صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختصاص ۵۶ میلیارد تومان تنخواه برای استان‌های سیل زده

۲۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۳:۰۱
کد خبر: ۵۰۸۲۹۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: سازمان برنامه و بودجه ۵۶ میلیارد تومان تنخواه برای استان‌های سیل زده در نظر گرفت همچنین ۱۰۰ میلیارد تومان نیز به ستاد مدیریت بحران کشور اختصاص داده شد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمد باقر نوبخت در نشست خبری با موضوع رونمایی از برنامه تولید و اشتغال و اصلاح ساختار بودجه اظهار کرد: برنامه رونق تولید متناسب با شرایط سال ۱۳۹۸ و مطالبات مقام معظم رهبری آماده است که انتظارمی رود تمام دستگاه‌های اجرایی در جهت تحقق اهداف پیش بینی شده پیش روند.

وی با اشاره به خسارات قابل توجه در پی سیلاب اخیر در کشور گفت: سازمان برنامه و بودجه ۵۶ میلیارد تومان تنخواه برای استان‌های سیل زده در نظر گرفت همچنین ۱۰۰ میلیارد تومان نیز به ستاد مدیریت بحران کشور اختصاص داده شد.

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: بالغ بر ۴۴۲ میلیارد تومان برای جبران خسارت‌های سیل تخصیص داده شد که نیمی از آن برای جبران خسارت سیل در بخش کشاورزی پرداخت شده است.

نوبخت بیان کرد: قرار شد بنیاد مسکن با منابع در اختیار به استان‌های سیل زده مراجعه و در هر استان که شرایطش برای بازپرداخت آماده بود اقدامات لازم را انجام دهد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه سخنان خود اقدام اخیر آمریکا در رابطه با افزودن نام سپاه پاسداران در گروه‌های تروریستی را پوچ دانست و گفت: سپاه همیشه در صف اول خدمت به کشور قرار دارد و این اقدام آمریکا پژواکی در جهان ندارد.

وی با بیان اینکه این گونه رفتار‌ها از قبل قابل پیش بینی بود، عنوان کرد: پیش از این با پیشنهاد وزارت امورخارجه از سوی شورای امنیت ملی قانونی با عنوان مبارزه با نقض حقوق بشر به تصویب رسید و در حال حاضر طبق آن عمل خواهیم کرد.

نوبخت با اشاره به بحث برداشت ۲ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای جبران خسارت‌های سیل اخیر گفت: در جلسه روز سیزدهم فروردین ما که برخی مقامات دولتی به همراه معاون اول در محضر رهبر معظم انقلاب حضور داشتند ایشان تصریح کردند که اگر جمع‌بندی دولت استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای جبران خسارت‌های سیل است از این منابع هم استفاده می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه به موضوع تعیین تکلیف یارانه‌پنهان اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: در برآوردی که در سال ۹۷ انجام شد حدود ۹۳۶ هزار میلیارد یارانه پنهان و ۴۵ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی در کشور وجود دارد براین اساس نمی‌توان از کنار این هزار میلیارد به راحتی گذر کرد.

وی با اشاره به موضوع تخصیص ارز نیمایی به گوشت وارداتی گفت: در خصوص گوشت وارداتی بحث مفصلی در دولت مطرح شده است سال گذشته ۱۳.۵ میلیارد دلار ارز با رقم ۴۲۰۰ تومان برای واردات ۲۵ قلم کالا تخصیص یافت و در سال جاری نیز ۱۴ میلیارد دلار برای این ۲۵ قلم کالا اختصاص خواهد یافت.

نوبخت خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم مقداری از واردات گوشت قرمز را از طریق ارز نیمایی انجام دهیم واردات و همچنین تامین بخشی از گوشت قرمز از محل تولید داخل می‌تواند به کاهش قیمت گوشت کمک کند.رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: ارز رسمی هیچ کالایی قطع نشده و دولت به دنبال طراحی سازوکاری است که مابه‌التفاوت ارز یارانه‌ای به بهترین شکل در اختیار مردم قرار گیرد.

وی همچنین در خصوص افزایش حقوق کارکنان در سال جاری بیان کرد: افزایش حقوق‌ها براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی و با محاسبات دولت تا ۲۰ درصد در حقوق‌های سال جاری محاسبه و اعمال می‌شود که اگر هم از فروردین‌ماه اعمال نشود به طور حتم از ابتدای آن در نظر گرفته شده و پرداخت می‌شود.

نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص تخصیص اعتبار به لایروبی رودخانه‌ها اظهار کرد:چند ردیف بودجه‌ای برای لایروبی رودخانه‌ها وجود دارد و در جلسه‌ای که با مقام معظم رهبری برگزار شد ایشان تاکید کردند که در برنامه‌ها یک نوع پیشگیری و پیش بینی هم درنظر گرفته شود که قطعا یک بخش از هزینه‌ها را به لایروبی انهار و جلوگیری از سیلاب‌های آینده اختصاص خواهیم داد.

۸۵ درصد از بودجه لایروبی رودخانه‌ها تخصیص یافت

حمیدرضا عدل، معاون فنی، امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه کشور در توضیحات تکمیلی این موضوع خاطرنشان کرد: طی دو سه سال اخیر موضوع ردیف بودجه در بحث لایروبی رودخانه‌ها تقویت کرده ایم به طوریکه از سالی ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان این رقم به ۷۱ میلیارد تومان در سال ۹۷ رسیده است که ۸۵ درصد آن تخصیص داده شد.

وی افزود: در سال جاری نیز به رغم اینکه اعتبارات بخش عمرانی در ابتدا رشد خوبی نداشت، اما این ردیف بودجه‌ای با رشد ۱۰ تا ۱۲ درصدی روبرو بوده و مباحث مربوط به حاکمیتی رودخانه‌ها همواره از اولویت‌های تخصیص بودجه‌ای بوده است، اما اینکه تمام رودخانه‌های کشور به این منابع احتیاج دارند یا خیر بحث دیگری است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *