برای ارایه اینترنت در پلدختر شبانه اقدام شد / دادههای فضایی میتواند به مدیریت بحران کمک کند
به گزارش گروه اقتصاد ، حسین صمیمی با اشاره به سیل اخیر در کشور گفت: هر زمانی که یک بحران در کشور به وجود میآید این سوال به ذهن میآید که قبل از بحران چه کارهایی برای پیش بینی و پیشگیری و پس از بحران برای مدیریت و پایش میتوانستیم انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه مدیریت بحران با دادههای معتبر قابل انجام است، افزود: دادههای فضایی میتواند به این نیاز پاسخ دهند.
صمیمی با بیان اینکه در جایی میخواندم فرسایش خاک در کشور پنج برابر نرم جهانیست، گفت: امروزه با استفاده از تصاویر متناوب ماهوارهها و تکنیکهای سنجش از راه دور میتوانیم به کویر زدایی و فرسایش خاک کمک کنیم.
رییس پژوهشگاه فضایی با اشاره به سیل استان گلستان تصریح کرد: در زمان سیل استان گلستان واحد سنجش از راه دور این پژوهشگاه با رصد تصاویر ماهوارههای راداری و اپتیکی، تصاویر آنها را در اختیار سازمان مدیریت بحران مستقر در استان گلستان قرارداد.
وی افزود: در همین زمینه تعامل خوبی با ابفای استان گلستان در زمینه تهیه اطلاعاتی پیرامون روند گسترش سیل، پهنههای درگیر و هشدار ناشی از ذوب برف در اختیار آنها قرار داده شد و این ارتباط همچنان ادامه دارد.
صمیمی اظهار کرد: در همین زمینه نقشههای موردی هم برای شهرستان پلدختر و استان خوزستان در زمان سیل اخیر تهیه و در اختیار ارگانهای مدیریت بحران قرار گرفت که با استقبال خوبی مواجه شد. حتی اطلاعات ناحیه خاصی که در موردش دغدغه وجود داشت، تهیه و در اختیار آنها گذاشته شد. ضمن اینکه نقشههای موردی نیز در شهرستان پلدختر و استان خوزستان تهیه و در اختیار مسوولان ذیربط قرار داده شده است.
این مقام مسوول با بیان اینکه در روز سیزدهم فروردین که روز خاصی در کشور است، بحث تامین اینترنت در پلدختر مطرح شد، خاطر نشان کرد: به دستور وزیر ارتباطات، تیم عملیاتی پژوهشگاه فضایی در سامانههای حمل و نقل فضایی همان روز با تهیه تجهیزات و تدارک لازم در قالب سه تریلی شبانه عازم پلدختر شدند و از عصر شنبه ارایه خدمات اینترنت به صورت وای فای در این شهرستان مقدور شد.
رییس پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه بالن بحران مستقر در شهرستان پلدختر در ارتفاع ۱۰۰ متری به پرواز درآمد، گفت: ۴۰ مودم وای فای در نقاط پرتردد شهرستان پلدختر نصب شد و سرویس وای فای رایگان در اختیار مردم و کسب و کارهای مستقر در این شهرستان قرار داده شد که مطابق گزارشهای دریافتی، بسیار کارگشا بود چراکه مشکلات اینترنتی منطقه را حل کرده است.
وی افزود: در پژوهشگاه فضایی به عنوان پژوهشگاه عملیاتی این اصل رعایت میشود که هر خدمت و محصول تولیدی این پژوهشگاه دارای یک مشتری و برای رفع نیاز سازمانها و دستگاههای مختلف باشد که از اینرو تفاهمنامهای با سازمان برنامه و بودجه را امضا کردیم که در مورد آمایش سرزمینی و تعیین کاربری اراضی بود که مساله مهم و کاربردی برای مدیریت کلان کشور است.
صمیمی با بیان اینکه در پی امضای این تفاهمنامه هم اکنون همکاران من در پژوهشگاه فضایی در بحث آمایش سرزمینی در استانهای اصفهان، خوزستان و تهران مشغول تهیه نقشههایی با دقت مورد نظر هستند، خاطر نشان کرد: در همکاری با وزارت جهاد کشاورزی گزارشهای حاکمیتی مورد نظر مثل پایش کشت برنج و سیب زمینی در قطبهای موجود در کشور تهیه و ارایه شد و اجرای آن کماکان ادامه دارد.
این مقام مسوول با اشاره به برنامه پژوهشگاه فضایی برای برآورد خسارت وارد شده به اراضی کشاورزی گفت: بسیار مهم است که در سیل اخیر چه محصولی به چه میزانی دچار خسارت شده که با تمرکز بر استان گلستان، بعد از تثبیت شرایط و رفع خطر سیل، برآورد را به صورت دقیق تهیه کرده تا برای انجام کمکهای لازم از سوی دولت راهگشا باشد.
رییس پژوهشگاه فضایی ایران همچنین به انجام مذاکرات اولیه با سازمان هواشناسی اشاره کرد و ادامه داد: این مذاکرات برای تامین تجهیزاتی برای پیش بینی شرایط آب و هوایی است که به زودی از رییس سازمان هواشناسی برای بازدید از پژوهشگاه و بازدید از دستاوردهای فضایی دعوت میکنم و امیدوارم به یک تفاهمنامه کاری خوبی منجر شود.
صمیمی با بیان اینکه تاکنون بخش فضایی کشور شامل سازمان و پژوهشگاه فضایی و شرکتهای خصوصی این حوزه توانسته اند بخشی از توانمندیهای خود را به نمایش بگذارند، اظهار کرد: البته این توانمندیها وقتی به اوج خود میرسد که به صورت سیستماتیک وارد چرخه مدیریت بحران شود بنابراین پیشنهاد میکنم در ستاد مدیریت بحران که متشکل از نهادها و سازمانهای مهمی است، میزی به بخش فضایی اختصاص یابد که مطابق نیاز ستاد مدیریت بحران اطلاعات مورد نیاز را تهیه کند تا در شرایط خاص به راحتی در اختیار مسوولان مربوطه قرار گیرد.