تولد سالانه ۵ هزار کودک کم شنوا در ایران/ ردیابی دریافت خدمات بیمار با پرونده الکترونیک/ بیماریهای غیرواگیر عامل بیش از ۷۰ درصد مرگومیر
• تولد سالانه ۵ هزار کودک کم شنوا در ایران
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران، گفت: سالانه بین ۴ تا ۵ هزار کودک کم شنوا در کشور به تعداد افراد کم شنوا افزوده میشود. علی قهرمانی افزود: کم شنوایی فقط مشکل نشنیدن نیست، بلکه ارتباط افراد را نیز مختل میکند. به گزارش مهر، وی ادامه داد: اگر افراد کم شنوا نتوانند از خدمات لازم برخوردار شوند، در طول دوران رشد، تحصیل و زندگی و اشتغال دچار مشکل خواهند شد.
• ردیابی دریافت خدمات بیمار با پرونده الکترونیک
وزیر بهداشت گفت: اجرای پرونده الکترونیک سلامت به ما کمک میکند که بیماران را در دریافت خدمات ردیابی کنیم. به گزارش تسنیم، سعید نمکی وزیربا بیان اینکه پرونده الکترونیک سلامت یکی از ابزارهای منطقی شدن ارائه خدمت و در راستای دولت الکترونیک است، اظهار داشت: اولین اقدامی که در راستای اجرای پرونده الکترونیک سلامت در وزارت بهداشت کردم، انتخاب مدیر ملی پروژه نظام الکترونیک سلامت و در اختیار گذاشتن ابزار مورد نیاز آن یعنی مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت بود.
• بیماریهای غیرواگیر عامل بیش از ۷۰ درصد مرگومیر
سازمان جهانى بهداشت اعلام کرد: بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی، در مجموع مسئول بیش از ۷۰ درصد از مرگ و میرها در سراسر جهان هستند.
• توزیع حدود بیش از ۴۰ هزار چادر در کل کشور
رئیس جمعیت هلالاحمر توضیحاتی را در خصوص چرایی عدم امدادرسانی به سیلزدگان مستقر در خارج از کمپها ارائه کرد. علی اصغر پیوندی در پاسخ به این سوال که گفته میشود به برخی از مردم سیلزده در استان خوزستان که در کمپها حضور ندارند، امدادرسانی صورت نمیگیرد، آیا این موضوع صحت دارد؟ گفت: چادر از اقلامی است که وظیفه داریم به مردم بدهیم، اما آنها باید در نقطه ایمن حضور داشته باشند تا بتوانند از چادر استفاده کنند. در برخی مناطق منزل افراد را آب گرفته و ایمنی وجود ندارد، ما نمیتوانیم به آنها چادر بدهیم و دادن چادر به آن افراد به صلاحشان نیست. وی ادامه داد: تلاش ما این است که مردم از مناطق خطر دور شده و در نقاط امن حضور داشته باشند، در حال حاضر در حدود بیش از ۴۰ هزار چادر در کل کشور در این ایام توزیع شده است و چنانچه لازم باشد بازهم چادر توزیع خواهد شد.
• خوردن تخم مرغ در وعده صبحانه برای افراد دیابتی مفید است
طبق نتایج یک مطالعه جدید، افراد دیابتی باید در وعده صبحانه تخم مرغ بخورند تا میزان قندخون شان کاهش یابد. طبق یافتههای بدست آمده، صبحانه پرچرب و با میزان کربوهیدرات پایین میتواند به افراد مبتلا به دیابت نوع۲ در کنترل میزان قندخون شأن در طول روز کمک کند. به گزارش مهر، «جاناتان لیتل»، سرپرست تیم تحقق از مجله تغذیه بالینی آمریکا، در این باره میگوید: «افزایش زیاد قندخون بعد از صبحانه ناشی از تلفیق مقاومت انسولین در صبح در افراد مبتلا به دیابت است و همچنان به دلیل داشتن رژیم غذایی غربی در صبحانه که مملو از کربوهیدرات هاست، نیز میباشد.»
• طرح"شهروند سالم" در هفته سلامت اجرایی میشود
سرپرست دانشکده علوم پزشکی آبادان از اجرایی شدن طرح شهروند سالم در هفته سلامت با مشارکت شهرداری و تاکید بر شعار هفته سلامت خبر داد. شکراله سلمانزاده اظهار کرد: هفته سلامت فرصت مناسبی برای تعامل هرچه بیشتر با نهادهای مرتبط با حوزه سلامت است. او گفت: در هفته سلامت امسال پروژههای باقیمانده از دهه مبارک فجر به بهرهبرداری میرسند.
• کمبود دارو در کرمانشاه برطرف شد
مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در مجموع در پی اعلام شماره تماسی به مردم جهت گزارش هرگونه کمبود از سوی مردم ۲ مورد گزارش شد که به سرعت تامین و برطرف شد. به گزارش برنا، حسین رضاپور افزود: در ایام نوروز سه اکیپ بازرسی در سه نوبت صبح، عصر و شب بر مراکز داروخانهای سطح استان نظارت میکردند که مجموعا ۱۵۰ بازرسی از داروخانههای استان صورت گرفت. نظارتهای مذکور حاکی از مشاهده موردی از گران فروشی یا کمبود دارویی نشد تنها چند مورد عدم حضور مسئول فنی دیده شد که به آنها تذکر کتبی داده شد.
• ۶ علت مهم مرگ جوانان ایرانی
سید حامد برکاتی، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به علل مرگ جوانان ایرانی گفت: حوادث ترافیکی در راس علل مرگ جوانان قرار دارد و ٣٠ درصد علل مرگ را تشکیل میدهند. خودکشی با ۶.۵ درصد، خشونت ۵.۹ درصد، برخورد با اجسام پرتابی ۵.۶ درصد و در نهایت سکته قلبی و مغزی و سوء مصرف مواد مهمترین علل مرگ جوانان در کشور محسوب میشوند.
• داروهای مورد نیاز کشور دپو شده است
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: دپوی داروی مورد نیاز کشور با توجه به شرایط تحریم انجام شده، اما به دلیل داشتن تاریخ انقضای دارو، نمیتوان برای طولانی مدت و به طور مثال برای چهار سال، داروها را ذخیره کرد. به گزارش ایرنا، محمد عبده زاده افزود: برای داروهایی که میتوان به مدت طولانی آنها ذخیره کرد، برنامه ریزی لازم انجام شده است، اما نمیتوان به طور سالانه داروها را ذخیره کرد چراکه ثبت سفارش داروها نیز به طور ماهانه انجام میشود.
• سرویس شناسایی منطقه تماس افراد با اورژانس راهاندازی میشود
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران از راهاندازی سرویس شناسایی منطقه تماس افراد با اورژانس ۱۱۵، خبر داد. به گزارش فارس، امیر ناظمی افزود: در روزهای اخیر کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که کودک ۶ ساله اصفهانی در تماس با اورژانس برای مادرش، تقاضای کمک دارد و در این شرایط سخت است که نیروی اورژانس باید بتواند منطقه سکونت این چنین تماسها را شناسایی کند.
• مضرات مصرف نمک دریا
زهرا عبدالهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور میشود، برخلاف سیاستهای وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم کشور است، بوده و طبعا افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب بازگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاریهای مادرزادی و بسیاری پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود.
• هدف کمک به بهبود مدیریت سلامت در کشور است
وزیر ارتباطات گفت: باید ببینیم هدف ما از استقرار دولت الکترونیک و نظام سلامت الکترونیک چیست، یکی از اهداف ما برای اجرای نظام سلامت الکترونیک، کمک به بهبود مدیریت سلامت در کشور به متولی و مسئول سلامت یعنی وزارت بهداشت است. محمد جواد آذری جهرمی اظهار داشت: باید با استفاده از جمع آوری و تحلیل دادهها به مدیریت بهتر سلامت کشور کمک کنیم، البته الکترونیکی کردن سلامت، به صرفه جویی در هزینهها و منطقی کردن تقاضاها که مورد تاکید رییس جمهوری است، منجر میشود.