فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص): عملکرد نیروهای مسلح در رویارویی با سیل قابل قبول بوده است
او ادامه داد: درمان اساسی، احداث سدهایی است که پیشتر هم پیش بینی شده بودند و از آن میان میتوان به سد نرماب، چهل چایو خرمالو اشاره کرد زیرا این رودخانه بیشترین سهم جاری شدن سیل را به خود اختصاص میدهند و به این خاطر نیازمند سد هستند.
محمد از احداث ۸۵ درصدی سدهای نرماب، چهل چای و خرمالو خبر داد و تصریح کرد: ساخت این سدها را قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) برعهده دارد. تأخیرهای ایجاد شده در اجرای این پروژه به سبب نبود منابع مالی کافی و عدم تخصیص آن بوده است. اگر منابع کافی تخصیص یابد این سدها امسال به بهره برداری می رسند.
او از پیش بینی سدهای متناسب با رودخانههای استان لرستان و ایلام خبر داد و افزود: دورهای بود که هجمه زیادی به صنعت سدسازی کشور وارد شدو سدهای ساخته شده زیر سوال رفتند دلیل آنهم خشکسالی مکرر کشور بود. با توجه به شرایط غیر قابل پیش بینی آب و هوایی کشور نباید بخاطر خشکسالی و ترسالی، برنامه ریزی صرف داشته باشیم طراحیها باید بر اساس برنامه ریزی های ۱۰۰ یا ۲۰۰ ساله انجام شود.
محمد ادامه داد: بعد از مغفول ماندن صنعت سدسازی در کشور، اخیراً اقدامات خوبی صورت گرفته، ایجاد سد بختیاری و ارتفاع دادن به سد دز مشمول سرعت بخشی شدهاند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) گفت: قطع راههای ارتباطی و پلها از عمده مشکلاتی بود که گریبانگیر استانهای ایلام و لرستان شد اما با همکاری نیروهای امدادی سپاه و هلال احمر و ارتش و سایر نیروهای مسلح بخوبی این مشکلات رفع شد.
او از توافق فی مابین قرارگاه و وزارت راه و شهرسازی برای جایگزین کردن راههای ارتباطی شهرهای استان لرستان و ایلام خبر داد و افزود: راههای جدید در حاشیه امنیت قرار خواهند داشت اما عملیاتی شدن آنها زمان بر است با احداث پلهای موقت بر روی رودخانه سمیره، پل ارتباطی میان ایلام و لرستان برقرار شده است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) گفت: وضعیت راههای استانهای لرستان و ایلام تا یک ماه آینده به وضعیت متعادل میرسد.
محمد افزود: احداث پلهای دائمی میان شهری در استانهای سیل زده تا یک سال آینده به اتمام میرسد.