صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خودگویی مثبت رمز موفقیت

۲۲ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰:۰۱
کد خبر: ۵۰۸۳۶۱
آیا تا به حال با خود فکر کرده‌اید که ورزشکاران موفق با چه تکنیک‌هایی خود را از نظر روانی برای مسابقات مهم آماده می‌کنند؟

به گزارش گروه فضای مجازی ، آیا تا به حال با خود فکر کرده‌اید که ورزشکاران موفق با چه تکنیک‌هایی خود را از نظر روانی برای مسابقات مهم آماده می‌کنند؟ به نظر می‌رسد که یافتن پاسخ این سوال، به درد همه ما در مراحل حساس زندگی‌مان بخورد. در این بین، تعدادی از محققان آلمانی در پی یافتن پاسخ به این سوال سراغ ورزشکاران شاغل در لیگ تنیس روی میز آلمان رفتند. مهم‌ترین دلیل این انتخاب این بود که در این ورزش ظرافت حرکات شرکت‌کننده اهمیت زیادی دارد، پس فرد باید از همان ابتدای مسابقه اضطراب خود را تحت کنترل داشته باشد تا بتواند حرکات خود را به خوبی مدیریت کند.

نحوه انجام این تحقیق
در این مطالعه محققان ۳۰۰ بازیکن حرفه‌ای تنیس روی میز آلمانی را مورد بررسی قرار دادند. میانگین سنی این افراد ۳۹ سال بود و ۷۹ شرکت‌کننده خانم نیز در آن شرکت داشتند. این افراد روش‌ها و تکنیک‌های آماده‌سازی خود پیش از ورود به مسابقات را در اختیار محققان قرار دادند. محققان این تکنیک‌ها را در دو گروه از این افراد مورد بررسی بیشتر قرار دادند؛ اول آن‌هایی که در فصل پیشین لیگ نتایج خوبی کسب کرده بودند و دوم افرادی که نتایج این فصل آن‌ها هر چند عالی نبود، اما به نسبت فصل قبل‌تر، پیشرفت کرده بودند.


لزوم خودگوییِ مثبت و فاجعه‌سازی، ممنوع
افراد گروه اول یعنی رتبه‌های برتر فصل قبل به صورت معمول پیش از مسابقات از این تکنیک‌ها برای آماده‌سازی خود استفاده می‌کردند: انجام برخی حرکات ورزشی مانند چرخش دست‌ها پیش از ورود به مسابقه، استفاده از خودگویی مثبت مانند این که «تو برنده می‌شوی»، برنامه‌ریزی برای برنده شدن و مرور تکنیک‌هایی که می‌توان از آن استفاده کرد و عقب راندن احساسات منفی. در عین حال این افراد به صورت معمول کمتر در ذهن خود به خراب کردن بازی فکر می‌کردند، اما گروه دوم، یعنی ورزشکاران در حال پیشرفت نیز روش خاص خود را داشتند. آن‌ها هم از خودگویی مثبت استفاده می‌کردند و در کنار آن کمتر به سرزنش خود بابت شکست‌هایشان می‌پرداختند. در عین حال آن‌ها افکار منفی اضطراب‌آور را کمتر در ذهن خود مرور می‌کردند و کمتر نیز به فاجعه‌سازی درخصوص نتایج مسابقات تمایل داشتند.
یک نکته قابل تامل
البته این مطالعه محدودیت‌های خود را دارد، اما شاید همین یافته‌ها بتواند به ما در زندگی روزمره تا حدی یاری برساند. به عنوان مثال شاید بهتر باشد ما هم پیش از امتحانات یا موقعیت‌های ارزیابی، در عوض تصور این که قرار است فاجعه به بار بیاید، به مرور تکنیک‌های خود بپردازیم و خودگویی‌های مثبت داشته باشیم. شایان ذکر است که این مقاله در فوریه ۲۰۱۹ در مجله Personality به چاپ رسیده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *