صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نمایندگان از پاسخ‌های وزیر نفت قانع شدند

۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۴:۴۹
کد خبر: ۵۱۲۲۷۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان از پاسخ‌های وزیر نفت درباره سیاست‌های گازی کشور قانع شدند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، سوال هدایت‌الله خادمی نماینده ایذه از وزیر نفت درباره اینکه «چرا سیاست‌های گازی کشور در بخش خدمات گاز رسانی به روستا‌ها و بخش‌های مختلف کشور و در گرفتن سهم بازار گاز دنیا غیر عادلانه و ضد منافع ملی بوده است» در دستور کار نوبت عصر مجلس قرار گرفت.

پس از پاسخ‌های وزیر نفت، نماینده سوال کننده اذعان داشت که از توضیحات وزیر قانع نشده است. به همین دلیل پاسخ‌های وزیر به رأی مجلس گذاشته شد که نمایندگان که نمایندگان از پاسخ‌های وزیر قانع شدند.
 
خواب آمریکا در به صفر رساندن صادرات نفت ایران تعبیر نمی‌شود

 بیژن زنگنه، وزیر نفت،در جریان بررسی این سوال در مجلس گفت: امروز در جنگ اقتصادی که آمریکا علیه ایران به راه انداخته صنعت نفت نوک حملات ظالمانه است.

وی تصریح کرد: باید گفت تصور به صفر رساندن صادرات نفت ایران خوابی است که تعبیر نمی‌شود.
 
زنگنه تاکید کرد: وضعیت عرضه و تقاضای نفت در بازار‌های دنیا شکننده است و بیانیه‌هایی که آمریکا و حامیانش در این خصوص می‌دهند، ناشی از نگرانی‌های آن‌ها از وضعیت بازار‌های منطقه است.آمریکایی‌ها با سیاسی کردن نفت و استفاده از نفت به عنوان سلاح، اشتباه بزرگی مرتکب شدند، زیرا با توجه به وضعیت عرضه نفت در بازار، دود این اقدام به چشم خیلی‌ها خواهد رفت.

وی با بیان اینکه درخشان‌ترین نقش صنعت نفت در بخش گاز بوده است، اظهارداشت: در سال ۹۱ متوسط تولید گاز ایران ۶۲۰ میلیون متر مکعب بود که در سال ۹۷ به ۸۵۰ میلیون متر مکعب افزایش یافت. تولید گاز در پارس جنوبی از ۲۴۱ میلیون متر مکعب در سال ۹۱ به ۵۳۲ میلیون متر مکعب در سال ۹۷ افزایش یافته است.

وزیر نفت اظهار داشت: پوشش گاز روستایی از ۵۴ درصد به ۷۹ درصد افزایش یافته است و امروز ۹۴ درصد از کل جمعیت کشور از گاز استفاده می‌کنند.

زنگنه با بیان اینکه بازار ایران بخشی از بازار جهان است، گفت: اگر گاز را به صورت خام صادر می‌کردیم بهتر بود یا اینکه در داخل کشور فرآوری می‌شود، ۲۰ میلیون متر مکعب گاز در بخش حمل و نقل به جای بنزین مصرف می‌شود.

وی اضافه کرد: تأمین گاز به عنوان خوراک و سوخت پتروشیمی و فولاد از اقدامات مهم ما بوده است، ۷۰ درصد مصرف انرژی اولیه کشور از گاز طبیعی است و ایران سومین تولید کنندگان گاز جهان است.

صادرات گاز به عراق کمتر از ۲۵ میلیون متر مکعب است
 
هدایت‌الله خادمی در جلسه علنی نوبت عصر امروز پیرو سوال خود از وزیر نفت با بیان اینکه راهبرد آمریکا حذف و کاهش وابستگی کشور‌ها به تأمین گاز از ایران و روسیه است گفت: آمریکا درباره روسیه موفق به اجرای راهبردش نشده است، اما ما در ایران خودمان زحمت را کم کرده و از بازار گاز حذف شده‌ایم و آن را به رقبا تقدیم کرده‌ایم. لازم است وزیر نفت توضیح دهد که با بازار گاز چه کرده و چطور نیاز بازار گاز منطقه را تأمین می‌کند. چرا قرارداد گاز با پاکستان اجرایی نشده، قرارداد گاز با ترکمنستان متوقف و با عمان رها شده است؟ همچنین وزیر درباره کرسنت و توتال هم توضیح دهد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در بخش دوم صحبت‌هایش گفت: باید قرارداد نفتی پاکستان و ایران اجرایی می‌شد که بیشتر پروژه تکمیل شده و تنها چند کیلومتر برای نقطه مرزی مانده که هنوز اجرایی نشده است، طبق قرارداد چه پاکستان آمادگی داشت و چه نداشت باید این موضوع اجرایی می‌شد. چون آمریکا مخالف پروژه بود، به این دلیل که عوائد بلندمدتی برای ایران داشت و هند و پاکستان هم به ایران وابسته می‌شدند. این اتفاق رخ نداد، چون آقای زنگنه پروژه را متوقف کرده است.

وی با بیان اینکه روزانه ۴۵ میلیون متر مکعب گاز سوزانده می‌شود گفت: عربستان با تولید ۱۰ میلیون متر مکعب هشت میلیون متر مکعب گاز می‌سوزاند، ولی ما ۴۵ میلیون متر مکعب گاز را می‌سوزانیم. در این شرایط هنوز وزارت نفت عوارض آلایندگی را نپرداخته است که نمونه آن عدم پرداخت عوارض آلایندگی به خوزستان می‌باشد که نتیجه آن ظلم به مردم محروم خوزستان است.

وی با بیان اینکه صادرات گاز به عراق کمتر از ۲۵ میلیون متر مکعب است گفت: باید صادرات معادل ۶۰ میلیون متر مکعب باشد که این اتفاق رخ نداده است آن هم در شرایطی که عربستان به دنبال تأمین برق عراق است تا عراق از گاز ایران بی نیاز شود.

خادمی با بیان اینکه نباید بی جهت روابط دوستانه ایران و ترکمنستان مخدوش شود گفت: ترکمنستان با هدف دسترسی به اروپا خط لوله از بستر دریای خزر را شروع کرد که روسیه هم چراغ سبز نشان داد، ولی هنوز قرارداد ترکمنستان اجرایی نشده است. وعده اجرایی شدن قرارداد گازی با عمان تا پایان سال ۹۷ داده شد، اما آن هم اجرا نشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *