صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نمایشگاه بین‌المللی کتاب افتتاح شد/صالحی:کتاب، پدیده بشری خارق‌العاده‌ای است/ جوادی: نباید از کتاب غفلت کنیم

۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۷:۰۰
کد خبر: ۵۱۱۹۷۷
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
مراسم افتتاحیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور مسئولین ناشران و دوست داران کتاب و کتاب خوانی در مصلی تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، مراسم افتتاحیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیگر مسئولین، ناشران و دوست داران کتاب و کتاب خوانی در ضلع جنوبی مصلای تهران و در مجموعه چهل‌سرا برگزار شد.

در ابتدا محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: شعار این دوره نمایشگاه «خواندن توانستن است» است که ما با این شعار به استقبال بزرگترین رویداد فرهنگی کشور که به عنوان بزرگترین اتفاق فرهنگی دنیا با محور کتاب برگزار می‌شود، می رویم.

وی ادامه داد: در این دوره علاوه بر ۲۴۰۰ ناشر داخلی، ۸۰۰ ناشر خارجی به صورت مستقیم و غیر مستقیم آثارشان را ارایه می دهند. علاوه بر ارایه ۴۰۰ هزار عنوان کتاب مربوط به ۴ یا ۵ سال گذشته ده‌ها رویداد فرهنگی مثل رونمایی ، برنامه های پژوهشی و گفتگو ها با محور کتاب در نمایشگاه برپا می‌شود.

رییس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تصریح کرد: اگر ایران را در تاریخ خود به نام کتابهای بزرگی که از آثار چهره‌ها و دانشمندان بزرگ شناخته شده بنا داریم، نام ایران در نمایشگاه کتاب همچنان با کتاب و کتابخوانی و دانشمندانش معرفی شود.

وی در ادامه نمایشگاه را گامی به سوی این هدف دانست و اظهار کرد: خوشحالم که به واسطه کتاب می‌توان دوستی پایدار میان دولت و ملت‌ها برقرار کرد. حضور پررنگ و فعالانه چین به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه نشانی از احیای جاده ابریشم از طریق کتاب و کتابخوانی است و اگر برای زندگی خوب می‌کوشیم نباید از کتاب غفلت کنیم.

جوادی افزود: آنچه از فردا در معرض دید میلیون ها کتابدوست قرار می گیرد و شهر تهران و کشور را در حال و هوای تازه قرار می دهد محصول تلاش نویسندگان فعالان عرصه نشر و مساعدت مجموعه ای از نهادها مثل شهرداری و نهادهای وابسته به آن و نهادهای وابسته به نیروی انتظامی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مراسم گفت: کتاب، پدیده بشری خارق العاده‌ای است شبیه خود انسان. همانطور که انسان پدیده‌ای است با لایه‌های بسیار متنوع و کارکردهای بسیار گوناگون کتاب هم مخلوق انسان است چون انسان با کارکردهای بسیار متنوع است ، شاید هیچ پدیده بشری مثل کتاب نباشد که آینه خود انسان باشد. کارکردهایی از قبیل تولید علم ، دانش بشری.

وی بیان کرد: پرورش و پالایش زبان ملل بر اساس کتاب پرورش یافته است. اگر گلستان، بوستان سعدی و‌ مثنوی معنوی نبود زبان فارسی به این نقطه نمی‌رسید. در هر ملتی اینچنین است که زبان مسیری است که پرورش را ایجاد می‌کند و قدرت تخیل و تفکر را تقویت می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: اگر انسان دو ساحت مهم وجودی تفکر و عواطف دارد کتاب این دو بال را با هم پیش می برد و می‌توان فهرست بلند بالایی از کارکردهای کتاب را در طول تاریخ بشریت ذکر کرد.

صالحی تاکید کرد: نقشی که کتاب در حوزه اقتصاد و صنعت داشته و دارد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و امسال که توسط رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی سال «رونق تولید» نامگذاری شده با صنعت نشر محقق می شود. صنعت نشر در اقتصاد ملی کشورها جایگاه مهمی هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم داشته و دارد و درآمدی که این حوزه ایجاد می‌کند بسیار زیاد است چرا که طبق اعلام سازمان جهانی مالکیت فکری درآمدی که صنعت نشر در ۱۱ کشور داشته چیزی حدود ۴۶ میلیارد دلار است.

وی بیان کرد: این سازمان همچنین اعلام کرده که در صنعت نشر چین ۴۶ میلیون نفر فعال هستند و این می‌تواند رقم قابل توجهی در صنعت نشر با مولفه‌هایی مثل اشتغال ایجاد کند که البته تأثیرات اقتصادی ویژه‌ای هم دارد.

اسماعیلی معاون اجرایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اعلام کرد: بخش اجرایی نمایشگاه از اسفند ماه سال گذشته مستقر بود و در اینجا باید گفت کل متراژ کاری نمایشگاه معادل ۱۱۰ هزار متر مربع تحت پوشش است، ۵۵ هزار متر غرفه سازی در محوطه داشته‌ایم و در بخش عمومی ناشران داخلی ۱۵۰۰ ناشر ثبت نام کرده اند، در بخش دانشگاهی ۵۰۰ ناشر، در بخش آموزشی ۱۰۹ ناشر و در بخش ناشران دیجیتالی ۱۰۰ ناشر برای حضور ثبت نام کرده اند.

وی افزود: ۱۴ هزار و ۲۰۰ متر به ناشران عمومی، ۶ هزار و ۲۲۵ متر به ناشران دانشگاهی، سه هزار و ۲۳۰ متر ناشران آموزشی، و ۱۲۰۰ متر در رواق شرقی مصلی برای غرفه داران در نظر گرفته شده است و امسال تنها بخش دانشگاهی زیر چادر هستند و سایر ناشران در بخش‌های مسقف مصلی کتابهایشان را عرضه خواهند کرد.

اسماعیلی بیان کرد: در بخش ناشران خارجی ۸۰۰ ناشر شرکت کننده ثبت نام کرده اند که ۶۵۰ ناشر لاتین و ۱۰۵ ناشر عرب زبان حضور خواهند داشت، همچنین در این بخش ۱۰۳ هزار عنوان کتاب لاتین در ۱۱۰ غرفه عرضه خواهد شد.

معاون اجرایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ادامه داد: شاخص این دوره نمایشگاه بحث شفاف سازی یارانه‌ها است که به عنوان سیاست کلان وزارتخانه اجرایی شده است، در راستای سیاست کلان وزارتخانه بانک شهر به عنوان حامی ۵۰ درصد بن در قالب کارت‌های هوشمند صادر کرده که امیدواریم سال آینده شاهد صرفه جویی در بن کارت‌های فیزیکی باشیم. امیدواریم در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب با مجموعه اقداماتی که با همکاری سازمان‌های رفاهی، اجرایی انجام شده میزبان خوبی برای مردم باشیم.

وی در بخش پایانی سخنانش از شهرداری، شورای شهر، کمیسیون فرهنگی و سایر نهاد‌هایی که در برپایی نمایشگاه همکاری داشته‌اند تشکر کرد.

نماینده چین در این مراسم گفت: سال ۲۰۱۶ رئیس جمهوری خلق چین در سفر به ایران با حسن روحانی ریاست جمهوری وقت دیدار کرد و دو طرف مسیر توسعه روابط را به منظور تقویت مبادلات و همکاری دو کشور در زمینه آموزش، فرهنگ و چاپ و نشر برنامه ریزی کردند.

وی ادامه داد: سال ۲۰۱۷ دو کشور تفاهم نامه خود را به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه‌های کتاب یکدیگر امضاء کردند و در همان سال ایران به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه پکن حضور پیدا کرد و با اجرای برنامه‌های فرهنگی علاقمندان به کتاب در چین و دیگر نقاط جهان را با فرهنگ منحصر به فردش آشنا کرد، امسال چین با پیام دوستی مردمش برای ایرانیان میهمان ویژه نمایشگاه شده است.

نماینده چین افزود: چین و ایران کشور‌هایی با تمدن دیرینه هستند و دوستی‌شان پیشینه قدیمی دارد بیش از دو هزار سال پیش جاده ابریشم از چین آغاز شد و علاوه بر کمک به شناخته شدن ابریشم چین و صنایع دستی ایرانی باعث انتقال تمدن دو کشور شد با گذشت ۴۸ سال از برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و چین اکنون روابط انسانی دو کشور صمیمی است بخصوص در حوزه نشر به دستاورد‌های فراوانی رسیده اند.

وی بیان کرد: به طوری که بسیاری ا‌ز آثار نویسندگان ایرانی مثل فردوسی، سعدی و حافظ در چین منتشر شده است و با ایجاد یک پل ارتباطی راه برای توسعه دو کشور هموارتر شده است.

نماینده چین تصریح کرد: ما به برنامه‌هایی که در نمایشگاه کتاب ایران خواهیم داشت توجه خاصی داشته ایم و بیش از ۱۵ هزار جلد کتاب آورده‌ایم، هیئت ناشران بیش از ۵۰ برنامه را برای بازدید کنندگان نمایشگاه در نظر گرفته‌اند و بیش از ۲۰ نویسنده، تصویرگر و دانشمند مشهور چینی به ایران آمده اند. معتقدم برگزاری برنامه‌های چین به عنوان میهمان در تضمین تبادلات فرهنگی کشور نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

وی با یادآوری اینکه امسال هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین است، اظهار کرد: این جمهوری توانسته دستاورد‌های چشمگیری در زمینه‌های مختلف داشته باشد مردم ایران هم در تلاش هستند که کشور موفقی را برای خود بسازند. ملت‌های دو کشور با هم متحد هستند.

نماینده چین بیان کرد: جهان رنگارنگ و زیباست و فرهنگ‌های فراوان و گوناگونی دارد، صنعت چاپ و نشر مسئولیت مهمی در تبادل آن بر عهده دارد و من امیدوار هستم با همکاران خود در ایران و سایر کشور‌های جهان با پایبندی بر روحیه جاده ابریشم به همکاری صلح آمیز و تعامل و استفاده از تجربیات یکدیگر به سود متقابل برسیم ، دو کشور باید عالی‌ترین محصولات چاپ و نشر را به دنیا معرفی کنند، من معتقدم برگزاری نمایشگاه کتاب و حضور چین فاصله میان ناشران دو ملت را کوتاه‌تر می‌کند و زمینه همکاری اجتماعی و انسانی دو کشور را بوجود می‌آورد و فصل جدید در توسعه روابط دو کشور ایجاد خواهد کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *