تهیه لیست طلبهای قانونی شهرداریها از دولت/ برخی از طلبهای شهرداری با دولت تهاتر شد
به گزارش گروه جامعه ، سکینه اشرفی در بیست و نهمین نشست معاونان برنامهریزی شهرداری کلانشهرهای کشور، با اشاره به لزوم پیگیری ظرفیتهای قانونی برای وصول مطالبات شهرداریها اظهار کرد: جریمههای رانندگی، عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده، کمک به توسعه حمل و نقل ریلی و یارانه بلیت بخشی از مواردی است که در قوانین موضوعه یا قوانین بودجه سنواتی به عنوان تکالیف دولت در قبال شهرداریها برشمرده شده است و شهرداری تهران در اقدامی ابتکاری تمامی این موارد را لیست و به دولت ارائه کرده است.
وی اضافه کرد: در جلسهای که به اتفاق شهردار تهران با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم، آن بخشی را که در قوانین به عنوان «دولت مکلف است» آمده، مورد پذیرش آقای نوبخت قرار گرفت و قرار شد تا این بخش از مطالبات پرداخت شود؛ البته موارد دیگری هم در قوانین با عنوان «دولت میتواند» ذکر شده که دولت اینها را به عنوان بدهی قبول نکرده است.
اشرفی در ادامه به یک تبصره ویژه در قانون بودجه سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ اشاره کرد و گفت: هم در قانون بودجه پارسال و هم در قانون بودجه امسال، بندی گنجانده شده که بدهی دولت به شهرداریها از محل بدهی بانکها به بانک مرکزی و دولت تهاتر شود که در این راستا، در سال ۹۷ شهرداری تهران موفق شد بخشی از طلب بانکها را از همین محل تسویه و تهاتر کند.
معاون شهردار تهران اضافه کرد: همچنین در سال گذشته شهرداری بالاخره موفق شد ۷۰ میلیارد تومان از محل جریمههای رانندگی را از دولت وصول کند که به نظر میرسد این روند باید به صورت منظم و فصلی ادامه پیدا کند.
شهریار آل شیخ، معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری مشهد هم در این جلسه با اشاره به تبصره بودجه سنواتی کل کشور گفت: شهرداری مشهد نیز موفق شده است تا از همین محل، حدود ۴ هزار میلیارد تومان از بدهی به بانکها را تسویه کند و به نظر میرسد که سایر شهرداریهای کشور هم میتوانند از این محل به خوبی بهره ببرند.
آل شیخ ادامه داد: پیشنهاد میشود تا یک کارگاه آموزشی با مشارکت شهرداریهای تهران و مشهد برگزار شود تا سایر شهرداریها هم بتوانند از این امکان بودجه استفاده کنند.
ارتقای جایگاه شهر هوشمند در کلانشهرها
تشکیل کمیسیون شهر هوشمند در دبیرخانه مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور، موضوع بعدی جلسه امروز معاونان برنامهریزی شهرداری کلانشهرهای کشور بود که محمد فرجود، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، در گزارشی اعلام کرد: پس از برگزاری همایش شهر هوشمند در اواخر سال ۱۳۹۶، مطالبهای مبنی بر یکپارچهسازی فعالیتها و اشتراک تجربیات بین کلانشهرها صورت گرفت که بر همین اساس در سال گذشته ۶ جلسه حضوری و ۴ جلسه به صورت ویدئو کنفرانس با حضور مسئولان فاوای شهرداریهای کلانشهرها تشکیل و تجربیات هر یک از شهرها به اشتراک گذاشته شد.
فرجود اضافه کرد: مسائل مشترکی در کلانشهرها بین شهرداری و سازمان ثبت اسناد، پلیس، وزارت ارتباطات و سایر نهادهای متولی وجود دارد که از بستر فناوری اطلاعات میتوان این ارتباط را برقرار و به اشتراک دادهها پرداخت؛ البته مشکلاتی هم در این مسیر وجود دارد که باید با همکاری برطرف شود.
وی تصریح کرد: اگر کمیسیون شهر هوشمند بین کلانشهرهای کشور تشکیل شود، میتواند با جایگاه بالاتری به پیگیری مسائل مرتبط بپردازد.
همایون یزدان پناه، مشاور شهردار و رئیس ستاد شهر هوشمند قم هم در این نشست گفت: شهرداریها از طریق اشتراک تجربهها در حوزه الکترونیکی کردن خدمات، میتوانند نفع بیشتری را حاصل کنند.
وی اظهار کرد: البته در حوزه شهر الکترونیک و شهر هوشمند مشکلات حقوقی هم وجود دارد که مالکیت دادهها از آن چه کسی است و یکپارچگی اطلاعات چگونه باید حاصل شود؟
یزدانپناه، تصریح کرد: طراحی یک ساختار برای شهر هوشمند امری ضروری است که به نظر میرسد کمیسیون فاوای شهرداریها میتوانند در این زمینه موفق عمل کنند.
در ادامه این جلسه، سید جعفر موسوی قائممقام مجمع شهرداریهای کلانشهرهای کشور هم در خصوص آخرین وضعیت طرح شهرداریها و لایحه دائمی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده گزارشی ارائه کرد و مقرر شد تا شهرداران در رایزنی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص اصلاح این طرح و لایحه تلاش کنند.