صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۷ سد مخزنی در استان خراسان جنوبی آبگیری شد

۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۸:۰۱
کد خبر: ۵۱۰۸۷۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: ۴۲ درصد از حجم ۷ سد مخزنی استان پس از بارندگی‌های اخیر آبگیری شد.

به‌گزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "حسین امامی با اشاره به اینکه ۴۲ درصد از حجم ۷ سد مخزنی استان خراسان جنوبی آبگیری شده اظهار کرد: در پی بارش‌های سه روز اخیر در سطح استان، بالغ بر ۱۰ میلیون مترمکعب روان‌آب وارد سد‌های مخزنی شد که بیشترین حجم ورودی متعلق به سد نهرین طبس با ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب است.

وی به حجم بالای بارندگی در شهرستان طبس و آبگیری مناسب دو سد کریت و دره بید این شهرستان اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: این بارندگی‌ها سبب شد سد نهرین و دره بید به مرحله سرریز برسند و با کنترل و مدیریت سیلاب و تخلیه به موقعی که در سد نهرین انجام شد، از پیک سیلاب و بروز خسارت در شهر طبس جلوگیری به عمل آمد.

امامی با اشاره به آبگیری ۴۲ درصد از حجم ۷ سد مخزنی استان، اظهار داشت: پس از بارندگی‌های اخیر و ورود بالغ بر ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سد‌های استان، در حال حاضر از مجموع ۵۸ میلیون مترمکعب ظرفیت سد‌های درحال بهره‌برداری استان ۲۵ میلیون مترمکعب آب در این سد‌ها ذخیره سازی شده است.

وی با بیان اینکه در پروژه‌های تغذیه مصنوعی استان هم بالغ بر ۵ میلیون مترمکعب سیلاب وارد شده است، گفت: در سد در حال احداث سیاهو سربیشه نیز ۳ میلیون مترمکعب آب مهار و بخشی از این آب به مرور در جهت تغذیه سفره‌های پایین دست رهاسازی شد.

وی افزود: با این اقدام از ورود سیلاب شدیدی که رخ داده بود به سمت منطقه درح جلوگیری به عمل آمد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به پایداری و ایمنی سد‌های استان اظهار داشت: سد‌های مخزنی استان از لحاظ وضعیت ایمنی و پایداری در شرایط مناسبی هستند و بازرسی‌های میدانی و پایش مستمر سد‌ها به صورت روزانه انجام می‌شود.

امامی با بیان این مطلب گفت: با توجه به اعلام آماده باش توسط مدیریت بحران استان به جهت بارش‌های فروردین ماه، تمهیدات لازم از قبیل: لایروبی، احداث دیواره حفاظتی و هدایت سیل به منظور مدیریت و کنترل سیلاب‌ها انجام شد و خوشبختانه با کمترین خسارت، کنترل سیلاب اصورت پذیرفت.

وی افزود: بیشترین مشکلاتی که ایجاد شد در نقاطی بود که به حریم و بستر رودخانه‌ها تجاوز شده بود و سیلاب مشکلاتی را برای این افراد به‌وجود آورد.

وی با اشاره به جلوگیری از تجاوز به حریم و بستر رودخانه ها، یادآور شد: امیدواریم با بهره گیری از این تجربه، رعایت حد و حدود‌های قانونی رودخانه‌ها در بحث توسعه شهری، وقوع رواناب‌ها و دفع آب‌های سطحی در برنامه ریزی و آماده سازی مناطق مختلف شهری و روستایی مد نظر قرارگیرد تا دغدغه‌ای در هنگام سیلاب نداشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی در ادامه به وضعیت بارندگی‌های استان اشاره کرد و گفت: بر اساس ایستگاه‌های سنجش، متوسط میزان بارش در فروردین ماه سال جاری تاکنون ۶۰ میلیمتر می‌باشد که نسبت به سال گذشته و دوره دراز مدت مشابه حدود ۲۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

امامی گفت: در همین مدت از نظر میزان بارندگی در شهرستان‌های استان خراسان جنوبی، شهرستان فردوس با ۷۶.۹ میلیمتر، اسدیه با ۶۳.۳ میلیمتر بارش و قاین با ۶۳.۱ میلیمتر بیشترین و شهرستان‌های نهبندان با ۳۰.۷ و بیرجند با ۲۲.۲ میلیمتر کمترین بارش را ثبت کردند.

وی افزود: در پی بارندگی‌های ۷۲ ساعت گذشته درجه پیک سیلاب در رودخانه بندان شهرستان نهبندان به ۵۰۰ متر مکعب در ثانیه، رودخانه رزه شهرستان درمیان به ۱۰۰ متر مکعب در ثانیه و رودخانه خرو شهرستان طبس به ۴۰ متر مکعب در ثانیه رسید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *