۱۰۰ هزار نفر در خوزستان اسکان داده شدند/حتی یک دلار کمک خارجی برای سیلزدگان دریافت نکردهایم
وی با بیان اینکه خوشبختانه سیل در گلستان و مازندران فروکش کرده است، اظهار کرد: متأسفانه امسال تعدادی از استانهای کشور ازجمله استانهای گلستان مازندران، ایلام، خوزستان و لرستان درگیر سیل بودند. در طول این مدت بیش از ۴۴۵ هزار نفر توسط جمعیت هلال احمر امدادرسانی شده و تاکنون ۲۲۷ هزار نفر اسکان اضطراری داده شدهاند که بیش از ۱۰۰ هزار نفر آنها در خوزستان هستند.
رییس جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه تاکنون بستههای غذایی ۷۲ ساعته و یک ماهه و ۴۷ هزار چادر توزیع شده است، تصریح کرد: اعزام تیمهای درمان اضطراری، اعزام تیمهای سحر برای حمایت روانی نیز اقداماتی است که در طول این مدت انجام شده است. تیمهای درمان اضطراری نیز به مراکز سیل زده فرستاده شده و کمکهای مردمی بسیار گستردهای نیز داشتیم. تا به امروز ۱۰۰ میلیارد تومان به سیل زدگان کمک مردمی شده است.
وی ادامه داد: ابعاد حادثه بسیار گسترده است و همچنان نیاز به کمکهای مردمی داریم. تاکنون نیز بیش از ۳۰ میلیارد تومان کمک مردمی در قالب اقلام خوراکی، بستههای بهداشتی، موکب و ... شده است.
یک دلار کمک خارجی دریافت نکردیم
وی درباره کمکهای خارجی گفت: به خاطر تحریم تا به حال یک دلار به ایران نرسیده و کمک نقدی دریافت نکردیم. ولی اقلام کمکی غیر نقدی از کشورهای عمان، آذربایجان، ترکیه، کویت، فرانسه، آلمان و پاکستان فرستاده شده است.
پیوندی گفت:خرابی زیر ساختها مخصوصا در لرستان امداد رسانی را با مشکل مواجه کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: تاکنون ۳۰ میلیارد کمک از سوی مردم در قالب کمک غیر نقدی به استانهای سیل زده فرستاده شده است.
پرداخت ۱۰ میلیون به خانواده افردی که جان خود را در سیل از دست دادند
وی اظهار داشت: در زلزله کرمانشاه ۶۴ میلیارد تومان مردم کمک کردند. بعد از پایان عملیات سیل بر اساس خسارات وارد شده به استان هت کمهای مردم را تقسیم میکنیم. ۱۰ میلیون تومان به خانواده افرادی که در سیل جان خود را از دست دادند پرداخت میشود.
پیوندی گفت: تا آخرین لحظات در کنار مردم خواهیم بود.
۱۲۶ میلیارد هزینه هلال احمر در استانها سیل زده تاکنون
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه افزود: تا امروز صبح ۱۲۶ میلیارد تومان از طرف هلال احمر و بودجه خود سازمان برای استانهای سیل زده هزینه شده است. از ۷۰ نفر تلفات سیل ۲۰ نفر مربوط به شیراز بود که ناگهانی بود در غیر این صورت تعداد کشتههای ما بسیار کمتر بود.
وی افزود: با توجه به هشدارهای هواشناسی اقلام مورد نیاز ذخیره شده بود. نیروهای امدادی در کنار یکدگیر با همدلی به مردم امدادرسانی کردند و درمان و تغدیه و اسکان اضطراری برای مردم فراهم شد. مشارکت گسترده مردمی در این وقایع بسیار قابل توجه بود که ۱۰۰ میلیارد از این طریق جمع آوری شد.
وی درباره آسیبهای سیل گفت: در بعضی از روستاها هنوز راهها باز نشده و پلهای ارتباطی خراب شده ک. با بالگرد کمکها فرستاده میشود.
پیوندی در ادامه اضافه کرد: از ۲۵ اسفند تا ۱۷ فرودین ۹۸ در طرح امداد نوروزی هزار و ۴۰۰ پایگاه ثابت ایجاد کردیم ۵ هزار ۵۰۰ امدادگر را مستقر کردیم در طرح ایمنی و سلامت با پرپایی چادر و مکانهای دوستار کودک سعی در امدادرسانی داشتیم. در هزار ۲۰۰ تیم سحاب خدمات به مردم داده شد. ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به پایگاههای امداد مراجعه کردند. ۷۷۴ هزار نفر از پایگاههای سلامت استفاده کردند. امسال ۳۷ درصد تلفات روزانه بر اساس اعلام پلیس راهور کاهش یافته است. یعنی میزان تلفات از ۵۷ نفر در روز به ۳۷ نفر در روز رسیده است.
پیوندی در ادامه بیان کرد: دادن پول نقد به مردم آسیب دیده بهترین کار است. نیازهای مردم مناطق سیل زده متفاوت است و باید کمکها بر این اساس توزیع شود. ریالی از کمکهای مردم صرف هزینههای جاری سازمان نخواهد شد و از مردم به مردم داده خواهد شد.
پیوندی گفت: طرح بهرفت به افزایش فرهنگ ترافیکی کمک میکند. این طرح برای کل سال است و مخصوص نوروز نیست.
۵۰۰ هزار یورو کمک فدراسیون جهانی صلیب سرخ به سیل زدگان
وی افزود: کمک کشورهای خارجی به دلیل حس نوع دوستی است. درخواست دادیم از سایر جمعینهای هلال احمر که کمکها را قبول میکنیم. کمک ایرانیان مقیم در خارج از کشور به دلیل تحریم دریافت نشد. از طرف فدراسیون جهانی صلیب سرخ مصوب شده که ۵۰۰ هزار یورو به ایران پرداخت شود، ولی تاکنون واریز نشده است.
وی بیان کرد: کمک ۱۰۰ هزار دلاری پاپ رهبر کاتولیکهای جهان هم به حساب فدراسیون جهانی صلیب سرخ واریز شده که به دست ما نرسیده است.
پیوندی گفت : چادرها به افراد تحویل میشود تا هر جا که راحتتر هستند بزنند. امکان اینکه برخی بیشتر چادر گرفته باشند وجود دارد. چادرهای هلال احمر یک میلیون ۷۰۰ قیمت دارد، ولی به هیچ وجه امکان فروش آن وجود ندارد و کسی که اقدام به این کار کند تحت پیگرد قضایی قرار میگیرد.
وی درباره اینکه به نیروهای کویت اجازه ورود و کمک رسانی داده نشد گفت: روال کار این نیست که هر کشوری کمکهای خودش را خودش توزیع کند. هم به فدراسیون جهانی و هم به کشورهای که به ایران کمک ارسال کرده اند گزارش عملکرد داده میشود که کمکها در کجا هزینه شده است.
وی افزود: حجم انبارها کاهش پیدا کرده است، ولی باز هم امکان کمک رسانی به مردم در صورت وقوع حادثه وجود دارد.
انتهای پیام /