صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حجتی: بخش کشاورزی ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت دید/ نماینده پلدختر:پنج هزار میلیارد تومان خسارت به پلدختر وارد شده است

۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۱:۵۵
کد خبر: ۵۰۹۶۶۶
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
بررسی موضوع بارندگی‌های اخیر کشور با حضور مسئولان ذیربط در دستور کار سیصد و هشتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، بررسی موضوع بارندگی‌های اخیر کشور با حضور مسئولان ذیربط در دستور کار سیصد و هشتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

ریاست این جلسه را علی لاریجانی برعهده داشت.

ترتیب سخنرانان

سیدامیرحسین قاضی زاده‌هاشمی در آغاز جلسه علنی امروز مجلس گفت: رؤسای «سازمان هواشناسی»، «جمعیت هلال احمر» و «سازمان مدیریت بحران» و «وزرای نیرو»، «جهاد کشاورزی»، «راه و شهرسازی» و »کشور» در این جلسه توضیحات لازم در خصوص اقدام خود در مدت وقوع سیل در کشور را ارائه خواهند داد.

همچنین محمدعلی وکیلی، هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از بررسی موضوع بارندگی‌های اخیر کشور با حضور مسولان ذیربط در مجلس گفت: مقرر شده است که از ۳ استان اصلی آسیب‌دیده در سیل یعنی «خوزستان»، «لرستان» و «گلستان»، یک نفر به نمایندگی از مجمع نمایندگان استان ایراد نطق داشته باشد.

عضو هیات رئیسه مجلس افزود: در صورتی که وقت جلسه اجازه دهد، یک نفر نماینده از استان‌های «همدان»، «چهارمحال و بختیاری»، «مرکزی» و «خراسان شمالی» نیز صحبت خواهد کرد.

رئیس سازمان هواشناسی:۷۲ ساعت قبل از وقوع هر رخداد اطلاعیه صادر می‌کنیم

سحر تاج‌بخش، رئیس سازمان هواشناسی در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی در گزارش خود درباره  سیل اخیر خطاب به نمایندگان گفت: طی سال زراعی ۹۷ ــ ۹۸ مجموع کل بارش کشور ۲۰۴ میلی متر بود که در مقایسه با بلند مدت ۲۲ درصد افزایش یافته است. همچنین میزان بارش در زمستان ۱۱۹ میلی متر بود که نسبت به بلند مدت ۱۳ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: از نظر خشکسالی تقریبا برای بازه یک ساله ۶۵ درصد از کشور تحت تاثیر خشکسالی هستند و در بازه ۱۰ ساله ۹۴ درصد از کشور تحت تاثیر خشکسالی قرار دارند؛ بنابراین به نظر می‌رسد کشور هنوز تحت تاثیر خشکسالی است و دوره ترسالی نشده است و سیلاب‌های اخیر هم ناشی از پیامد‌های تغییر اقلیم و گرم شدن جهانی بوده است.

تاج بخش با اشاره به پیش‌بینی‌های این سازمان در مورد بارندگی در جلسه شورای عالی آب که بهمن ماه سال ۹۷ برگزار شده بود، تاکید کرد: پیش‌بینی‌های وضع هوا در سه بازه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تهیه می‌شود و اساس آن عدم قطعیت است. ما ۷۲ ساعت قبل از وقوع هر رخداد اطلاعیه صادر می‌کنیم و ۴۸ ساعت قبل پیش‌بینی خود را اعلام می‌کنیم که در سیلاب اخیر هم به همین منوال اعلام شد.

رئیس سازمان هواشناسی با بیان این که این سازمان توان پیش‌بینی در بازه ۱۵ روزه را دارد، گفت: آن چه که اهمیت دارد این است که هر چه از زمان یک رخداد دورتر می‌شویم صحت آن هم کمتر می‌شود و نزدیک رخداد اطلاعات بهتری داریم. در مورد بارش‌ها ما از ۱۵ روز قبل اعلام نمی‌کنیم، زیرا صحت آن قابل اعتماد نیست. به خصوص در بهار که تغییرات زیادی اتفاق می‌افتد.

وی تصریح کرد: سازمان هواشناسی ۱۵۰ اطلاعیه، ۹۰ اخطاریه به دستگاه‌های اجرایی و ۱۹۵۰ گزارش رادیویی و تلویزیونی در شرایط مخاطره آمیز داشته است.

پیوندی: هلال احمر ۱۳۰ میلیارد از منابع داخلی خود برای سیل اخیر هزینه کرده است
علی اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر در نشست علنی امروز در گزارش خود درباره امدادرسانی به حادثه دیدگان سیل اخیر،گفت: جمعیت هلال احمر از ۲۵ اسفند تا ۲۳ فروردین حداقل در ۲۴ استان و شاید ۳۱ استان کشور به جز جزیره کیش تلاش کرده وظیفه خود یعنی امدادرسانی را به درستی انجام دهد.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ۲ هزار و ۱۴۵ روستا، بخش و شهر تحت تاثیر سیل و سیلاب اخیر قرار گرفته‌اند، افزود: جمعیت هلال احمر در ۵ محور تلاش کرد که فعالیت‌های خود را انجام دهد که محور نخست، محور امداد و نجات بوده که فوری‌ترین و اصلی‌ترین اقدام نجات مصدومان و افراد آسیب دیده است.

وی با تاکید بر اینکه ۴ هزار و ۴۴۵ فردی که درگیر سیل و سیلاب اخیر بوده‌اند از مناطق خارج و به جای امن منتقل شده‌اند،بیان داشت: با توجه به محاصره برخی شهر‌ها و روستا‌ها توسط آب، امداد هوایی جمعیت هلال احمر با ۸۰۹ ساعت پرواز، ۷۷۴ هزار کیلوگرم اقلام غذایی را به نقاط صعب العبور رساند و ۴ هزار و ۴۸۷ مصدوم و خانم باردار را به نقاط امن منتقل کرد البته در این بخش تخلیه آب و رهاسازی خودرو‌ها نیز توسط جمعیت هلال احمر انجام شد.

پیوندی با بیان اینکه اسکان اضطراری محور دوم فعالیت جمعیت هلال احمر در حادثه سیل اخیر بود، تاکید کرد: براین اساس ۲۲۷ هزار نفر از مردم مناطق سیل زده، اسکان اضطراری داده شدند که وزارت آموزش و پرورش و ورزش و جوانان و حسینیه‌ها و تکایا محل مناسب را در اختیار جمعیت هلال احمر قرار دادند تا در این اماکن چادر نصب شود.

وی با اشاره به اینکه ۴۰ هزار چادر به تناسب تخریب در شهر‌ها و استان‌های مختلف بین آسیب دیدگان توزیع شد، افزود: در بسیاری بخش‌ها کمپ‌های گروهی ایجاد شد، اما در مواقعی چادر در اختیار افراد قرار گرفت تا در محل زندگی خود این چادر‌ها را نصب کنند.

رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: هلال احمر ۱۳۰ میلیارد از منابع داخلی خود برای سیل اخیر هزینه کرده است.

وی با بیان اینکه محور سوم فعالیت جمعیت هلال احمر تغذیه اضطراری مردم مناطق سیل زده بود، تصریح کرد: براین اساس بسته‌های ۷۲ ساعته و حتی یک ماهه در اختیار سیل زدگان قرار گرفت که ۱۳۰ هزار بسته به تناسب جمیعت و پراکندگی روستا‌ها و شهر‌ها به این افراد داده شد.

پیوندی با تاکید بر اینکه محور چهارم فعالیت جمعیت هلال احمر در حادثه سیل اخیر درمان اضطراری بود، افزود: در آسیا، ژاپن و ایران ۲ کشوری هستند که از فدراسیون صلیب سرخ جهانی مجوز ارائه خدمات درمانی دارند که براین اساس جمعیت هلال احمر با اعزام پزشک و پیراپزشک در استان خوزستان و گلستان اقدامات لازم را انجام داد.

وی با بیان اینکه خدمات اجتماعی و فرهنگی محور پنجم فعالیت جمعیت هلال احمر در حوادث طبیعی و حادثه سیل اخیر است، ادامه داد: در حادثه سیل استرس و نگرانی به افراد به ویژه زنان، کودکان و سالخوردگان وارد می‌شود که ارائه خدمات فرهنگی می‌تواند مقداری از استرس آن‌ها بکاهد که در این راستا جمعیت هلال احمر تلاش کرد فضای شادی را برای این افراد ایجاد کند.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه این سازمان برای دریافت کمک‌های مردم فراخوان صادر کرد، گفت: براین اساس صد میلیارد تومان کمک نقدی به حساب جمعیت هلال احمر واریز و ۳۰ میلیارد اقلام غیرنقدی از سوی مردم برای کمک به سیل زدگان به جمعیت هلال احمر ارائه شد که این کمک‌های غیرنقدی به مناطق سیل زده ارسال شده است.

وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر از طریق دستگاه دیپلماتیک از فدراسیون جهانی صلیب سرخ درخواست کمک کرده است، افزود: ۱۰ کشور با ارسال اقلام غذایی، قایق نجات و تصفیه آب به ایران کمک کردند، اما به دلیل تحریم‌های آمریکا و بسته بودن حساب‌های ارزی، کمک‌های ایرانیان خارج از کشور، اتحادیه اروپا و صلیب سرخ جهانی به ایران ارسال نشد و تاکنون حتی یک دلار یا یورو به ایران کمک نشده است.

وزیر راه: حدود ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در شهر و روستا آسیب دیدند
محمد اسلامی،وزیر راه و شهرسازی در گزارش خود به مجلس درباره سیل اخیر گفت: امسال در ایام نوروز در ۲۴ استان و ۲۱۳ شهرستان و ۲۶۹ شهر با سیلاب مواجه شدیم و ستاد مدیریت بحران در وزارت راه و شهرسازی به صورت شبانه روزی در حال تلاش بود.

وی با بیان اینکه ستاد بحران وزارتخانه با دریافت اطلاعیه‌های هواشناسی برای همه سرفصل‌های حمل و نقل به منظور مقابله با سیل تمهیدات لازم را اتخاذ کرد. اظهارداشت: در سراسر کشور در کلیه راهدارخانه‌ها تمام ماشین آلات و نیرو‌ها در آماده باش بودند. حدود ۱۲ هزار نیروی راهدار و ۹ هزار ماشین آلات برای انجام عملیات راهداری و برف روبی و مقابله با تهدیدات سیل به خدمات پرداختند.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: سیل به بیش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ ابنیه فنی، شامل آب نما‌ها و انواع پل‌ها آسیب وارد کرده است. ۷۲۵ پل به طور کامل تخریب شده است و بخش دیگر از پل‌ها آسیب‌های کلی یا جزئی دیده‌اند.

وی افزود: مهمترین آسیب در بخش جاده‌ای به جاده پلدختر وارد شد که از ۱۰۸ کیلومتر بیش از ۴۰ کیلومتر آسیب جدی دیده است و ۲۸ کیلومتر آن قابلیت بازسازی دارد. اما ۱۲ کیلومتر آن باید مجدداً احیا شود.

اسلامی در ادامه با اشاره به خسارات کلی سیل اظهاردشت: به طور کلی سیل بیش از ۳ هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان خسارت به جاده‌ها و راه‌های ریلی و زمینی و ابنیه فنی وارد کردند. همواره تلاش وزارت راه بر این بود که خطوط ریلی فعال باقی بماند و در این راستا تلاش کند. حدود ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در شهر و روستا آسیب دیدند که ۵۰ هزار واحد نیاز به احداث مجدد و ۱۰۰ هزار واحد نیاز به تعمیر و بازسازی دارد.
 
وزیر نیرو:یک‌ و نیم درصد روستا‌های خسارت دیده به دلیل عدم دسترسی برق ندارند
رضا اردکانیان، وزیر نیرو در گزارش خود به مجلس درباره سیل‌های اخیر گفت: همانطور که خشکسالی نتیجه طبیعی کمبارشی‌ها است، سیل نیز نتیجه بارش‌های سیل‌آسا ااست و این در تمام دنیا امری اجتناب ناپذیر است.

وی افزود: در خصوص سیل نکته مشخص و مهم این است که شدت بارش یکی از عوامل تعیین کننده برای سیل است. در مواقعی شدت بارش زیاد نیست و طول مدت بارش در شکل گیری سیل تعیین کننده است، اما در شرایط دیگری نه مدت و نه شدت بارش بلکه وسعت بارش‌ها موجب بروز سیل می‌شود.

اردکانیان تصریح کرد: آنچه که در ۳ هفته گذشته در کشور ما رخ داد ترکیب این سه عامل بود. شدیدترین بارش در طولانی‌ترین مدت و در وسیع‌ترین پهنه اتفاق افتاد و ۲۳ استان کشور درگیر سیل شد.

وزیر نیرو بیان داشت:بارندگی دو هفته اول فروردین ماه سال گذشته حدود سه میلیمتر بود، اما بارش‌های امسال در دو هفته اول فروردین ماه ۱۹ برابر یعنی ۵۷ میلیمتر بوده است.

اردکانیان اظهارداشت:یک و نیم درصد روستا‌های خسارت دیده به دلیل عدم دسترسی برق ندارند و همچنین یک و نیم درصد روستا‌ها با مشکل برقراری شبکه آب مواجه هستند و بالغ بر ۲ هزار میلیارد خسارت به شبکه‌ها وارد شده است.

اردکانیان با اشاره به اینکه امیدواریم تا سال ۱۴۰۰، ۷۵ هزار کیلومتر حریم بستر رودخانه‌ها تعیین شود، ادامه داد: موضوع سیلاب همانند موضوع مدیریت آب میان بخشی است، ساده سازی و توجه به یک بخش آن فرصت را از ما می‌گیرد.

وزیر نیرو بیان داشت: مدیریت ۱۰ میلیارد مترمکعب آب ورودی به مخزن چند سد تنها با مدیریت در رهاسازی آب‌های ذخیره شده امکان پذیر بود.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: در خصوص مسئله لایروبی رودخانه‌ها که جزء وظایف وزارت نیرو است با توجه به اینکه احتمالا ترسالی ادامه پیدا می‌کند برنامه‌ای به مجلس ارائه کنید تا در سال آینده دچار مشکل نشوید.
 
حجتی:سیل ۱۳ هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرد
محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در گزارش خود به مجلس درباره سیلاب‌های اخیر و وضعیت استان‌های سیل‌زده، گفت: در بخش کشاورزی، استان مازندران و گلستان ۲ هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده است، در کل کشور به بخش کشاورزی ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده که از این میزان ۳ هزار میلیارد تومان مربوط به خسارات بخش کشت و صنعت استان خوزستان است.

وی با اشاره به مصوبات هیئت دولت برای اعطای کمک‌های بلاعوض به کشاورزان، گفت: ۵۰ درصد این کمک‌ها به استان‌ها تخصیص داده شده است که بر این اساس ۵۴۰ میلیارد تومان کمک‌های بلاعوض مصوب شده است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: علاوه بر این، بانک‌ها موظف به امهال وام‌های کشاورزی شده و چهار بانک نیز موظف به ارائه تسهیلات به کشاورزان شده‌اند.

حجتی تصریح کرد: باید ۷۵۰ میلیارد تومان خسارت به کشاورزانی که بیمه کشاورزی شده‌اند، پرداخت شود که از این میزان ۶۵ میلیارد تومان خسارت پرداخت شده است.

وی اظهار داشت: باغ‌ها، دامداری‌ها، زنبورداری‌ها و مرغداری‌ها و مزارع پرورش ماهی بیشترین خسارت را از سیل اخیر دیده‌اند؛ ۶۰۰ مرغداری در کشور آسیب دیده‌اند.

حجتی گفت: خزانه‌های برنج استان گلستان و مازندران نیز از بین رفته است.

در پایان علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: وزارت کشاورزی باید به بیمه کشاورزان اهتمام جدی داشته باشد، اگر همه بیمه شوند، بسیاری از این مشکلات ایجاد نمی‌شود.
 
حسنوند: سیل اخیر قابل تدبیر بود
فریدون حسنوند، نماینده مردم اندیمشک در جلسه علنی امروز مجلس  و در جریان بررسی ابعاد سیل اخیر در مجلس گفت: سوال مهم این است که آیا وزارت نیرو و مسئولان دست اندرکار در جریان وقوع سیلاب و سیل بوده است یا خیر؟ در تاریخ ۱۷ بهمن سال ۹۷ یعنی دو ماه قبل از سیلاب مسئولان وزارت نیرو، اعم از وزیر، معاون امور مجلس شورای اسلامی و سایر دست اندرکاران در جریان سیل قرار داشتند و گزارشی به وزیر داده و اعلام شد که طبق گزارشات واصله وضعیت سد کرخه در شرایط خطرناک قرار دارد که اگر تدبیری در این زمینه صورت نگیرد احتمال بروز فاجعه ملی و منطقه‌ای متاثر از ورودی و خروجی آبگیری در تراز جدید وجود دارد؛ لذا باید مسئولان ارشد وزارت نیرو، استانداری خوزستان و سازمان آب موضوع را مورد بررسی قرار دهند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس عنوان کرد: به وزیر نیرو و معاونانش اعلام کردم که تراز سد کرخه ۲۱۵، ورودی ۶۸۰ و خروجی ۴۲۸ است که با ادامه این روند و حتی بارش‌های معمولی تراز سد کرخه به ۲۲۰ خواهد رسید. به صورت مکتوب اعلام شد که از ۲۴ بهمن ۹۷ بارش‌ها شدید است. این به این معنی است که اگر آبگیری سد کرخه انجام نشود تراز ۲۱۵ خواهد شد که هنوز تست نشده است و کارشناسان به شدت نگران هستند. این یعنی آب با سرعت ۴۵۰ متر مکعب بر ثانیه به پایین دست می‌رود که تحمل آن را ندارد.

حسنوند، ادامه داد: اعلام کردم که اگر ظرفیت ورودی کرخه برای حداقل ۱۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه تخلیه نشود، ممکن است با شرایط بسیار ناگواری روبرو شویم. حدود دو ماه قبل به وزارت نیرو اعلام و پیشنهاد شد که ۱۵۰۰ متر مکعب آب در مسیر آرام روان و بدون خسارت تخلیه شود که وزیر نیرو اعلام کرد که جلسه‌ای برگزار می‌شود، این جلسه تشکیل شد، ولی اقدامی صورت نگرفت.

رئیس کمیسیون انرژی تاکید کرد: اگر تدبیر لازم صورت می‌گرفت امروز شاهد این اتفاقات نبودیم.
 
نماینده پلدختر: هنوز ارتباط ۴۰ روستا در پلدختر قطع است
حمیدرضا کاظمی در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی ابعاد سیل اخیر  در مجلس گفت: از مقام معظم رهبری برای صدور دستور برای حضور نیرو‌های مسلح، سپاه و ارتش و حضور نیرو‌های جهادی در مناطق سیل زده تشکر می‌کنیم.

وی ادامه داد: گلایه مردم آن است که بیش از سه هزار نفر حدود ۲۰ ساعت در سیل محاصره بوده و بالای منازل خود هر لحظه غرق شدن خود را ملاحظه می‌کردند و انتظار داشتند که بالگردی برای نجات آن‌ها بیاید که این اتفاق رخ نداد.

نماینده پلدختر با بیان این که ۱۴ هزار واحد مسکونی در این منطقه تخریب شده و ۱۰ روستا باید جا به جا شود، گفت‌: ارتباط ۴۰ روستا قطع شده است و حدود ۱۵ هزار واحد مسکونی و خانواده بدون اسباب و اثاثیه هستند. ۱۵۰۰ واحد تجاری نیز تخریب و یا دچار خسارت شده‌اند.

کاظمی بیان داشت: کلیه زیر ساخت‌ها مثل شبکه‌های آب، برق، گاز و تلفن قطع شده است که با کمک مسئولان فعلا وصل است، اما زیر ساخت‌ها از بین رفته است و بیش از ۳۵ روستا تاکنون قطع ارتباط هستند.

نماینده پلدختر در مجلس شورای اسلامی با بیان این که در بخش کشاورزی نیز زمین‌ها و باغات و مزارع و جاده‌های بین مزارع از بین رفته است، گفت که بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان خسارت به پلدختر وارد شده است. دغدغه مردم اسباب و اثاثیه‌شان بوده که از دولت اطمینان می‌خواهند.

نماینده اهواز: عامل سیل بارش است، اما عامل تخریب، سوء مدیریت‌هاست
همایون یوسفی در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی ابعاد سیل اخیر گفت:  عامل سیل، بارش است، اما عامل تخریب سوء مدیریت‌های گذشته و حال است. سیلاب اخیر نباید باعث شود تا طرح‌های انتقال آب تحت تاثیر قرار بگیرد. چه بسا استان‌هایی که امروز دچار سیل هستند در سال آینده با خشکسالی مواجه می‌شوند.

یوسفی در ادامه تاکید کرد: مساله مهم دیگر عدم تخلیه منابع سد‌ها و طمع ذخیره‌سازی در برخی از سد‌ها می‌باشد که قطعا باید بررسی شود. 

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از دیگر مسائلی که در سیل موثر بود لایروبی رودخانه کارون است که چند سالی است که ما پیگیر این موضوع هستیم. از سوی دیگر فاضلاب اهواز در چند روز اخیر مشکلات عدیده‌ای را ایجاد کرده است که ناشی از سوء مدیریت در ۲۰ سال گذشته است. تغییر مدیریت آب و فاضلاب اهواز اکنون کارساز نیست بلکه این مشکل به سال‌های پیش باز می‌گردد.

نماینده گرگان: مقصران سیل شناسایی و با آن‌ها برخورد شود
نبی هزارجریبی در جلسه علنی امروز مجلس با انتقاد از عدم لایروبی سد و رودخانه‌های استان گلستان، گفت‌: وقتی اعلام شد که سیل در حال وقوع است، ستاد مدیریت بحران بسیار ضعیف عمل کرد. حتی گفتند سیل می‌آید و عبور می‌کند، اما شاهد این بودیم که آق‌قلا، گمیشان و مزارع کشاورزی زیر آب رفتند.

وی با اشاره به کوتاهی و ضعف مدیریت در سیل اخیر اظهارداشت: در این باره از تمام وزرا طرح سوال خواهم کرد.

نماینده مردم گرگان در مجلس تصریح کرد: در مورد جاده‌های بین شهری هم این سوال وجود دارد که چرا گذرگاه آب تعبیه نشده است؟ در مورد راه‌آهن اینچه برون هم شاهد بودید که چه اتفاقی رخ داد. ما دستور گرفتیم که راه‌آهن تخریب شود و نهایتا سپاه، راه‌آهن را منفجر کرد و ما توانستیم ۹۰ درصد از شهر را نجات دهیم.

هزارجریبی با بیان این که وجود درخت‌های گز در کانال‌ها نشان دهنده این است که کانال‌ها ۱۵ سال است لایروبی نشده است، یادآور شد: متاسفانه مافیای آب در کشور ایجاد شده است و پرورش ماهی باعث شده است که خیلی از سد‌ها آب را رها کنند. پیشنهاد ما این است که امسال در استان گلستان استفاده از آب سد برای کشاورزی رایگان شود.

 
ادامه دارد ..


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *