صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم تقویت حوزه سلامت در تهدیدات و حوادث پرتوی

۲۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰:۰۲
کد خبر: ۵۰۸۳۴۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
رییس دبیرخانه ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت با تاکید بر آشنایی بیشتر نظام سلامت با مباحث پرتوی و هسته‌ای، گفت: در راستای عملیاتی شدن برنامه‎ها و ایجاد نظام هماهنگ پاسخ به تهدیدات و حوادث پرتوی و هسته‎ای در کشور، حمایت سازمان پدافند غیر عامل، سازمان انرژی اتمی و مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی بسیار ضروری است.

به گزارش گروه جامعه ، نفیسه میرکتولی به مناسبت روز ملی هسته‎ای، با تاکید بر آشنایی بیشتر نظام سلامت با مباحث پرتوی و هسته‌ای، گفت: اغلب بر این باور هستند که مسائل پرتوی و هسته‌ای به حوزه سلامت مرتبط نیست و ارگان‌های دیگر باید پاسخگو باشند، اما با توجه به اینکه اولین ارگان پاسخگو در حوادث، نظام سلامت و بخش‌های درمانی و بهداشتی بوده، بنابراین آشنایی حوزه سلامت با موارد پرتوی و هسته‌ای از اهمیت بسیاری برخوردار است.

میرکتولی، ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت را به عنوان متولی و مرجع CBRNE در حوزه سلامت، عنوان کرد و گفت: این ستاد، اقداماتی نظیر ایجاد و ارتقای زیرساخت‎ها، آموزش‎های لازم در جهت افزایش دانش، نگرش و مهارت اساتید، دانشجویان و کارکنان نظام سلامت، برگزاری رزمایش‎ها، تشکیل تیم‎های CBRNE را در دست اقدام دارد که مباحث پرتوی و هسته‎ای، یکی از آنهاست.

رییس دبیرخانه ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت، گفت: در این راستا در حوزه سلامت با وجود اقدامات فراوان در بحث پرتوی و هسته‎ای، با توجه به پیشرفت‎های فناوری هسته‎ای در کشورمان و افزایش روز افزون کاربری‎های آن در پزشکی، صنایع و پتروشیمی بر خود لازم دانستیم که سند و برنامه اجرایی نظامندی را در پیش بگیریم.

وی افزود: در راستای عملیاتی شدن برنامه‎ها و ایجاد نظام هماهنگ پاسخ به تهدیدات و حوادث پرتوی و هسته‎ای در کشور، حمایت سازمان پدافند غیر عامل، سازمان انرژی اتمی، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی بسیار ضروری است.

میرکتولی با اشاره به برگزاری آموزش‌های در حوزه پدافند غیر عامل، گفت: آموزش‌هایی مثل «آموزش‌های طولی»، «آموزش‌های مهارتی» و «آموزش‌های عرضی» برای پرسنل EMS یا پرسنل بهداشت محیط، بهداشت حرفه‌ای، بیمارستان‎ها و پرسنل درمانی اجرا شده است. برای مثال به رزمایش‎های انجام شده در قم، کاشان، اصفهان و بوشهر می‎توان اشاره کرد.

میرکتولی گفت: با توجه به این پیشرفت، علم و تکنولوژی مخصوصا در حوزه هسته‌ای و کاربرد آن در حوزه‌های سلامت و تحقیقات به منظور ایجاد دانش در رابطه با بحث مصدومان هسته‌ای و پرتوی، خوب است که همکاری‌های بین‌المللی با استاندارد‌های خاص که تعریف شده شکل بگیرد و انتقال دانش و تجربیات را داشته باشیم و در این رابطه اطلاعات کسب کنیم و زیرساخت‌ها را ارتقا دهیم و تیم‌های آماده‌ای را داشته باشیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *