فرمانده کل ارتش: «ولایت» صیاد را به مقام قرب و تمکین رساند
متن این یادداشت به شرح ذیل است:
درتقارن بهار طبیعت و معنویت ماههای رجب، شعبان و رمضان و سالگرد شهادت سپهبد صیاد شیرازی باید حسینیهی دلها را با عطر برآمده از وجود ولایتمدار آن شهید معطر سازیم و به شکرانه نعم بی حد و عد خداوند در میثاقی مجدد برای تداوم راه شهیدان از ویژگیهای آن شهید در دشمن زدایی، ارتقای معرفت و عقلانیت و حرکت پر قدرت به جلو برای تعالی هویت انقلابی، تحکیم اقتدار و بازدارندگی نیروهای مسلح، کار جهادی و ناکامی تهدیدات نظامی و جنگ نرم دشمن و تحکیم اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که در چارچوب «نظریهی نظام انقلابی» و با «تلاش و مجاهدت جوانان» تحقق یافتی است، به سوی تحقق آرمان ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه) گام بر میداریم.
از الزامات و ارزشهای اساسی این مسیر پرخطر، مهمترین شاخص «اطاعت ولایی» است، چنانچه این مهم دغدغه اصلی شهیدان بوده است.
اولین و مهمترین دغدغه شهید صیاد شیرازی، تبعیت از ولایت فقیه بود. ایشان در تاریخ ۱/۴/۷۷ طی یادداشتی این دغدغه را با تمام وجودش در عباراتی آورده است: «موضع ولایت بر ما با این صراحت ابلاغ میشود و نباید ما در اجرای آن عاجز باشیم. رضایت خداوند و ولی امر مسلمین از ما، پایه و رکن نجات از تنگناهاست.»
شهید صیاد ولایتمدار بود، یعنی اتصال و ارتباط و قرب با ولایت داشت، یک ارتباط و اتصال معنوی، مستحکم و جدانشدنی. شهید صیاد به عنوان مجاهدی نستوه، افسری سرآمد و انقلابی در پرتو هدایت الهی و قلب نورانی و اندیشه بزرگ امام خمینی (ره)، شکوفا شد، به ثمر نشست و این مهمترین درخشش این نسل والا بود، این فرمانده جهادی با الهام از ایمان اسلامی و اعتقاد به اصل «ما میتوانیم» که امام بزرگوار به همه ما آموخت، گردنههای سخت و تهدیدات بسیار خطرناک دوران دفاع مقدس را پشت سر گذاشت و در ارتقا عزت و پیشرفت نظام در عرصه دفاع و امنیت نقش بی بدیلی را ایفا نمود.
در نظر شهید، ولایت از جایگاه بلند اعتقادی و محتوای عمیق ارزشی برخوردار است که از سرچشمه حقایق باطنی عالم، جان و جهان را حیات بخشیده و بر همه هستی سیطره پیدا کرده است. هُنالِکَ الوِلایهُ لله الحَق... ولایت (و قدرت) از آن خداوند بر حق است (الکهف/۴۴) و البته اسرار و حقیقت ولایت را باید در گوهر وجود پیامبر (ص) و ائمه اطهار (علیهم السلام) جستجو نمود که عالم غیب و شهود مظهر حقیقت محمدی و ولایت علوی است که جامع جمع کمالات الهی هستند.
ولایتمداری شهید صیاد به معنی قیام به حق است که با دوستی حق و فنای در حق حاصل میشود، «ولایت» او را به مقام قرب و تمکین رساند و او از راه دوستی حق، بنده فانی خدا شد و در راه او پایدار و باقی ماند.
«ولایتمداری» شهید صیاد حکایت حقیقت شخصیتی است که استعدادهایش در اثر پیوند با ولایت تامه الهیه و حقیقیه ذات ربوی از راه عبادت و بندگی و رسالت خدمتگزاری به منصه ظهور رسیده است، در نتیجه به مقام «جهاد و شهادت» این منصبهای رفیع الهی، نایل گردیده است.
این معرفت و پیوند با ولایت از آن جهت بسیار اهمیت دارد که ولایت در مکتب اسلام به عنوان اساس و شالوده اسلام، رکن توحید و دژ مستحکم الهی است، موجب تعالی اعمال صالح، عامل برقراری نظم در جامعه و موجب حیات جامعه است.
شهید صیاد بنده خدا بود، سراپا «تسلیم فرمان امام و رهبری» در قول و فعل و در دل، ولایتپذیر بود و همواره اطاعت از ایشان را تکلیف خود میدانست. برای رسیدن به مقام اطاعت از «قدرت ایمان» بهرهمند بود و دل را در چشمه سار معرفت، از رذائل شستشو میداد.
«بصیرت» داشتند و میدانستند که بیبصیرتی، پیروان ولایت را از ولی خدا جدا میکند. بصرت شهید با «صبر و استقامت» در هم آمیخته بود، در بحران، محدودیتها، در سختیها، تنگناها پای ولایت میایستادند و دشمن را نامید میکردند.
با تکیه بر اصل پایدار «تولی و تبری» اّشِداء عُلی الکُفارِ و رُحَماءُ بَینَهُم بود، سبک زندگی، مسوولیت و ماموریتهای خود را با شاخصههای ولایتمداری هدف گذاری مینمود و در تقابل با دشمن و استکبار ستیزی همواره در صف اول بود.
فرماندهی شجاع و غیور در خدمتگزاری به جامعه، حریص در هدایت و تربیت و نشر معارف دفاع مقدس، در خدمت به امنیت مردم، تمامیت ارضی، تداوم راه شهیدان، در صف مقدم نبرد با دشمنان که هدفی جز انجام وظیفه الهی و پیاده کردن ارزشهای اسلامی نداشتند.
امید است خدای متعال برکات ولایت را بر ملتهای مسلمان جاری کند و ما را در تداوم راه شهیدان پایدار و در دنیا و آخرت با ولایت قرار دهد.