صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گرفتن پول از مردم و دادن بخشی از آن تحت عنوان جایزه، قمار و حرام است

۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۴:۳۸
کد خبر: ۵۱۲۴۳۷
مرجع تقلید جهان تشیع گفت: برخی مطلعین به بنده اطلاع دادند که بخش زیادی از پول‌هایی که جمع آوری می‌شود به جیب برگزار کنندگان مسابقه می‌رود و تنها بخش اندکی تحت عنوان جایزه به شرکت کنندگان پرداخت می‌شود و این همان‌طور که گفتیم بخت آزمایی و قمار است.
گروه سیاسی ؛ آیت الله ناصر مکارم شیرازی امروز در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم ،در واکنش مجدد به برگزاری برخی مسابقات تلویزیونی و پرداخت جایزه به شرکت کنندگان از سوی برگزار کنندگان این نوع مسابقات گفت: اگر دستگاهی بگوید هرکس جواب این سوالات را داد ما به او جایزه می‌دهیم، آیا این کار درست است یا خیر، جواب این است که اگر این جوایز از طرف خود برگزار کنندگان پرداخت می‌شود، مانعی ندارد.
 
وی ادامه داد: اما اگر این جوایز از سوی مردم جمع آوری می‌شود و سپس بخشی از آن به مردم و شرکت کنندگان پرداخت شود، این مصداق بخت آزمایی و قمار است و همه آقایان هم همین نظر را دارند و تنها من نیستم.

آیت‌الله مکارم  افزود: نکته بعدی اینکه باید سوالات این گونه مسابقات نیز معقول و منطقی باشد و دیده شده که حتی سوالات مذهبی هم آنچنان که باید مفید و منطقی نیست.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: برخی مطلعین به بنده اطلاع دادند که بخش زیادی از پول‌هایی که جمع آوری می‌شود به جیب برگزار کنندگان مسابقه می‌رود و تنها بخش اندکی تحت عنوان جایزه به شرکت کنندگان پرداخت می‌شود و این همانطور که گفتیم بخت آزمایی و قمار است.

 آیت الله مکارم شیرازی گفت: بدتر از همه اینها، پولی است که تنظیم کنندگان اینگونه برنامه‌ها می‌گیرند و حال آنکه در کشور اسلامی نباید این گونه مسائل باشد و باید همه چیز شفاف و معین باشد و گفته نشود که فلان دستگاه به این پول نیاز دارد، آیا برطرف کردن نیاز با پول حرام درست است؟ مال حرام برکتی ندارد و خیری در آن نیست، بلکه باید تلاش کرد و از راه مشروع و معقول کسب مال کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان حدیثی اخلاقی خاطر نشان کرد: شخصیت انسان وابسته به اخلاق اوست و به عبارت بهتر فرق بین انسان و حیوان در همین اخلاق و فضائل اخلاقی است و گرنه انسان با حیوان چه فرقی دارد، بلکه به فرموده قرآن از حیوانات هم پایین‌تر می‌شود.

این مرجع تقلید افزود: فضائل اخلاقی همچون شجاعت، ایثار، فداکاری، امانتداری و سایر فاضئل اخلاقی همه انسان را از حیوانات متمایز می‌کند.

طبق گزارش حوزه، این مرجع تقلید با اشاره به ملکه شدن فضائل و رذائل اخلاقی در وجود انسان گفتند: فضائل و رذائل اخلاقی در ابتدا به صورت فعل انجام می‌شود و بعد تبدیل به عادت می‌شود و در صورت تکرار تبدیل به ملکه و بخشی از وجود فرد می‌شود؛ لذا اینکه به ما دستور داده اند بعد از هر گناهی فورا توبه کنید برای این است که آن گناه فورا شسته شود و خدای ناکرده تبدیل به ملکه در وجود انسان نشود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *