صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حاتمی کیا: من از جنگ به سینما آمده ام/برایم عذاب‌آور است که فیلم‌های خودم را ببینم

۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۰:۰۲
کد خبر: ۵۱۰۹۳۱
ابراهیم حاتمی کیا در حاشیه سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: من هیچ‌وقت نمی‌نشینم فیلم‌های خودم را ببینم، چون برایم بسیار عذاب‌آور است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با نمایش فیلم سینمایی "دیده‌بان" به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا عصر امروز ساعت ۱۹ با حضور عوامل فیلم و سینماگران در سینما فلسطین افتتاح شد.


"دیده‌بان" نخستین فیلم دفاع مقدس است که در جشنواره‌های بین‌المللی حضور یافت و مورد توجه قرار گرفت. این فیلم با حضور در هفتمین جشنواره فیلم فجر توانست نظر مثبت منتقدان و سینماگران را به خود جلب و جایزه ویژه هیات داوران برای بهترین کارگردانی و همچنین سیمرغ بلورین بهترین فیلم دوم، بخش فیلم‌های اول و دوم را کسب کند.

ابراهیم حاتمی‌کیا، رضا میرکریمی، شهاب اسفندیاری، رضا کیانیان، مجید رجبی‌معمار، ستاره اسکندری و... از جمله چهره های حاضر در این مراسم بودند.

در ابتدای این مراسم رضا کیانیان کیک سی و هفتمین دوره جشنواره جهانی فجر را برید و ضمن خوشامدگویی به مهمانان، درباره این رویداد سینمایی گفت: جشنواره ما، جشنواره ساده‌ای است و امیدوارم شما آن را دوست داشته باشید. همانطور که می‌دانید تمامی عواید فروش بلیت و محصولات فرهنگی این دوره جشنواره به هموطنان سیل زده اختصاص می‌یابد.

او ادامه داد: دل ما با همه هموطنان سیل‌زده‌مان در خوزستان، لرستان، شمال کشور و .. . است. ما به یاد شما هستیم.


در ادامه این مراسم در حضور ابراهیم حاتمی‌کیا از کتاب سه زبانه "دیده بان" به مناسبت نمایش نسخه مرمت شده فیلم "دیده‌بان"، رونمایی شد و این کارگردان یک نسخه از کتاب را امضا کرد.

همچنین در حاشیه مراسم امروز رضا میرکریمی به عنوان دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر تفاهم‌نامه‌ای را با علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر کشور امضا کرد.

در ادامه برنامه‌های افتتاحیه، با حضور دست‌اندرکاران جشنواره، هنرمندان و مردم در سالن شماره یک سینما فلسطین بعد از قرائت قرآن، کلیپی کوتاه درباره سیل‌های اخیر همراه با موسیقی زنده سنتی مناطق سیل‌زده برای حاضران پخش شد.

در ادامه تیزر سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با محوریت فیلم "دونده" ساخته امیر نادری پخش شد.

سپس کلیپی از فیلم مرمت‌شده "دیده بان" ابراهیم حاتمی‌کیا با نمایش بخش‌هایی از نسخه قدیمی و صحبت‌های حاتمی‌کیا، اصغر پورهاجریان (بازیگر و مدیر جلوه‌های ویژه) "دیده‌بان"، احمد طالبی‌نژاد و مهرزاد دانش (منتقد)، سید محمد بهشتی (مدیرعامل وقت بنیاد سینمایی فارابی)، سعید قطبی‌زاده و آرش خوشخو (منتقد) درباره این فیلم پخش شد.

ابراهیم حاتمی‌کیا در این کلیپ درباره "دیده‌بان" گفت: من از جنگ به سینما آمدم. در آن فضا بودم و در آن فضا ذوب شده بودم و همان موقع متوجه شده بودم که باید دوربین را هم به دست بگیرم. "دیده‌بان" حاصل همه تجربه من از جنگ بود.

پس از پخش کلیپ، رضا کیانیان با حضور روی صحنه در سخنانی درباره ویژگی‌های جشنواره امسال گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر، جشنواره کم‌خرجی است؛ نه می‌خواهیم پرخرج‌ترش کنیم نه می‌توانیم ولی در این چهارسال اتفاقات ویژه‌ای در این جشنواره افتاده است. امسال ۱۶۰ فیلم نشان می‌دهیم که از شما دعوت می‌کنم همه این فیلم‌ها را ببیند، هرچند مطمئن هستم در طول هشت روز نمی‌توانید همه آن‌ها را ببینید. ولی حتما ببینید چون در جای دیگری این فیلم‌ها را نمی‌توانید ببینید. بسیاری از آن‌ها برای اولین بار است که در ایران نمایش داده می‌شوند.

وی افزود: امسال که جشنواره همزمان با نیمه شعبان است خیابان برادران مظفر را با همکاری شهرداری تهران تزیین کردیم، فیلم نشان می‌دهیم و موسیقی اجرا می‌شود. سعی داریم با کمک شهرداری در سال‌های دیگر هم این جشن‌ها را داشته باشیم. امیدوارم این گذر فرهنگی، جایی باشد برای اینکه  لبخند به لب شما بیاورد و این برنامه ها ادامه یابد.

کیانیان با اشاره به بخش فیلم‌های کلاسیک مرمت‌شده بیان کرد: «در همه جای دنیا فیلم‌هایی را که در حال نابود شدن است با کمک دیجیتال مرمت می‌کنند و ما هم در ایران فیلم‌ها را مرمت می‌کنیم. در سال‌های اخیر فیلم‌های مهمی از تاریخ سینمای ایران در این بخش مرمت شده و به نمایش درآمده است. اینجا لازم است که از فیلم‌خانه ملی ایران و خانم لادن طاهری مدیر فیلمخانه ایران بسیار تشکر کنم.

این بازیگر در پایان صحبت‌هایش به موسیقی فیلم "دیده‌بان" ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا اشاره کرد و گفت: جا دارد از محمد میرزمانی آهنگساز این فیلم تشکر کنیم.

ابراهیم حاتمی‌کیا، سخنران بعدی مراسم افتتاحیه جشنواره جهانی فیلم فجر، با اشاره به پوستر فیلم "دیده‌بان" که روی صحنه به نمایش درآمده است، گفت: آن عکسی که روی پوستر می‌بینید برای ۳۰ سال پیش است که من جوان بودم ولی الان موهایم سفید شده است. یک عده مرا از فیلم "از کرخه تاراین"، برخی از "مهاجر"، برخی از "آژانس شیشه‌ای" می‌شناسند و قبول دارند. "دیده‌بان" کسی است که دشمن را می‌بینید و دوست و همرزمش را از وجود دشمن آگاه می‌کند.

این نویسنده و کارگردان سینما تاکید کرد: من همیشه در زمان حال زیسته‌ام و به آنچه اتفاق افتاده واکنش نشان داده‌ام. زمانی که "دیده‌بان" را ساختم، موج عقب‌نشینی‌ها شروع شده بود. فضایی که در این فیلم مطرح است، یعنی آن خط حامل یا احساس من به عنوان فیلمساز، نسبت به آن دوران است. بخشی از جامعه نمی‌خواستند فیلم‌های مرا ببینند و از فیلم "از کرخه تا راین" بود که من شناخته شدم. آن جوان ۲۷ ساله الان ۵۷ ساله است.

حاتمی کیا ادامه داد: من وقتی "دیده بان" را ساختم بخش عمده‌ای از جامعه نمی‌خواست فیلم مرا ببیند، چون دنبال چنین فیلمی نبودند از فیلم "کرخه تا راین" شروع شد که تازه در جامعه و متن جامعه به من هم توجه شد که همه گفتند ما حاتمی کیا را می‌شناسیم چراکه فلان قصه را این کارگردان گفته است.

وی ادامه داد: آنجا فهمیدم که بحث ملودارم و قصه و زبان احساسی که من به آن احتیاج دارم در حال گفته شدن است، یافتن چنین موضوعی کار بسیار سختی است، من در عین اینکه همه را محترم می‌شمرم اما من نمی‌خواستم وارد چنین بحثی شوم و آقای میرکریمی به من گفتند حاتمی کیا تو وارد این گونه بحث‌ها نشو، اما من تمام واکنش هایم مثل فیلم هایم است، یعنی همه آنچه بروز داده‌ام، مگر من چه قدر حرف میزنم که سر و صدا به پا شود؟.


حاتمی کیا خطاب به گلمکانی منتقد سینما گفت: از سال گذشته تا به امروز نزدیک به چهارصد روز است که من حرف نزده ام.

گلمکانی منتقد سینما در جواب به حاتمی کیا افزود: یک جمله تو سرو صدا به پا می‌کند.

حاتمی کیا تصریح کرد: بله آفرین بر شما، یک جمله من صدا به پا می‌کند و من این را اشگال نمی‌بینم و این را حد خود می‌دانم.

حاتمی کیا به رضا کیانیان که در کنارش ایستاده بود اشاره کرد و افزود: مگر کیانیان کم حرف زده است؟، پس من هم حرفم را در حد جایگاهی که هستم می‌زنم.

حاتمی‌کیا اضافه کرد: من هیچ‌وقت نمی‌نشینم فیلم‌های خودم را ببینم چون برایم بسیار عذاب‌آور است، از فیلم‌خانه ایران بسیار متشکر هستم که این فیلم‌ها را مرمت می‌کنند چون اگر این کار را نکنند، بچه‌های ما وقتی نسخه های قدیمی این فیلم‌ها را می‌بینند فکر می‌کنند از دوران چارلی چاپلین عقب‌تر است، چون فیلم‌های چاپلین شفاف‌تر و فوکوس‌تر از فیلم‌های ماست.

پایان بخش این مراسم، نمایش نسخه مرمت شده فیلم سینمایی "دیده‌بان" بود.

در حاشیه این مراسم، تفاهمنامه ای میان سیدرضا میرکریمی و علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر کشور امضا شد.

برای مشاهده کامل گزارش تصویری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر اینجا کلیک کنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *