صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدار وزارت بهداشت درباره گزش مار در خوزستان/ واریز کارانه پزشکان منوط به پرداخت بدهی بیمه‌ها/ نشانه‌های ابتلا به زخم روده

۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۷:۳۰
کد خبر: ۵۰۹۳۹۹
هشدار وزارت بهداشت درباره گزش مار، عقرب و سگ‌های ولگرد در خوزستان، واریز کارانه پزشکان منوط به پرداخت بدهی بیمه‌ها، ویزیت ٩٠٠ هزار نفر در مناطق سیل‌زده، نشانه‌های ابتلا به زخم روده و ... گزیده از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، هشدار وزارت بهداشت درباره گزش مار، عقرب و سگ‌های ولگرد در خوزستان، واریز کارانه پزشکان منوط به پرداخت بدهی بیمه‌ها، ویزیت ٩٠٠ هزار نفر در مناطق سیل‌زده، نشانه‌های ابتلا به زخم روده و ... گزیده از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه گزیده‌ای از آن را می‌خوانید:

 

• هشدار وزارت بهداشت درباره گزش مار، عقرب و سگ‌های ولگرد در خوزستان

معاون وزیر بهداشت ضمن اشاره به چالش‌های بهداشتیِ بالا آمدن فاضلاب در اهواز، همچنین نسبت به گزش مار، عقرب و بویژه سگ‌های ولگرد در مناطق سیل‌زده هشدار داد و اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه را تشریح کرد. علیرضا رییسی درباره بالا آمدن فاضلاب در برخی مناطق اهواز و احتمال بروز آلودگی ناشی از آن گفت: مشکل فاضلاب، مشکل زیرساختی خوزستان است که حتی قبل از سیل هم وجود داشت. در خوزستان از آنجایی که در برخی مناطق شبکه‌ای فاضلابی وجود ندارد از طریق چاه‌های فاضلاب دفع فاضلاب صورت گرفته و هرازگاهی این چاه‌ها توسط تانکر‌های حمل فاضلاب تخلیه می‌شوند. حال از آنجایی که بعد از بارندگی‌ها امکان تخلیه این چاه‌ها وجود نداشته، به تبع در برخی مناطق این فاضلاب با آب قاطی شدند و بالا زده‌اند.

 

• واریز کارانه پزشکان منوط به پرداخت بدهی بیمه‌ها
معاون کل وزارت بهداشت گفت: واریز کارانه پزشکان منوط به پرداخت بدهی سازمان‌های بیمه‌گر است. ایرج حریرچی در زمینه «پرداخت نشدن ۱۲ ماهه کارانه پزشکان» اظهار داشت: وزارت بهداشت تمام تلاش خود را برای حل شدن این مشکل به کار گرفته است، اما پرداخت نشدن اعتبارات از سوی بیمه‌ها باعث عقب افتادن پرداخت کارانه پزشکان شده است. به گزارش فارس، وی افزود: به‌روز شدن کارانه پزشکان منوط به پرداخت سازمان‌های بیمه‌گر است؛ البته رایزنی‌هایی در خصوص مطالبات دانشگاه‌های علوم پزشکی با بیمه‌ها انجام شده است که امیدواریم با همکاری سازمان‌های بیمه‌گر این کار سرعت بیشتری بگیرد.

• ویزیت ٩٠٠ هزار نفر در مناطق سیل‌زده
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: ویزیت ٩٠٠ هزار نفر در مناطق سیل زده و بستری ١٥٠ هزار نفر در بیمارستان‌ها بیانگر انجام خدمات جهادی تیم‌های عملیات ویژه اورژانس و درمان است. به گزارش ایلنا، پیرحسین کولیوند با بیان این مطلب افزود: عدم وجود حتی یک بیماری واگیر حاکی از کنترل و نظارت در حوزه بهداشت و درمان است. وی از دیگر اقدامات شبانه روزی تیم‌های ویژه اورژانس هوایی به اعزام ٢٥٠٠ نَفَر از افراد پرخطر که ٥٠٠ نَفَر خانم‌های باردار بودند اشاره کرد.

• نشانه‌های ابتلا به زخم روده
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نشانه‌های ابتلا به زخم روده گفت: کولیت اولسروز در جوامعی که از نظر بهداشتی بالاتراند بیشتر مشاهده می‌شود، لذا تماس با میکروب‌ها و طبیعت در پیشگیری از بیماری نقش مهمی دارد. محمد جعفر فرهوش اظهار کرد: بیماری‌های التهابی روده شامل کولیت اولسروز (زخم روده) و کرون است. وی افزود: کولیت اولسروز یا زخم روده بیماری است که روده بزرگ را درگیر می‌کند و علائم آن عبارتند از: خونریزی، زخم، دل درد و دفع بلغم همچنین با شدت این بیماری وزن افراد کاهش پیدا کرده و ممکن است همراه با تب باشد.

• نگران تأمین داروی مناطق سیل‌زده نیستیم
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نگران تأمین داروی مناطق سیل‌زده نیستیم. مهدی پیرصالحی در ادامه سفر به مناطق سیل‌زده برای ارزیابی از شرایط تأمین اقلام موردنیاز دارویی، تجهیزات پزشکی، غذایی و بهداشتی، از کمپ سیل‌زدگان اهواز بازدید کرد. وی با اشاره به اینکه تمام شرکت‌های تولید و توزیع دارو، تجهیزات، مواد غذایی و آرایشی بهداشتی در کمک‌رسانی و تأمین اقلام موردنیاز استان‌های سیل‌زده همکاری مطلوبی داشتند، گفت: خوشبختانه تمام ارگان‌ها و نهاد‌ها ازجمله هلال‌احمر، بسیج، سپاه، ارتش و ... تلاش کردند تا مشکلات مناطق سیل‌زده را به حداقل برسانند.

• دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند بن کتاب تهیه کنند
دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی همزمان با برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌توانند تا تاریخ ۲۴ فروردین اقدام به تهیه بن کتاب کنند. به گزارش ایلنا، با توجه به فرار رسیدن ایام برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و با عنایت به راه اندازی سامانه بن کتاب دانشجویی، دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند تا پایان شنبه ۲۴ فروردین ماه ۹۷ با مراجعه به سایت bon.tibf.ir نسبت به ثبت نام و دریافت بن کارت کتاب اقدام کنند.

• افزایش نرخ جهانی امید به زندگی با وجود نابرابری‌ها در خدمات سلامت
سازمان جهانی بهداشت (WHO) در گزارشی اعلام کرد: با وجود نابرابری‌ها در خدمات مراقبتی، اما نرخ امید به زندگی پنج سال افزایش پیدا کرده است. این سازمان تاکید کرده است که نرخ امید به زندگی حدود پنج سال افزایش پیدا کرده، هرچند آمار‌ها حاکی از وجود نابرابری در دسترسی به خدمات مراقبتی و سلامت در کشورهاست. گزارش آمار‌های بهداشت جهانی بر اهداف توسعه پایدار مرتبط با سلامت متمرکز است که در سال ۲۰۱۵ تمامی کشور‌های عضو سازمان ملل آن را مطرح کرده و مورد تایید قرار دادند. نرخ جهانی امید به زندگی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ بیشتر شده که نشان دهنده افزایش سریع از دهه ۱۹۶۰ است. همچنین گفته شده که چشمگیرترین دستاورد در منطقه آفریقا بدست آمده که دلیل آن بهبود طول عمر کودکان، کنترل مالاریا و دسترسی به درمان‌های HIV است.

• دردسر‌ها و مشکلات جراحی ایجاد چال گونه
استاد گروهی جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: جراحی ایجاد چال گونه، اگرچه عمل نسبتاً ساده‌ای است، اما مانند هر عمل جراحی دیگری می‌تواند همراه با عوارض باشد. عبدالجلیل کلانتر هرمزی افزود: فرو رفتگی در ناحیه گونه، چنان به مذاق بعضی خوش می‌آید که حاضر می‌شوند برای رسیدن به آن صورت خود را به تیغ جراحان بسپارند، البته که این عمل جراحی از نظر علمی و پزشکی مقدور است، ولی این اتفاق به راحتی رخ نمی‌دهد، اگر مزایا و مضرات این عمل جراحی را در کف ترازو قرار دهیم کار منطقی به نظر نمی‌آید.

• استرس مزمن موجب ابتلا به سرطان سینه می‌شود
محققان چینی به مکانیسم نحوه تاثیر استرس مزمن بر ابتلا به سرطان سینه پی بردند که می‌تواند منجر به درمان‌های بالینی سرطان در آینده شود. بیماران سرطانی غالباً دارای احساسات منفی نظیر اضطراب، ناامیدی و ترس هستند که این موارد هم از فاکتور‌های پرخطر افزایش سرعت رشد تومور و افزایش روند پیشرفت سرطان است. با این حال مکانیسم نحوه تأثیر استرس مزمن بر ابتلاء به سرطان همچنان نامعلوم است. محققان دانشگاه پزشکی دالیان چین دریافتند استرس مزمن ممکن است موجب افزایش میزان اپینفرین شود که در نهایت منجر به افزایش LDHA لاکتات دهیدروژناز A. و تحریک سلول‌های شبه بنیادی سرطان سینه می‌شود. محققان با بررسی داروی هدف قراردهنده LDHA دریافتند ویتامین C. موجب بازگرداندن فنوتیپ شبه بنیادی سرطان ناشی از استرس مزمن می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *