"هند" کاوشگر به کره ماه می فرستد
به گزارش گروه بین الملل به نقل از این روزنامه هندی،در صورت موفقیت ماموریت هند موسوم به چاندرایان 2، این کشور پس از آمریکا، روسیه و چین به چهارمین کشوری در جهان تبدیل خواهد شد که توانسته است یک کاوشگر بر سطح ماه فرود آورد.
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند(ایسرو) در ماه ژانویه سال جاری ماموریت پرتاب کاوشگر خود را به تاخیر انداخت. این سازمان قصد دارد در ماه آینده، این ماموریت هشت میلیارد روپیه ای(حدود 116 میلیون دلار) خود به ماه را از سر بگیرد.
کاوشگر «برشیت» که ساخت آن هفت سال زمان و حدود 95 میلیون دلار هزینه به همراه داشت ،ماه گذشته (21 فوریه) برای ماموریتی دو ماه توسط موشک فالکون از فلوریدای آمریکا به سوی کره ماه پرتاب شده بود.
کی سیوان رییس سازمان ایسرو گفت:ما نمی خواهیم در انجام این ماموریت عجله کنیم و تمام آزمایش ها را انجام می دهیم. اولویت ما موفقیت در فرود بر روی سطح ماه در اولین تلاش است.
هند قصد دارد کاوشگر خود را در قطب جنوبی کره ماه که تاکنون کشف نشده است فرود آورد. کاوشگر چین به نام چانگئی-4 در ماه ژانویه توانست در بخش تاریک ماه که از زمین دور است و تاکنون کشف نشده بود با موفقیت فرود آید.
هنوز اطلاعات زیادی در خصوص فضاپیمای 'چندرایان 2' هند منتشر نشده است اما این فضاپیما دارای ماموریت مشابه فضاپیمای چانگئی-4 چین می باشد و احتمالا در محلی نزدیک به کاوشگر چینی بر سطح کره ماه فرود خواهد آمد.
چندرایان2 که دومین ماموریت هند به ماه است شامل یک ماهواره، کاوشگر به نام 'ویکرام' و یک ربات محرک خواهد بود.
انتظار می رود محل فرود فضاپیمای هند بین دو آتش فشان 'مانزینوس سی' و 'سیمپلیوس ان' در نزدیکی قطب جنوب ماه باشد.
ماهواره هند در فاصله صد کیلومتری از سطح ماه قرار خواهد گرفت و به دور این کره خواهد چرخید. این ماهواره وظیفه ارسال اطلاعات از کاوشگر به زمین را خواهد داشت.
نیمه تاریک کره ماه هیچگاه به طور مستقیم روبروی زمین قرار نگرفته است،بنابراین ارتباط رادیویی مستقیم با زمین امکان پذیر نمی باشد.
کاوشگر هند مجهز به تجهیزات بررسی یخ زیر سطح ماه ،دو طیف سنج برای مطالعه مواد معدنی ،بررسی جو خارج ماه و یک دوربین برای زمین شناسی است.
کپسول فرود، وظیفه انتقال امن تجهیزات تحقیقاتی هند بر روی سطح ماه را بر عهده خواهد داشت. این کپسول چهار محموله برای بررسی لکه های ماه، خواص گرمایی (خاک)، انرژی سطحی ماه پس از تابش نور خورشید و اندازه گیری الکترونها در جو، را حمل خواهد کرد.
ربات محرک که دارای شش چرخ است بلافاصله پس از فرود بر روی سطح کره ماه آزاد خواهد شد. این ربات با نیروی خورشید کار می کند.
دو دوربین نصب شده بر روی این ربات به محققان هندی این امکان را می دهد که تصاویر را به صورت سه بعدی تماشا کرده و حرکات آن را کنترل کنند.