صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رشدی که افتخار ندارد/ راهکار مصرف بهینه انرژی چیست؟

۲۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۰:۰۱
کد خبر: ۵۰۹۱۳۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
رشد مصرف انرژی در حوزه‌های مختلف از جمله موضوعاتی است که نباید نسبت به آن بی تفاوت باشیم و راهکار مقابله با ان را باید هر چه سریع‌تر در دستور کار قرار دهیم.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، اقتصاد ایران به عنوان اقتصادی در حال توسعه در بخش مصرف انرژی در مقایسه با سایر کشور‌ها اعداد و ارقام بالایی را از آن خود کرده که این موضوع ریشه در دلایل مختلفی دارد.

یکی از علل مصرف انرژی در کشور موضوع اتلاف بالای انرژی در سیستم تولید و توزیع است که همواره سهم مشخصی از مصرف را به خود اختصاص داده است.

توجه تولیدکنندگان به کمیت به جای کیفیت از دیگر عوامل رشد مصرف انرژی در کشور است.کارشناسان استفاده از تجهیزات فرسوده در قالب مصرف کننده نهایی را قاتل انرژی می‌نامند که این تجیهزات به دلیل عمر بالا دارای استاندارد‌های مخصوص میزان مصرف انرژی نیستند به همین خاطر سنجش وسایل مورد استفاده در رده‌بندی مصرف انرژی نشان از جایگیری در نواحی متوسط یا پرمصرف دارد و سهم کوچکی از محصولات در رده انرژی A+ قرار می‌گیرد.

در بخش سوخت مصرفی خودرو‌ها نیز افزایش مصرف چشمگیر مشاهده می‌شود به گونه‌ای که بنزین از سوخت‌هایی است که مصرف بالایی در ان گزارش شده و برای رفع این مشکل تصمیماتی مختلفی اتخاذ شده که تاکنون رشد آنچنانی نداشته و یا در بخش حمل و نقل مشاهده می‌کنیم که این ناوگان به دلیل فرسودگی مصرف بالایی داشته تا جایی طبق برآورد‌های اولیه اگر کل ناوگان را با هدف استفاده از خودرو‌های جدید تعویض کنیم هزینه آن کمتر از مصرف سالانه سوخت خواهد بود.به همین علت است که در دنیا میانگین مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر ۴ لیتر و در ایران حدود ۱۰ لیتر اعلام شده است.

وسایل خانگی از جمله تلوزیون، یخچال، ماشین لباسشویی و ... از جمله کالا‌هایی هستند که به دلیل تیراژ تولید بالا و استفاده روزانه و مکرر از آن‌ها در صورت عدم برخورداری از استاندارد‌های انرژی تاثیر بالایی در رشد مصرف انرژی خواهند داشت.مشخص شده نیروگاه‌ها امکان صرفه جویی بالایی دارند که با سرمایه گذاری در آن‌ها می‌توان خروجی قابل ملموس تری را استخراج کرد.

گفتنی است در خصوص مصرف انرژی باید به گونه‌ای رفتار شود که حوزه صنعتی به دلیل خروجی آن بیشترین مصرف را داشته باشد، اما در شرایط فعلی شاهد این هستیم که بخش خانگی بیشترین مصرف را از آن خود کرده است.

کارشناسان فعال در این حوزه خروج محصولات پرمصرف از مدار چرخه تولید و جایگزین کردن فناوری روز برای آنها، ارائه الگوی مناسب مصرف به افراد، واقعی سازی قیمت ها، برخورداری از استاندارد‌های روز و معتبر جهانی و استفاده جدی‌تر از تجهیزات پایش و اندازه گیری در بخش‌های مختلف انرژی را به عنوان راهکار مناسب پیشنهاد می‌کنند تا به هدف کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی تا سال ۱۴۰۰ برسیم و در نهایت رشد اقتصادی حاصل شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *