صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۱۹۶۸ نفر در سیل گلستان آسیب روحی دیدند/پروژه الکترونیک بیمه سلامت در حال اجراست/برای دریافت رایگان خدمات پایه سلامت چه باید کرد

۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۳:۴۰
کد خبر: ۵۱۲۴۱۷
۱۹۶۸ نفر در سیل گلستان آسیب روحی دیدند، پروژه الکترونیک بیمه سلامت در حال اجراست، برای دریافت رایگان خدمات پایه سلامت چه باید کرد؟ و ... گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ۱۹۶۸ نفر در سیل گلستان آسیب روحی دیدند، پروژه الکترونیک بیمه سلامت در حال اجراست، برای دریافت رایگان خدمات پایه سلامت چه باید کرد؟ و ... گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

 

  • ۱۹۶۸ نفر در سیل گلستان آسیب روحی دیدند
    مدیر کل بهزیستی گلستان گفت: ۱۲ هزار و ۷۴۲ مورد عملیات غربالگری در مناطق سیل زده استان نشان می‌دهد که هزار و ۹۶۸ نفر به اختلال روانی و استرس فوق حاد ناشی از بلای سیل مبتلا شدند. ابراهیم غفاری اظهار کرد: این افراد با استفاده از روش‌های درمانی مانند مشاوره‌های فردی، بازی درمانی و بسته‌های آموزشی تحت رصد مددکاران و کارشناسان تیم‌های بهزیستی قرار گرفتند. به گزارش ایرنا، وی تاکید کرد: رصد و پایش مستمر افراد دچار پی تی اس (استرس فوق حاد پس از حادثه) بین ۶ ماه تا یکسال ادامه خواهد داشت.

 

• ۴ پروژه الکترونیک بیمه سلامت در ۵ استان در حال اجراست
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: سازمان بیمه سلامت چهار پروژه در زمینه استقرار سازمان الکترونیک دارد که این پروژه‌ها در ‏حال حاضر به صورت آزمایشی در پنج استان در حال اجراست و گزارش آن تا پایان خرداد ۹۸ ارائه می‌شود. ‏ به گزارش ایرنا، طاهر موهبتی درباره استقرار سازمان الکترونیک در سازمان بیمه سلامت افزود: ‏یکی از این پروژه‌ها، رسیدگی الکترونیک به اسناد در همه بیمارستان‌ها است که این کار برای ۶ ماه در اصفهان به صورت آزمایشی ‏اجرایی شد. ‏
• برای دریافت رایگان "خدمات پایه سلامت" و تشکیل "پرونده الکترونیک" چه باید کرد؟
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت همزمان با هفته سلامت، اقدامات انجام شده برای دسترسی مردم به مراقبت‌های اولیه بهداشتی و تحقق شعار "پوشش همگانی سلامت" را تشریح کرد. سیدحامد برکاتی با اشاره به شعار امسال هفته سلامت مبنی بر "مراقبت‌های اولیه بهداشتی، راهی به سوی پوشش همگانی سلامت" افزود: هر سال معمولا شعار انتخاب شده در روز جهانی بهداشت و از سوی سازمان جهانی بهداشت متناسب با وضعیت سلامت جهانی است تا بخش زیادی از فعالیت‌ها به ویژه در کشور‌های در حال توسعه حول آن محور شکل گیرد؛ شعاری که همه کشور‌ها در صورت اجرا از آن منتفع می‌شوند و چالش همه کشورهاست. شعار انتخاب شده برای امسال نیز "پوشش همگانی سلامت" است؛ مبحثی که جمهوری اسلامی ایران تجربه درخشانی در این زمینه دارد و البته لازم است مراقبت‌های اولیه بهداشتی برای پوشش همگانی سلامت ارتقا یابد. به گزارش ایسنا، وی با اشاره به ارایه خدمات کاملا رایگان در مراکز جامع سلامت، گفت: کلیه خدمات پایه سلامت در این مراکز رایگان است. در مورد معدودی از خدمات که در مراکزی خاص ارایه می‌شوند نیز مانند غربالگری و آموزش‌ها و آزمایش‌های ازدواج، بخشی از تعرفه از خانواده‌ها دریافت می‌شود.

• برای بازیابی سلامتی از فست فود‌ها دوری کنید
اگر سبک زندگی‌مان را تغییر دهیم، می‌توانیم جلوی خیلی از مرگ و میر‌ها را بگیریم. باید به سمتی حرکت کنیم که افراد از کودکی از عادت کردن به غذا‌هایی که ممکن است، سلامت آن‌ها را تهدید کند، دوری کنند. به گزارش برنا، رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه ادامه داد: در حال حاضر بیشترین مرگ و میر در کشور به دلیل بیماری‌های غیرواگیر اتفاق می‌افتد، آمار‌ها نشان از این دارد که در حال گذر از مرگ و میر به دلیل بیماری‌های واگیر به سمت بیماری‌های غیرواگیر هستیم. همچنین بیماری‌های غیرواگیردار قابل پیشگیری هستند که باید برای سمت و سو دادن جامعه به سمت مقابله با بروز بیماری‌های غیرواگیر برنامه‌ریزی شود. باید به سمتی حرکت کنیم که افراد از کودکی از عادت کردن به غذا‌هایی که ممکن است، سلامت آن‌ها را تهدید کند، دوری کنند. ابراهیم شکیبا تاکید کرد: باید به گونه‌ای عمل کنیم که جامعه به نمک، شکر و فست‌فود‌ها به دید سم نگاه کنند و آن‌ها را از سفره غذایی خود حذف کنند.

• ۱۶ درصد ایرانی‌های بالای ۱۵ سال آرتروز دارند
استاد روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه آرتروز معضل بزرگ جوامع است، گفت: ۹/۱۶ درصد افراد بالای ۱۵ سال جامعه گرفتار آرتروز هستند. فریدون دواچی افزود: طبق مطالعات انجام شده شیوع آرتروز در ایران، بین افراد بالای ۱۵ سال جامعه ۱۶.۹ درصد است که این وضعیت برای آرتروز زانو ۱۵.۵، دست ۲.۹ و لگن ۰.۳۲ درصد است. به گزارش مهر، وی تاکید کرد: مطالعه‌ای در تهران نشان داد که سن افراد در آرتروز تاثیر دارد، به طوری که افراد ۴۱ تا ۵۰ سال ۲۲ درصد، ۵۱ تا ۶۰ سال ۳۹ درصد، ۶۱ تا ۷۰ سال ۵۳ درصد و بالای ۷۰ سال، ۶۶ درصد به آرتروز مبتلا می‌شوند.


• مشکل پزشکان نسخه نویس با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه‌ها

نائب رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: افزایش حقوق بیش از ۳۰ درصد با تعرفه ۱۰ درصدی جبران نمی‌شود که این مشکل برای پزشکانی که نسخه نویس هستند، بیشتر دیده می‌شود. مصطفی انوری افزود: عدم تطابق بین درآمد و هزینه‌های پزشکی از جمله مشکلات این عرصه است که با توجه به افزایش هزینه‌ها و تورم، هیچ گونه سنخیتی باهم ندارند.


• احتمال شیوع بیماری‌های منتقله از آب‌های آلوده در مناطق سیل زده
کیوان الچیان، عضو هیات مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران، نسبت به احتمال بروز بیماری‌های عفونی ناشی از وجود آب‌های آلوده در مناطق سیل زده کشور، ابراز نگرانی کرد.


• ضرورت تحرک فیزیکی کارمندان پشت میزنشین
مطالعات نشان می‌دهد کارمندانی که برای مدت طولانی پشت میز می‌نشینند می‌توانند تنها با روزی ۲۰ دقیقه ورزش، خطرات ناشی از نشستن زیاد را از سلامت خود دور نمایند. محققان با مدل سازی آماری فعالیت فیزیکی و نشستن در برابر گزارش مرگ حدود ۱۵۰ هزار شرکت کننده ۴۵ سال به بالا دریافتند فعالیت فیزیکی زیاد، برای افرادی که مدت طولانی می‌نشینند مهم است. «امانوئل استاماکیس»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه سیدنی، در این باره گفت: «کاهش مدت زمان نشستن می‌تواند شروع خوبی باشد، اما کافی نیست.» به گزارش مهر، وی در ادامه می‌افزاید: «مطالعه ما نشان می‌دهد مدت زمان نشستن با مرگ زودهنگام به هر دلیلی و مرگ ناشی از بیماری قلبی-عروقی در گروه‌های با حداقل میزان تحرک جسمی مرتبط است. منظور از حداقل فعالیت جسمی، تحرک کمتر از ۱۵۰ دقیقه در هفته در قالب فعالیت فیزیکی متوسط تا شدید است.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *