صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شرایط تجمیع آرای نامزد‌های مجلس به صورت استانی تعیین شد

۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۲:۱۵
کد خبر: ۵۱۲۰۵۷
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با کسب کرسی استانی و تناسبی توسط نامزدهای انتخاباتی در پی اخذ حداقل ۱۵ درصد آرای صحیح مأخوذه آن حوزه موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، طرح «اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی » در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس قرار گرفت.
 
نمایندگان با مفاد مندرج در ماده ۷ این طرح موافقت کردند.
 
ماده ۷؛ ماده (۸) قانون و تبصره (۲) آن به شرح زیر اصلاح و مابقی تبصره‌های آن ابقاء و دو تبصره به عنوان تبصره‌های (۷) و (۸) به آن الحاق می‌شود:

شمارش و تجمیع آرای نامزد‌های مجلس شورای اسلامی به صورت استانی و تناسبی و با شرایط زیر است:

۸ ــ ۱: از هر حوزه انتخابیه فرعی صرفا نامزد یا نامزد‌هایی که حداقل ۱۵ درصد از آرای صحیح ماخوذه آن حوزه را کسب کرده‌اند مجاز به کسب حوزه استانی و تناسبی می‌باشند.

۸ ــ ۲: درصد کسب آرای فهرست‌های احزاب، جبهه‌ها و نامزد‌های مستقل از کل آرای صحیح ماخوذه در حوزه انتخابیه اصلی، ملاک تخصیص کرسی در مجلس شورای اسلامی می‌باشد.

۸ ــ ۳: پس از تعیین سهم هر فهرست و نامزد‌های مستقل که کرسی به آن‌ها تعلق گرفته است، به ترتیب هر نامزدی که بالاترین آرا را در سطح حوزه انتخابیه اصلی به دست آورده است، تا سقف سهم هر فهرست از کرسی‌ها به عنوان نماینده حوزه انتخابیه فرعی به مجلس شورای اسلامی راه می‌یابد.

در تبصره ۲ این ماده آمده است که چنان چه در حوزه انتخابیه فرعی هیچ یک از نامزد‌ها نصاب ۱۵ درصد از آرای صحیح ماخوذه را کسب ننماید، انتخابات فقط در همان حوزه به صورت دو مرحله‌ای برگزار خواهد شد. در این صورت به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از بین نامزد‌هایی که بیشترین آرا را در مرحله اول کسب کرده‌اند، برای حضور در انتخابات مرحله دوم معرفی می‌شوند و در صورتی که تعداد نامزد‌های باقی مانده کمتر از دو برابر مذکور باشد، تمام نامزد‌ها برای حضور در مرحله دوم انتخابات معرفی می‌گردند و نامزد و یا نامزد‌هایی که بالاترین رای در همان حوزه انتخابیه فرعی را کسب کنند تا سقف کرسی‌های باقی مانده به مجلس شورای اسلامی راه می‌یابند.

طبق این مصوبه وزارت کشور با هماهنگی شورای نگهبان، زمان انجام مرحله دوم انتخابات را ظرف مدت یک ماه پس از اعلام نتیجه مرحله اول و تایید جهت انتخابات توسط شورای نگهبان تعیین و اعلام می‌کند.

در تبصره ۷ این ماده نیز آمده است: در صورتی که سهم کرسی‌های اختصاص یافته به فهرست‌ها و نامزد‌های مستقل به صورت اعشاری درآید کرسی‌ها متناسب با ارقام صحیح توزیع می‌شود و کرسی‌های مازاد به ترتیب به بالاترین اعشار اختصاص می‌یابد. طبق تبصره این ماده آرای هر نامزد شامل آرایی است که به صورت منفرد کسب کرده و یا از طریق فهرست‌های انتخاباتی موضوع این قانون به وی ارائه شده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *