صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برقراری بیمه بیکاری برای افراد شاغل و تحت پوشش تأمین اجتماعی در مناطق سیل زده

۱۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸:۱۵
کد خبر: ۵۰۷۹۲۲
امسال دره‌های آفتابی و مهتابی بخش‌هایی از سرزمینان که، چون رنگین کمانی درپرتوی آفتاب می‌درخشیدند زیر سنگینی سیل غرق شدند و حتی لحظه‌ای کوتاه ازغم و اندوه جان‌هایی که ازدست رفت و سقف‌هایی که فرو ریخت غافل نبودیم.

به گزارش گروه جامعه ، درهمان روز‌های نخست وقوع سیل جمله‌ای برایم فرستاده شد با این مضمون که این سیل ابتدایش بلا بود، اما بعد همچون "سین" هشتم سفره هفت سین امسال جایگزین آلام و دردهایمان شد و آن "سین" مهربانی " ملت مان بود. صحنه‌هایی را دیدم که مردم در راه‌های صعب العبور ودرکوه‌هایی که به سختی یک نفرمی توانست از آن عبورکند، در مسیر‌های سرخ فام، گل آلود و سست، مهری سنگین بر دوش می‌کشیدند و برای نجات جان همسایه، هم درد، هم سفره و هموطن خویش به سوی انسانیت روانه می‌شدند.
از لحظه وقوع سیل حتی یک لحظه هم از رنجی که خواهران و برادرنمان می‌کشیدند غافل نبودیم و وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی، وزارتخانه‌ای بود که حرکت پیشتازی را از جان و دل و از همان ساعات اولیه‌ای که دولت اطلاع رسانی انجام داد آغاز کرد. درهمه مکان‌هایی که هموطنان از سیل آسیب دیده بودند نیروهایمان را مستقر کردیم و در مناطق مختلف اقدامات فراوانی انجام دادیم. نمایشی در کار نبود و هر آن چه انجام دادیم با تمام با قلب مان بود. در همان ساعات اولیه وقوع سیل، کارت همه مددجویان بهزیستی تا ۳ برابر شارژ و اقدامات اولیه انجام شد؛ تسهیل در پرداخت وام قرض الحسنه ۵ میلیون تومانی نیز در این مدت انجام و با اولویت معلولین، مددجویان و بازنشستگان کمک به امور تخصیص به ساخت و ساز انجام شد.

اما شگفت انگیز آن است که دراوج تاسف، سیل بازی و سیاسی کاری با سیل نیز برای عده‌ای که آگاهانه یا نا آگاهانه آب در آسیاب دشمنان خارجی می‌ریزند جزئی از برنامه‌هایی بود که خود عارضه‌ای گرفتار کننده است وامید دارم خداوند این عارضه را نیز از سر ملت دور کند، چرا که درپی هر حادثه‌ای متاسفانه یک وجه سیاسی برای آن پیدا می‌شود و به نظر من این‌ها خیانت‌های بزرگی است و نباید موضوع سیل و سیل زدگان را موضوع دعوای سیاسی قراردهیم بلکه باید منشاء وحدت و یکپارچگی ملی برای ارائه خدمات باشد. نباید فراموش کنیم مهری که ازسوی مردم ایران به سمت آسیب دیدگان سیل سرازیر شد انسجامی را به وجود آورد که قابل تقدیراست.
همان گونه که تفکر و برنامه‌های ما در وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی برای کمک‌های همه جانبه به آسیب دیدگان سیل از لحظه وقوع سیل آغاز شد فعالیت شبانه روزی دبیرخانه دائمی ستاد حمایت و رسیدگی به مشکلات هموطنان آسیب دیده ادامه دارد و اتفاقا هنرمندی ما در آن جاست که پس از فروکش کردن هیجان‌های روز‌های نخست سیل، تا روز آخر و تا زمان عادی شدن زندگی برای تک تک افراد به فعالیت خود در این دبیرخانه ادامه دهیم و ابعاد گوناگون این موضوع آنقدر برایمان اهمیت دارد که تمام دیدار‌های نوروزی را در وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی و سازمان‌های تابعه لغوکردیم و همه نشست‌ها از آغازسال با موضوع رسیدگی به آسیب دیدگان سیل دنبال شد.
تمام توان خود را به کار می‌بندیم و تمامی دستگاه‌های تابعه این وزارتخانه از هیچ اقدامی برای رفع مشکلات هموطنان دریغ نمی‌کنند. گروه‌های تحت پوشش سازمان‌های بیمه گر و سازمان‌های خدمت رسان تابعه این وزارتخانه بایستی از خدمات این دستگاه‌ها برخوردار باشند. بازنشستگان تأمین اجتماعی باید این سازمان را در شرایط سخت پشتیبان خود بدانند و تأمین اجتماعی باید مسائل آنان را پیگیری کند. به طور حتم دستگاه‌های تابعه آسیب دیدگان را همچون اعضای خانواده خود می‌دانند و از تمامی امکانات و ظرفیت‌ها برای خدمت رسانی استفاده می‌کنند. هماهنگی و هم افزایی بین دستگاه‌های مختلف نیز می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد و به ویژه از ظرفیت شرکت‌های سرمایه گذاری نیز برای امداد رسانی و رفع مشکلات آسیب دیدگان استفاده می‌شود.
بر ادامه اقدامات و خدمات این وزارتخانه و دستگاه‌های تابعه در مناطق سیل زده تاکید دارم وپس از مرحله امداد رسانی که در حال حاضر با جدیت در حال انجام است، برای ساماندهی زندگی مردم این مناطق نیز وظایف و تعهداتی برعهده خواهیم داشت که برقراری بیمه بیکاری برای افراد شاغل و تحت پوشش تأمین اجتماعی از مهمترین این مسائل است. در زمینه مشاغل غیر رسمی و فاقد بیمه نیز بایستی از منابع دولتی برای حمایت از افراد نیز استفاده می‌شود. در مرحله بعد از آن نیز باید برای شروع دوباره کار‌ها و احیای واحد‌های تولیدی برنامه ریزی کنیم و در کنار تولید کنندگان و کارگران باشیم تا رونق اقتصادی و زندگی عادی در این مناطق بار دیگر از سرگرفته شود و این موضوع در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام رونق تولید نام گذاری شده است اهمیت مضاعف دارد و بایستی برای رونق زندگی مردم در مناطق سیل زده تلاش مضاعف داشته باشیم.

کمک به سیل زدگان باید منشاء وحدت و یکپارچگی ملی برای ارائه خدمات بهتر باشد و یکپارچگی ملی در شرایط کنونی بسیار مهم است و برای کمک به هموطنان سیل زده به وحدت ملی نیاز داریم و همه دستگاه‌ها باید با هماهنگی ستاد بحران کمک و حمایت‌های خود را انجام دهند و خوشبختانه وحدت خوبی میان دستگاه‌ها وجود دارد و همگی همکاری خوبی با ستاد مرکزی بحران دارند و در کنار هم کار می‌کنند؛ و فراموش نکنیم جامعه آسیب دیده درشرایط فعلی نیاز به بازسازی روحی دارد و مناطق سیل زده نباید آوردگاه جناح‌های سیاسی باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *