سالانه ۴۳۰ نفر به دلیل هزینههای درمانی زیر خط فقر میروند/ داروسازان "تولید ملی" را تحقیر نکنند/ سن بلوغ یک سال و نیم کاهش پیدا کرده است
• سالانه ۴۳۰ نفر به دلیل هزینههای درمانی زیر خط فقر میروند
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: در ایران سالانه ۴۳۰ نفر بخاطر هزینههای درمانی زیر خط فقر میروند. به گزارش ایسنا، ایرج حریرچی گفت: هدف اول این است که سلامت مردم را افزایش دهند. با توجه به اینکه هزینههای سلامت در تمام دنیا گران است، سازمان بهداشت جهانی هدف دوم نظام سلامت را محافظت مالی از مردم در برابر مخاطرات ناشی از بیماریها قرار داده که این هدف سه معیار دارد؛ اول اینکه مردم بخاطر هزینههای بهداشت و درمان فقیر نشوند، دوم اینکه دچار هزینههای کمرشکن نشوند و سوم اینکه پرداختی از جیب مردم به حداقل برسد.
• داروسازان "تولید ملی" را تحقیر نکنند
وزیر بهداشت و درمان با انتقاد از برخورد دوگانه داروخانهها در معرفی داروی تولید داخلی و خارجی گفت: این خیلی کار زشتی است که داروساز چاقو دست بگیرد و بندهای صنعت دارو را پاره کند. سعید نمکی افزود: متاسفانه داروخانهها در عرضه داروهای ساخت داخل کملطفی میکنند. به گزارش تسنیم، وی با اشاره به گلایه مردم از نحوه معرفی داروهای داخلی توسط داروخانهها گفت: فردی به من گفت: برای خرید یک دارو به داروخانهای رفتم. فرد پشت کانتر هم ایرانی و هم خارجی آن را به من پیشنهاد داد و زمانی که تفاوتش را پرسیدم؟ در پاسخ گفت: عین ماشین پراید و بنز است!
• سن بلوغ یک سال و نیم کاهش پیدا کرده است
یک روانشناس کودک و نوجوان با اشاره به اینکه بر اساس برخی تحقیقات، سن بلوغ حدود یک سال و نیم کاهش پیدا کرده است، گفت: هنوز علت دقیقی برای بروز بلوغ زودرس پیدا نشده، اما به نظر میرسد نوعی تغییر همگانی در روند رشد نسل بشر در حال وقوع است. مونا فلسفی با بیان اینکه دوران بلوغ زمان طوفان فشار، پرخاشگری و استقلالطلبی است، اظهارکرد: در سن بلوغ نوجوانان خود را از بقیه متمایز میدانند و تصور میکنند کارهایی که انجام میدهند آنها را از بقیه متمایز میکند. باتوجه به اینکه انزوا طلبی خاص دوران بلوغ است، نوجوانان علاقه دارند در این دوران تنها باشند چراکه آنها به دنبال هویت جنسی خود هستند؛ لذا والدین نباید در دوران بلوغ به فرزندانشان فشار بیاورند. به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه بلوغ جسمانی در دختران در سن ۱۱ و نیم سالگی و در پسران در سن ۱۳ و نیم سالگی اتفاق میافتد، گفت: اگر دختران پیش از هشت سالگی و پسران پیش از ۹ سالگی وارد بلوغ شوند، دچار بلوغ زودرس شدهاند. بر اساس تحقیقات انجام شده در حال حاضر سن بلوغ حدود یک سال و نیم کاهش پیدا کرده است و هنوز علت دقیقی برای بروز بلوغ زودرس پیدا نشده است، اما به نظر میرسد نوعی تغییر همگانی در روند رشد نسل بشر در حال وقوع است.
• ایجاد داروخانههای سیار در خوزستان
رییس سازمان غذا و دارو نحوه دارورسانی به مردم مناطق سیلزده را تشریح کرد. مهدی پیرصالحی درباره وضعیت تامین دارو در مناطق سیلزده کشور، گفت: خوشبختانه از ابتدای شروع سیل با همکاری شرکتهای توزیعی و داروخانههای کشور به سیلزدگان خدمت رسانی کردیم. در این راستا شرکتهای توزیع را ملزم کرده بودیم تا در تعطیلات نوروز فعال باشند و در مناطق سیلزده به سیلزدگان خدمت ارائه کنند. وی افزود: در عین حال داروخانههایی در مناطق سیلزده که امکان خدمت رسانی به سیل زدگان را داشتند، به مردم خدمات دارویی ارائه میکردند. ما در این مناطق دارو را برای سیلزدگان رایگان کردیم و هر دارویی که پزشکان معالج مستقر در مناطق سیلزده تجویز میکردند به صورت رایگان برای بیماران تأمین میشد.
• بار مالی ۲۰۰۰ میلیاردی رشد تعرفههای پزشکی برای بیمه سلامت
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه اعلام کردیم، افزایش تعرفههای سال ۱۳۹۸ موکول به تامین اعتبار است، گفت: افزایش ۱۰ درصدی تعرفهها، حدود ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان بار مالی برایمان به همراه دارد. به گزارش ایسنا، مهندس طاهر موهبتی درباره نحوه جبران هزینههای ناشی از افزایش تعرفههای پزشکی سال ۱۳۹۸ با توجه به کسری بودجه و انباشت بدهیهای سازمان بیمه سلامت، گفت: سازمان بیمه سلامت در شورایعالی بیمه به مصوبه این شورا درباره افزایش تعرفههای پزشکی سال ۱۳۹۸ رای داد، اما در آنجا هم موضوع را به تامین اعتبار مورد نیازمان موکول کردیم.
• نکاتی درباره گیاهخواری
عضو هیأت علمی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، گفت: پژوهشهای جدید نشان میدهند رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاهخواری میتوانند کلید زندگی طولانی باشند. بر طبق این بررسیها، کاهش مصرف پروتئینهای حیوانی مانند گوشت میتوانند روند پیری را در انسان کاهش داده و امید به زندگی را نیز به طور قابل توجهی افزایش دهند. باژن با تاکید بر اینکه رژیم غذایی گیاهخواری در صورتی که به درستی طراحی شود، میتواند مقادیر کافی انرژی و مواد مغذی را برای همه گروههای سنی فراهم کند، تصریح کرد: تنها گروه در معرض خطر، گیاهخواران مطلق یا وگانها و افراد دارای رژیم غذایی ماکروبیوتیک هستند که مکملیاری بعضی ریزمغذیها مانند ویتامین B. ۱۲ در این گروهها ضروری است.
• فعالیت ۲ میلیون سفیر سلامت دانشآموزی
محمد صیدلو، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران از فعالیت ۲ میلیون سفیر سلامت دانشآموزی در کشور خبر داد.
• حتی کمی ورزش هم به جوان ماندن مغز کمک میکند
آلزایمر و زوال عقل جزو لاینفک پیری نیستند و نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد حتی کمی ورزش هم میتواند به پیشگیری از این مشکلات مغزی کمک کند. محققان دانشگاه بوستون دریافتند هر یک ساعت ورزش سبک در هفته ریسک پیری مغز را حدود یک سال کاهش میدهد. «نیکول اسپارتانو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره گفت: «این مطالعه بر رابطه بین انجام فعالیت فیزیکی سبک و حفظ ساختار مغز تاکید دارد.» وی تاکید کرد: «ما هنوز نمیتوانیم با قطعیت بگوییم که فعالیت فیزیکی عامل داشتن ساختار مغزی بهتر در افراد است». اگرچه هنوز مشخص نیست که چه میزان ورزش برای حفظ سلامت و جوانی مغز مفید است، اما این مطالعه بیان میکند که کمتر از آن میزانی که تصور میشود میتواند مفید باشد. برای این مطالعه، تیم تحقیق دادههای مربوط به بیش از ۲۳۰۰ مرد و زن با میانگین سنی ۵۳ سال را بررسی کردند. به هر یک از این افراد دستگاهی برای اندازه گیری فعالیت فیزیکی شأن متصل بود.
• فایده مصرف پروتئین بیشتر برای سلامت استخوانها
محققان در بررسیهای جدید خود دریافتند رژیم غذایی سرشار از پروتئین که همراه با مصرف کافی کلسیم باشد برای سلامت افراد بزرگسال مفید و سودمند است. سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ژنو سوئیس، در این باره گفت:: «مصرف کافی پروتئین رژیمی همراه با کلسیم برای رشد مطلوب استخوانها در کودکان و حفظ سلامت استخوانها در تمامی سنین مهم است. از اینرو باید به این افسانه پایان داد که مصرف زیاد پروتئین موجب افزایش اسید شده و به سلامت استخوانها آسیب میرساند.» رنه ریزولی افزود: «ما با بررسی افراد مسن دریافتیم که مشکل آنها وجود بیش از اندازه پروتئین نیست، بلکه وجود بیش از اندازه کم پروتئین است.» به گزارش مهر، به گفته محققان این بررسیها اثبات میکند که رژیم غذایی متعادل همراه با مصرف کافی پروتئین، بدون توجه به منبع حیوانی یا گیاهی آن، برای سلامت استخوانها مفید است. این مسئله بخصوص برای سالمندان مبتلا به پوکی استخوان و افراد دچار سوءتغذیه ناشی از بیماریهای حاد یا مزمن یا در حال بهبودی از آسیب و صدمه استخوانی بسیار حائز اهمیت است. یافتههای مهم این بررسی نشان میدهد ریسک شکستگی لگن تا حدود زیادی با مصرف بالا پروتئین رژیمی کاهش مییابد.