حشد الشعبیها چه افرادی هستند؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، نام نیروهای حشد الشعبی چند سالی است که برسرزبانها افتاده است و از اقدامات و دستاوردهای آنها هرزچندگاهی اخباری منتشر میشود که جالب توجه است. اما سوالی که شاید در این میان بوجود آید این است که؛ چه افرادی حشد الشعبی را بوجود آورده اند که امروز قصد دارد به این موضوع بپردازد.
بیشتر بخوانید:
- حمله سنگین حشد الشعبی به مواضع داعش در سوریه
- حشدالشعبی مانع ورود نیروهای آمریکایی به موصل شد
- ممانعت الحشد الشعبی از گشتزنی نظامیان آمریکایی
معرفی نیروهای حشد الشعبی
بسیج مردمی عراق که به بسیج عراق یا حشدِ شعبی معروف اند، نیروهای عراقی هستند که در کنار ارتش این کشور قرار دارند و با هدف مبارزه علیه داعش سازمان دهی شدهاند.
حشد الشعبی در روز ۲۶ نوامبر ۲۰۱۶ با اکثریت آرای مجلس عراق به عنوان یک سپاه جدا از ارتش رسمیت پیدا کرد.
گفته میشود حدود ۴۰ گروه مختلف این نیرو را تشکیل داده اند که عمدتاً گروههای شیعه هستند، اما گروههای سنی مذهب و مسیحی و ایزدی نیز در آن حضور دارند.
بسیاری از این گروههای شیعه در گذشته، به صورت مستقل در عراق و به خصوص علیه نیروهای ائتلاف فعالیت داشتهاند.
حشد الشعبی به چه معناست؟
«حشد» در زبان عربی، به معنای جماعت، گروه و جمعیت است و «شعب» نیز در عربی معاصر به معنای گروهی از مردم با مشترکاتی خاص است.
دلیل پیدایش نیروهای حشد الشعبی
گروه داعش (دولت اسلامی عراق و شام) در سال ۲۰۱۳ تاسیس شد و در ۹ ژوئن ۲۰۱۴ (۱۹ خرداد ۱۳۹۳) به شمال عراق حمله کرد و شهر موصل و برخی از مناطق این کشور را به اشغال خود درآورد که این وضع، حکومت عراق را بر آن داشت تا بسیجی مردمی در کنار ارتش تشکیل دهد و کمک به ارتش و نیروهای امنیتی عراق برای پاسداری از مکانهای مذهبی و نیز مقابله با تهاجم بعنوان هدف این نیروها قرار گرفت که در نهایت و در سال ۲۰۱۴ و پس از افتادن موصل به دستِ نیروهای داعش در واکنش به فتوای مراجع عراق بهویژه فتوای جهاد آیتالله سیستانی، این نیرو تشکیل شد.
ساختار نیروهای حشد الشعبی
آمارهای متفاوتی از صد هزار تا دو و نیم میلیون نفر در مورد تعداد نیروهای الحشد الشعبی، ارایه شده است، بطوری که گفته میشود، همه طوایف دینی از شیعه و سنی و مسیحی و همه قومیتها از عرب و کرد و ترکمن در الحشد الشعبی حضور دارند.
نیروهای تشکیل دهنده الحشد الشعبی بر دو قسمند:
۱- گروههای مسلح شناخته شده.
۲- جوانانی که به دعوت مرجعیت به کمک ارتش آمدهاند.
برخی از این گروههای مسلح عبارتند از:
- سازمان بدر
- عصائب اهل الحق
- کتائب حزب الله
- قوات الشهید الصدر
- حرکة النجباء
- سرایا السلام
- سرایا الجهاد
- لواء علی الاکبر
- سرایا العتبات
- کتائب سیدالشهداء
- کتائب التیار الرسالی
- سرایا الخراسانی
- سرایا عاشوراء
- قوات وعدالله
- فرقة العباس القتالیه