برگ دیگری از جنایات عربستان؛ اعدام بیش از ۳۰ تن از شیعیان به اتهامات واهی در سایه سکوت مدعیان حقوق بشر
به گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه سازمان حقوق بشری «ریپرایو» مینویسد: خبرگزاری رسمی عربستان سعودی اعلام کرده که روز سهشنبه ۳۷ نفر در این کشور اعدام شدهاند. بیشتر این افراد (اگر تمامی آنها نباشند) در دادگاه ویژه جنایی، دادگاه مخفیانه و به شدت محکوم شده سلطنتی عربستان، به اعدام محکوم شدهاند.
ریپرایو میافزاید: دستکم ۳ نفر از افرادی که اعدام شدهاند در زمان متهم شدن در سن نوجوانی بودهاند.
سازمان غیر دولتی ریپرایو ضمن اشاره به نام این ۳ نوجوان که روز سهشنبه در عربستان اعدام شدند میگوید: «عبدالکریم الحواج»، «مجتبی السویکات» و «سلمان قریش» این نوجوانان هستند.
ریپرایو در بخش دیگری از گزارش خود به این موضوع پرداخته که افراد اعدام شده تحت شکنجه شدید متن اعترافات را امضا کردهاند.
بیشتر بخوانید: تصاویر و اسامی شیعیان اعدام شده از سوی رژیم سعودی
این سازمان حقوق بشری میافزاید: بسیاری از افرادی که روز سهشنبه اعدام شدند برای امضای اعترافات شکنجه شدهاند. «منیر الآدم» به حدی مورد ضرب و شتم قرار گرفته که شنوایی یکی از گوشهای خود را از دست داده بود. «عباس الحسام» در حالی که چشمانش بسته بوده مورد ضرب و شتم قرار گرفته و برای چندین ساعت وادار به ایستادن در حالت خستگی شده و به وی اجازه خوابیدن داده نشده است.
ریپرایو مینویسد: عربستان سعودی در ۴ ماهه نخست سال جاری ۱۰۰ نفر را اعدام کرده و در مسیر اعدام بیش از ۳۰۰ نفر تا پایان سال قرار دارد.
«مایا فوآ»، مدیر سازمان حقوق بشری ریپرایو» میگوید: این یکی دیگر از نشانههای فاحش جنایات محمد بن سلمان است. این موضوع که رژیم سعودی معتقد است برای انجام چنین اقداماتی مصونیت دارد، بدون اخطار باید شرکای بینالمللیاش را به تحریک برای اقدام وادارد.
گروههای مختلف حقوق بشری و نیز کاربران شبکههای اجتماعی این اقدام عربستان سعودی را به شدت مورد انتقاد قرار داده و نسبت به آن ابراز نگرانی کردهاند.
سازمان عفو بینالملل در گزارشی به این اقدام عربستان سعودی واکنش نشان داده و مینویسد که اعدام ۳۷ نفر در عربستان سعودی بیانگر آن است که حکم اعدام به عنوان ابزاری سیاسی در دست مقامات سعودی برای سرکوب شیعیان در این کشور است و نشانه آن است که جان انسانها برای آنها ارزشی ندارد.
سازمان «اروپایی_سعودی حقوق بشر» نیز به اعدام ۳۷ نفر در عربستان واکنش نشان داده و گفته که این اقدام نشان دهنده آن است که عربستان سعودی قصد ندارد از جنایات خود دست بردارد.
بیشتر بخوانید: اعدام دهها تن از شیعیان عربستان در پی محکومیت در دادگاههای ناعادلانه
«علی الدبیسی» رئیس این سازمان طی مصاحبهای با شبکه المیادین گفته این گردن زدنها موج دوم اعدام در دوران ملک سلمان به شمار میرود.
سازمان کانادایی دفاع از حقوق بشر نیز این اقدام عربستان را محکوم کرده مینویسد: ما قویا اعدام ناعادلانه فعالان و مخالفان در عربستان را محکوم میکنیم. تاریخ این رژیم غیر مشروع عربستان بسیار سیاه و بیرحمانه و بدون هیچ احترامی به حقوق انسانها چه در داخل و چه در سطح بینالمللی است. ما اقدام خواهیم کرد.
«رشیده طلیب»، عضو مسلمان کنگره آمریکا در واکنش به این اقدام عربستان در صفحه توییتر خود مینویسد: «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی کودکان را شکنجه و اعدام میکند. پیش از این و طی سال جاری او ۱۰۰ نفر را کشته است. دست کم ۳ نفر از کسانی که اعدام شدهاند کودکانی بودهاند که دستگیر شده و برای اعترافات نادرست شکنجه شدهاند. او آنها را به جرم شرکت در تظاهرات کشته است. درباره آن بیندیشید.
«نیراج واریکو»، نویسنده آمریکایی و خبرنگار «فری پرس» مینویسد: «مجتبی السویکت» که در فهرست دانشجویان میشیگان غربی قرار گرفته بود در عربستان سعودی اعدام شد. او در سال ۲۰۱۲ و زمانی که ۱۷ ساله بود به اتهام شرکت در تظاهرات دستگیر و در زندان شکنجه شده بود.
«دبی دینگل»، عضو جمهعوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در این باره مینویسد: کشتن خشونتبار «مجتبی السویکت» بسیار آزار دهنده است. او آینده درخشانی پیش روی خود داشت و میشیگان آماده بود تا از او به عنوان یک دانشجو استقبال کند.
«ایلهان عمر»، عضو مسلمان مجلس نمایندگان آمریکا و یکی از ۲ عضو مسلمان کنگره آمریکا در پاسخ به پیام توییتر سازمان عفو بینالملل که اعدام ۳۷ نفر از سوی عربستان در یک روز را مورد انتقاد قرار داده مینویسد: این وحشتناک است. ما مجبور به متوقف کردن فروش سلاح به سعودیها و حمایت از این وحشیگری هستیم.
«آنا یرلی»، مدیر اجرایی سازمان حقوق بشری «ریپرایو» انگلیس در این باره مینویسد: عبستان سعودی ۳۷ نفر شامل «مجتبی السویکت» را اعدام کرد. مجتبی در فرودگاه بینالمللی «ملک فهد» حین سفر به میشیگان برای ادامه تحصیل در دانشگاه میشیگان غربی دستگیر شد. او در زمان بازداشت ۱۷ سال داشت. نخست وزیر (ترزا می) باید این اعدامهای بیرحمانه را محکوم کند.
وبسیات «العهد» مینویسد: «شیخ محمد العطیه» یکی از افرادی است که روز سهشنبه به دلیل نه گفتن به حاکمان عربستان اعدام شد. تروریست کیست؟
«پاول گاتینگر»، روزنامه نگار آمریکایی پایگاه خبری «دیلی بیست» مینویسد: ۳۷ نفر در عربستان اعدام شدند. بیشتر آنها فعالان مسالمت آمیز بودند و ۵ نفر از آنها در زمان بازداشت در سن کودکی بازداشت شده و برای اعتراف به مطالب خلاف واقع شکنجه شدهاند.
«کیمبرلی لنز»، فعال حقوق شری و عضو داوطلب سازمان عفو بینالملل با قرار دادن تصاویر یکی از اعدام شدگان در صفحه توییتر خود مینویسد: این «مجتبی السویکات» است. او امروز از سوی رژیم سعودی اعدام شد. او در دانشگاه میشیگان پذیرفته شده بود و زندگی کاملی پیش روی خود داشت.
«فؤاد ابراهیم»، پژوهشگر سیاسی و فعال حقوقی عربستانی در این باره مینویسد: حکم اعدام ۳۸ نفر از شهروندان عربستان به تأیید کاخ سفید رسیده است... اگر سرپوش گذاشتن ترامپ بر جنایتهای آل سعود و دوری جستن او از مجازات محمد بن سلمان بعد از قتل خاشقجی نبود، بن سلمان اکنون این جنایتهای جمعی را مرتکب نمیشد. مشکل ما پیش از آنکه با بن سلمان باشد با ترامپ است.
«اسعد ابوخلیل»، پروفسور دانشگاه «استانیسلائوس» کالیفرنیا در پاسخ به این توییت فؤاد ابراهیم مینویسد: این شخصیت مخالف عربستان سعودی درست میگوید. کاخ سفید باید تصمیم اعدام و به دار آویختن فعالان سعودی را تأیید کند.