صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم اجباری شدن بیمه در کشور/ظرف یک سال مشکل مسکن سیل زدگان حل می‌شود

۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۰:۴۶
کد خبر: ۵۰۹۹۷۵
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
وزیر کشور گرفت: در راستای مقابله با بحران‌هایی نظیر سیل باید بیمه در کشور برای مردم و مشاغل اجباری شود و در این رابطه دولت می‌تواند به برخی مشاغل از جمله کشاورزان کمک کند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، عبدالرضا رحمانی‌فضلی با حضور در برنامه زنده «تیتر امشب» با تشریح آخرین وضعیت «بحران سیل» در کشور گفت:شدت و میزان بارندگی زیاد بود و خارج از ظرفیت و گاهی سه برابر رود‌ها اب وارد می‌شد. در حالت عادی وقتی سه برابر رود اب وارد شد، این مساله با عدم لایروبی مواجه شد که ظرفیت را پایین می‌اورد. در کرخه دو یا سه برابر اب وارد آن شد. یکی از مشکلات بحث لایروبی، جلوگیری از ساخت و ساز در حریم رودخانه ها، زهی کشی ها، سیل بر‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود:، اما عنصر اصلی شدت بارندگی بود، اما این موارد مذکور می‌توانست شدت بحران را کنترل کند؛ و باید برنامه ریزی شود. الان در قذارگاه سازندگی این موارد پیگیری خواهد شد. از همه دستکاه‌ها خواستیم دلایل را توضیح دهند.

رحمانی‌فضلی ادامه داد: در تهران در خیلی از مسیل‌ها برج ساخته شده که تخریب ان با ممانعت روبرو هست، اما اگر این موارد در شرایط عادی مورد توجه قرار نگیرد ده‌ها برابر خسارت ان در شرایط بحران بیشتر است. قرار سازندگی این موارد مورد تاکید است.

وی اظهار داشت:برای این مساله نیاز به همکاری تمامی قوا است تا مشکلات حل شود.

وزیر کشور گفت: پیش بینی سازمان هواشناسی تقریبی است و گاه خارج از ان پیش بینی اتفاقاتی رخ می‌دهد. اما ما، چون تجهیزات و دستگاه‌های لازم برای پیش بینی را نداریم و لذا در بحث پیش بینی وضعیت خوبی نداریم. نیروی انسانی تحلیل گر در این رابطه لازم است تا داده‌ها را تحلیل کنند.

وزیر کشور خاطر نشان کرد: در گزارشی که به مقام معظم رهبری تقدیم شد بحث پیش بینی هواشناسی مطرح شد. در دنیا تا سه ماه پیش بینی می‌شود و تا سه الی چهار روز قبل از حادثه هشدار می‌دهند. اما ما در حوزه هشدار هم ضعیف عمل می‌کنیم.

مردم باید هشدار‌های هواشناسی را جدی بگیرند

وی تصریح کرد: مردم هم باید هشدار‌ها جدی بگیرند. در خوزستان از پنج روز قبل هشدار تخلیه دادند، اما تا یک روز قبل از ورود سیل تخلیه انجام نشد. زیرا آن را جدی نمی‌گرفتند.

رحمانی فضلی در باره علت مغفول ماندن سیاست‌های کلی حوزه پیشگیری بحران‌ها گفت: سیاست‌های کلی در طول زمان اجرا می‌شود. دستگاه‌ها به تناسب، وظایفشان را انجام دادند، اما کاستی‌هایی هم وجود دارد زیر بحث تجهیزات و منابع هم مطرح است. اگر منابع پیشگیری به موقع تخصیص داده می‌شد نتیجه بهتری می‌داشتیم. در بحران سیل می‌توانیم در زمینه پیشگیری اقداماتی انجام دهیم. حتی در حوزه زلزله هم این کار تا حدی شدنی است.
وی افزود: با این حال تا ۸۵ تا ۹۰ درصد سیل و ریزگرد‌ها قابل پیش بینی است. باید تلاش کرد در مرحله پیشگیری اقداماتی صورت بگیرد.

رحمانی فصلی مدیریت چندپارچه و ضعف اجرای قانون و ضعف برخورد با خاطیان را از جمله عوامل موثر در مشکلات بحران‌ها دانست.

حمایت وزیر کشور از گزارشات رسانه‌ها در مورد عدم اجرای قانون مقابله با بحران
وی در مورد نقش رسانه‌ها در این خصوص اظهار داشت: رسانه‌ها و صدا و سیما در این مورد نقش خطیری در امر آموزش و پیگیری عدم اجرای قانون دارند؛ و من آماده حمایت از گزارشات در مورد عدم اجرای قانون از طریق رسانه‌ها هستم.

از روز اول سیل، رییس جمهور بر بحث بازسازی تاکید داشت

وی در مورد بحث بازسازی گفت: سیل خسارت مادی و روانی به افراد وارد می‌کند. بحث بازسازی مورد تاکید رییس جمهور است و از روز اول این مساله عنوان شد. در هر جلسه که از زمان بحران سیل تشکیل شد این موضوع عنوان شد است.
وزیر کشور افزود: به تشخیص رییس جمهور قرار شد وزارت کشور عهده دار کار باشد و تمرکز بحث بازسازی در این وزارت خانه صورت بگیرد. ۲۵ استان ما درگیر سیل بودند که ۵ استان خسارات خیلی زیاد بود.

وی خاطر نشان کرد: در همین راستا در وزارت کشور بحث تعیین خسارات، تهیه مسکن، ارایه خدمات، اطلاع رسانی و انجام کار‌های فرهنگی و مباحث اجتماعی احصا و کمیته‌هایی برای پیگیری این موارد تشکیل شد. صبح امروز اولین جلسه تعیین خسارات برگزار شد. پنج دستگاه خسارات حدزه خود را اعلام کردند که البته این گزارش هنوز برآورد اولیه است. روز سه شنبه براورد اولیه کل دستگاه‌ها آماده و در جلسه معاون اول بحث تامین منابع انجام می‌شود.

تلاش دولت برای حل مساله مسکن سیل زدگان ظرف یکسال

رحمانی فضلی تاکید کرد: استفاده از ردیف بودجه وزارت خانه ها، بانک‌ها به عنوان نهاد‌های تسهیلات، بیمه‌ها و کمک‌های مردم از منابع تامین هستند. یکی دیگر از منابع هم صندوق توسعه است تا به کارگیری این منابع، در حوزه مسکن و خدمات عمومی ظرف یکسال حل شود.

وزیر کشور گفت: ما از همه دستگاه‌های زمان بندی خواستیم تا کار‌ها پیش رود. از دستگاه‌های نظارتی و تخصصی بازرسی هم دعوت کردیم تا کار‌ها را پیگیری کنند.
وی در مورد نظام بیمه‌ای در کشور بیان کرد: در حال حاضر ما واحد‌های صنعتی داریم که بیمه ندارند. بیمه‌ها در دنیا صرفا نقش پرداخت خسارت ندارند. نقش آموزش و پیشگیری هم دارند. مثلا در حوزه کاهش قیمت‌ها و پیش بینی بازار به بیمه گر‌ها آموزش می‌دهند. ما چند سال قبل لایحه‌ای به مجلس دادیم بر طبق آن بیمه را اجباری کردیم، اما شورای نگهبان به اجباری شدن آن ایراد گرفت.

لزوم اجباری شدن بیمه در کشور
رحمانی فضلی ادامه داد: باید نهصت بزرگی برای گسترش بحث بیمه در همه حوزه‌ها باید صورت گیرد و رئیس جمهور هم به آن تاکید کرده است. در واقع باید بیمه شدن‌ها اجبار شود و دولت هم باید به برخی اقشار در این زمینه کمک کند.

وزیر کشور در پایان تصریح کرد: ۲۵ استان درگیر سیل شدند که بارش‌های اخیر در شرق کشور تعداد استان‌ها بیشتر شد. اما نکته مهم آنکه همه دستگاه‌های اجرایی، سمن ها، مردم و دستگاه‌های نظامی پای کار آمدند و لذا من در این مدت جلوه‌های فداکاری زیادی مشاهده کردم. آماده سازی تجهیزات بسرعت انجام می‌شد مردم و دستگاه‌ها برای سرعت دادن به کار‌ها بسیار ایثار می‌کردند که لازم است رادیو و تلویزیون و هنرمندان این تصاویر فداکاری را به تصویر بکشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *