دچار مشکل است، ایران بین این دو کشور موازنه ایجاد می‌کند تا با یکدیگر روابط بهتری داشته باشند. از زمان رژیم گذشته هم اینطور بوده است.

جلیلوند خاطرنشان کرد: مورد بعدی، مرز‌های مشترک طویل ایران و پاکستان است که در حدود هزار کیلومتر است. در مرزهای پاکستان به دلیل عدم نظارت‌های مستمر، گذر‌های مختلف برای عبور قاچاقچیان مختلف وجود دارد. به همین دلیل سفر نخست وزیر پاکستان به ایران، برای حل این معضل از اهمیت فراوانی برخوردار است

وی یادآور شد: از سوی دیگر باید شیعیان پاکستان را هم در نظر داشته باشیم. چند وقت اخیر تعدادی از شیعیان این کشور کشته شدند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اما نباید از نظر دور داشت که عربستان و آمریکا از متحدان اصلی پاکستان هستند. دیگر اینکه حضور جنبش‌های تندرو مانند طالبان در  پاکستان، نوعی تهدید امنیتی محسوب می‌شود. از این ابعاد که نگاه می‌کنیم، سفر عمران خان به ایران بسیار مهم است و رابطه ایران و پاکستان در آینده بر اساس همین سفر پی‌ریزی می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *