صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین وضعیت سیل در استان‌های خوزستان و لرستان/ جزئیات دستور تخلیه ۶ شهر/ مجلس آستین‌ها را بالا می‌زند/ فردا؛ پاستوری‌ها در بهارستان/ کلاه‌سبزهای ارتش پای کار هستند

۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۵:۰۱
کد خبر: ۵۰۷۳۶۱
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
استان‌های خوزستان و لرستان از جمله استان‌های غربی کشور عزیزمان ایران اسلامی است که این روزها بیشتر از سایر نقاط، درگیر بحران سیل شده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، استان‌های خوزستان و لرستان از جمله استان‌های غربی کشور عزیزمان ایران اسلامی است که این روزها بیشتر از سایر نقاط، درگیر بحران سیل شده‌اند.

خوزستان
استان خوزستان واقع در جنوب غربی کشور، یکی از استان‌هایی است که با توجه به مجاورت سدهای مهم «کارون»، «کرخه» و «دز» و همچنین قرار داشتن در پایین دست رودهای انشعابی از استان‌های غربی، احتمال وقوع سیل در آن زیاد است.

صدور دستور تخلیه چند شهر استان خوزستان/ جوانان برای مهار سیلاب احتمالی بمانند
غلامرضا شریعتی صبح امروز شنبه ۱۷ فروردین اعلام کرد: بنا بر احتیاط و به لحاظ جوانب پیشگیرانه، دستور تخلیه  شهرستان‌های «سوسنگرد»، «بستان»، «حمیدیه»، «کوت سید نعیم»، «ابوحمیظه» و «رفیع» در استان خوزستان، صادر شده است. البته تاکید ما این بود که فقط زنان و پیران این شهرستان‌ها به تخلیه شهر بپردازند و جوانان این شهرستان‌ها برای کمک جهت مهار سیلاب احتمالی در شهر بمانند.

جزئیات دستور تخیله ۶ شهر استان خوزستان
استاندار خوزستان همچنین درباره آخرین وضعیت حجم آبی سد‌های خوزستان بیان کرد: هم اکنون خروجی سد کرخه دو هزار و ۴۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه است که رقم بسیار بالایی است و حجم آب مطابق با پیش بینی‌هایی که کارشناسان حوزه آب در خوزستان و نیز وزارت نیرو  انجام دادند، پیش نرفته است.

وی ادامه داد: چهار روز قبل، پیش بینی‌شان بر این بود که ورودی سد افت می‌کند که محقق نشد؛ بعد از آن هم عنوان می‌کردند که دو شب قبل، این اتفاق می‌افتد و حجم آب به زیر دو هزار مترمکعب می‌رسد که این هم محقق نشد؛ شب گذشته هم باز همچنان ورودی کرخه به بیش از دو هزار تا دو هزار و ۴۰۰ در نوسان بود. ظرفیت سد هم رو به کامل پرشدن بود.

استاندار خوزستان عنوان کرد: هم اکنون بیش از شش میلیارد متر مکعب آب در سد کرخه ذخیره است؛ به تدریج برای اینکه حجم آب را مدیریت کنند و شرایط به طوری پیش نرود که سد کامل پر شود و در وضعیت «فری برد» قرار بگیرد؛ یعنی هرچه ورودی است همان را خروجی کند، خصوصا اگر سیلابی اتفاق بیفتد و بارشی شود، لذا مجبور شدند که حجم خروجی را به ۲ هزار ۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندند.

شریعتی خاطرنشان کرد: هیچ‌گاه خروجی کرخه در بازه زمانی چند روزه، از ۷۰۰ متر مکعب بر ثانیه به ۲ هزار و ۴۰۰ مترمکعب برثانیه  نرسیده بود. تمام تمهیدات و تلاش لازم را برای اینکه فیوز پلاک‌هایی را ایجاد کنیم و این آب را پخش کنیم و حداقل آن را به شهر‌هایی که در مسیر‌ها هستند، پخش کنیم، انجام دادیم.

وی تصریح کرد: با مشورت و تصمیم گیری کارشناسان خبره حوزه علوم آبی و همه اعضا در شورای تامین استان، برای شرایط احتیاط و پیشگیری؛ نظر بر این شد که شهر‌های سوسنگرد، حمیدیه، رفیًه، بستان، ابوحمیظه و کوت سید نعیم را دستور تخلیه دهیم. توصیه کردیم که زنان و کودکان شهر را تخلیه کنند و جوانان به کمک ما به تقویت سیل بند‌ها اهتمام بوزرند تا همچنان با تمام توان اجازه ورود آب به شهر را ندهیم.

شریعتی بیان کرد: تمام همت ما بر این است تا از ورود آب به شهر‌های خوزستان جلوگیری کنیم، در تلاش هستیم آب را پخش کنیم و مسیر‌های خروجی آب به سمت تالاب هورالعظیم را متعدد کنیم. مسیر‌هایی که سال‌ها بوده و به‌خاطر خشکسالی‌های متعدد از بین رفته را احیا کنیم. سیل کرخه و دز؛ سیل هزار ساله است و در هرسالی یک هزارم امکان رخ دادن آن وجود دارد. در ۷۰ سال اخیر که بارش‌ها و ورودی- خروجی و سیل‌های خورستان ثبت می‌شود، چنین چیزی سابقه نداشته است.
 
صدور دستور تخلیه ۴ شهر دشت‌آزادگان و روستا‌های حوالی/ مردم خطر سیل را جدی نگرفته‌اند
غلامعباس هزاریان فرماندار دشت آزادگان نیز در استان خوزستان نیز با اشاره به آخرین وضعیت این شهرستان برای مقابله با سیلاب احتمالی اظهار کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۴۰۰ مترمکعب در ثانیه، آب در حال خروج از سد کرخه است که این حجم از خروج آب از این سد، بی سابقه می‌باشد و با توجه به آنکه دشت آزادگان در پایین دست سد کرخه قرار دارد، برای پیشگیری از خطر سیل احتمالی تدابیری اندیشیده شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر استاندار خوزستان در حال بازدید از دشت آزادگان است و دستور تخلیه ۴ شهر دشت آزادگان به همراه روستا‌های حوالی آن‌ها صادر شده است.

هزاریان گفت: مردم هنوز خطر وقوع سیل را جدی نگرفته‌اند و حاضر به ترک شهر‌های در خطر وقوع سیل نیستند؛ من از همین جا از همه مردم شریف و ولایت مدار دشت آزادگان می‌خواهم که به توصیه‌ها گوش کنند، چون این آب شکننده است و مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.

سرپرست فرمانداری هویزه: احتمال افزایش سیل‌زدگان در شهرستان زیاد است
همچنین سیدقاسم موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار  میزان با اشاره به آخرین اقدامات پیشگیرنه از سیل در شهرستان هویزه بیان داشت: هم اکنون ۱۳ خانوار در خود شهرستان هویزه در کمپ‌هایی که ستاد اسکان ترتیب داده بود، مستقر هستند.
 
وی ادامه داد: نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ رأس دام توسط جهاد کشاورزی و دامپزشکی با همکاهنگی و همکاری ۲۰- ۳۰ دامدار  در مکان های مناسب اسکان داده شده اند و غذایشان نیز تامین شده است.
 
فرماندار هویزه تصریح کرد: امروز استاندار خوزستان دستور  تخلیه شهر رفیع و ۱۷ روستای دیگر صادر کردند، ساکنان این مناطق فرصت ۴۸  تا ۷۲ ساعته دارند که جابجا شوند.

وی بیان کرد: مدارس شهرستان و سالن‌های چند منظوره ورزشی و برخی سالن‌های جهاد کشاورزی برای اسکان شهروندان در نظر گرفته‌ایم. احتمال افزایش سیل زدگان در شهرستان زیاد است، زیرا از سوسنگرد و خود شهر هویزه به این مکان های امن انتقال داده خواهند شد.
 
موسوی یبا بیان اینکه سرویس‌های بهداشتی، حمام و پتو داریم، گفت: قرار است ستاد فرمان امام(ره)، غذای ۵ هزار نفر را تامین کند، هم اکنون مشکل خاصی در شهر نداریم. با توجه به اینکه دستور تخلیه داده شده است، بعد از ظهر  کمبود‌ها مشخص می‌شود.
 
روایت فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) از آب‌گرفتگی شهرهای سوسنگرد و بستان
«سعید محمد» فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) امروز اظهار داشت: با توجه به حجم آب رها سازی شده از سد کرخه به منظور جلوگیری از آبگرفتگی شهرهای سوسنگرد و بستان، بر اساس مصوبه ستاد بحران خوزستان و تاکید استاندار محترم، به همت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) ، شب گذشته با انحراف آب رودخانه کرخه به خط القعر کنار تپه های الله اکبر و هدایت آب به مخازن تالاب هور العظیم و همچنین با شکافت در دایک های منطقه و لایروبی رودخانه های منتهی به تالاب در منطقه رفیع ؛سرعت تخلیه آب بسیار بهبود پیدا کرده است .

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) با بیان اینکه عملیات لایروبی و بازگشایی دایکها کماکان توسط ماشین آلات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) ادامه دارد، گفت: در عین حال برغم اقدامات انجام شده ، کماکان حجم آب رها شده بیش از ظرفیت رودخانه های منطقه بوده و لازم است مردم شهرهای در معرض سیلاب بر اساس تصمیمات ستاد بحران استان هوشیارانه اقدام نمایند.

لرستان
لرستان یکی دیگر از استان‌های درگیر سیل است؛ این استان بیشترین حجم از خسارات را در جریان سیل اخیر داشته است. شهرهای مجاور رودخانه کشکان در استان لرستان از جمله پلدختر و بخش معمولان، در حادثه سیل اخیر آسیب‌های فراوانی دیدند؛ بگونه‌ای که شرایط زندگی برای مردم این مناطق فعلا قابل بازگشت به شرایط اولیه نیست. البته خدمات امدادرسانی توسط نیروهای نظامی و مردمی و دولتی به شهرهای درگیر سیل در استان لرستان با قدرت و سرعت در حال انجام است.  

فرمانده تیپ ۶۵ نوهد: امدادرسانی کلاه‌سبز‌های ارتش به سیل‌زدگان لرستان ادامه دارد
امیر امان‌اللهی فرمانده تیپ ۶۵ نوهد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، پیرامون امدادرسانی تیپ ۶۵ نیرو‌های ویژه هوابرد نیروی زمینی ارتش به سیل‌زدگان در استان لرستان اظهار کرد: به محض وقوع سیل در منطقه پلدختر استان لرستان، تکاوران تیپ ۶۵ نیرو‌های ویژه هوابرد به فاصله ۷ تا ۸ ساعت و با وسایل کامل و مورد نیاز، از تهران حرکت کردند و وارد پلدختر شدند.

وی با بیان اینکه بحرانی‌ترین منطقه پلدختر از ابتدا تا کنون، منطقه «چم‌مهر» است که امداد و نجات در این منطقه از ابتدا به تیپ ۶۵ نیروی زمینی ارتش سپرده شد، گفت: متاسفانه روستای چم‌مهر به صورت صددرصد تخریب شده است.

فرمانده تیپ ۶۵ نوهد ادامه داد: با توجه به شدت جریان آب رودخانه کشکان در منطقه چم‌مهر و همچنین مشکلات تردد و قطع پل ارتباطی ضلع‌های شرقی و غربی این رودخانه، تنها راه مواصلاتی نیرو‌های ویژه هوابرد در این منطقه استفاده از قایق و بالگرد بود.

امیر امان‌اللهی با بیان اینکه در حال حاضر، عزیزان هوانیروز پل ارتباطی را میان دو ضلع رودخانه کشکان برقرار کرده‌اند، تصریح کرد: هم‌اکنون تعداد ۴ کمپ در ضلع غربی و ۱ کمپ در ضلع شرقی رودخانه کشکان برای مردم حادثه دیده ایجاد شده است.

وی همچنین عنوان کرد: برخی از مردم حادثه‌دیده روستای چم‌مهر به دلیل اینکه حاضر نبودند خانه و کاشانه خود را ترک و دام‌های خود را رها کنند، نپذیرفتند که توسط بالگرد‌های هوانیروز به مکان‌های امن منتقل شوند و ما به همین دلیل، علی‌رغم تمام خطراتی که وجود دارد، ۴ کمپ را در ضلع غربی روستای چم‌مهر ایجاد کردیم و در حال حاضر آمادرسانی به صورت ۲۴ ساعته توسط هوانیروز و قایق‌ها به مردم این مناطق انجام می‌شود.

فرمانده تیپ ۶۵ نوهد تصریح کرد:به دنبال این هستیم تا امکانات حمام و سرویس بهداشتی را به سرعت در اختیار سیل‌زده‌های ضلع غربی رودخانه کشکان پلدختر قرار دهیم.

جلسه ویژه مجلس و مجمع نمایندگان استان لرستان پیرو سیل اخیر فردا برگزار می‌شود
علی رستمیان عضو مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به امدادرسانی به مناطق سیل‌زده استان لرستان گفت: تا دو روز گذشته ارتباط جاده ای۳۵۰ روستا در  در مناطق «سلسه و دلفان» با شهر‌ها قطع شده بود که خوشبختانه با آمدن سپاه به شهرستان، مشکلات حل شده و تنها ۸۰ درصد روستا باقی مانده است و مابقی ارتباطشان با شهر‌ها برقرار است.

این نماینده مجلس با اشاره به میزان خسارات وارده به استان لرستان پیرو سیل اخیر تصریح کرد: در حال حاضر تعیین خسارات از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام گرفته است و از امروز پرداخت خسارات در استان لرستان و به تبع آن در شهرستان سلسله و دلفان آغاز می‌شود.

وی با اشاره به میزان خسارات به روستا‌ها گفت: با توجه به عمق خسارات، میزان خسارات در روستا‌ها هنوز برآورد نشده است.

رستمیان با اشاره به ورود سامانه بارشی جدید در این استان گفت: همه ارگان‌ها برای رویارویی با این سامانه بارشی آمادگی کامل دارند البته ما در این مناطق شاهد برف هم بوده‌ایم که اگر با بارش باران همراه شود می‌تواند خطرات زیادی بیافریند.

عضو مجمع نمایندگان استان لرستان تاکید کرد: ارسال آذوقه تقریبا توسط سپاه، هلال احمر و مابقی ارگان‌های امدادرسان و بهزیستی به مناطق سیل زده آغاز شده است که البته در حال حاضر نیازمندی‌های جدی در بحث «پتو»، «چراغ»، «چادر»، «پک‌های غذایی» برای شهرستان وجود دارد.

رستمیان اظهار داشت: مجمع نمایندگان استان لرستان فردا (یکشنبه ۱۸ فرودین) جلسه‌ای پیرو سیل اخیر  در مجلس خواهد داشت. البته ظاهرا مجلس هم پیرو سیل اخیر در کشور جلسه‌ای را ترتیب داده است که آن جلسه هم در روز یکشنبه برگزار خواهد شد. در این جلسه تمامی مسئولان و دست اندرکاران حضور خواهند داشت.
 
طرح «کمک به مناطق سیل‌زده» کلید خورد/ جلسه مشترک دولت و مجلس فردا برگزار می‌شود
همچنین سید حمیدرضا کاظمی، دیگر عضو مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه سیاسی گفت: جلسه مشترک مجلس و دولت فردا پیرو سیل‌ اخیر در استان‌های کشور برگزار می‌شود. در این جلسه به مشکلات سیل‌زدگان رسیدگی خواهد شد.

وی با اشاره به حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در مناطق سیل‌زده بیان داشت: آقای لاریجانی در بازدید از مناطق سیل زده تاکید داشتند که ما باید از صندوق توسعه ملی برای حل مشکلات برداشتی داشته باشیم و یا اینکه لایحه‌ای برای حل مشکلات سیل‌زدگان از سوی دولت تهیه شود در غیر اینصورت مجلس طرح بدهد تا از این طریق کمک ویژه‌ای به سیل زدگان صورت پذیرد.

عضو مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس تصریح کرد: دولت اگر تا فردا (یکشنبه) لایحه مد نظر را به مجلس ارائه نکند مجلس طرحی را با قید فوریت در صحن علنی مطرح خواهد کرد.

وی افزود: این طرح با عنوان «کمک به مناطق سیل‌زده»  بوده و در حال حاضر آماده است.

کاظمی با اشاره به امدادرسانی به مناطق سیل‌زده استان لرستان بیان داشت: طبق آخرین سرکشی بنده در منطقه مردم از نحوه توزیع اقلامی، چون «چادر»، «بسته غذایی» و «بسته بهداشتی» رضایت ندارند.

وی با اشاره به تهیه دفترچه‌ای از سوی هلال احمر پیرو توزیع اقلام در بین سیل‌زدگان تصریح کرد: با ایجاد این دفترچه از هرگونه به هم ریختگی در توزیع اقلام جلوگیری خواهد شد. طبق این دفترچه هر گونه کمک‌رسانی دستگاه‌ها به مردم مشخص خواهد شد.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه باید در ایجاد انبار‌های توزیع اقلام در روستا‌ها تسریع شود، بیان داشت: ایجاد این انبار‌ها می‌تواند به دسترسی مردم نسبت به تهیه اقلام سرعت ببخشد.
 
نماینده مردم پلدختر در مجلس با بیان اینکه توزیع چادر بین سیل‌زدگان باید به سرعت در دستور کار قرار گیرد، گفت: به دلیل بروز بارندگی و مشکلات باید چادر به اندازه کافی به منطقه ارسال شده و به سرعت بین مردم توزیع شود. در حال حاضر روستا‌هایی در منطقه هستند که به کوه پناه برده‌اند و نیاز به چادر دارند.

وی با اشاره به مبحث اسکان موقت سیل‌زدگان بیان داشت: پیرو موضوع اسکان موقت سیل‌زدگان دیروز بنده جلسه ای با وزیر کشور داشتم که وزیر هم با استقرار کانکس در منطقه موافق بودند که البته این موارد هنوز عینی نشده و در حد برنامه ریزی است و باید به سرعت اطلاعات سیل زدگان دریافت شده و پس از آن اقدامات عملیاتی آغاز شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در حال حاضر چادر به اندازه کافی وجود ندارد اظهارداشت: هنوز تعدادی از سیل‌زدگان حتی چادر هم دریافت نکرده‌اند.

وی تاکید کرد: همچنین باید آذوقه‌ای که از سوی هلال احمر بین سیل‌زدگان توزیع می‌شود مقداری گسترده‌تر باشد که البته برخی از این تاخیر‌ها به دلیل انسداد راه‌های قابل توجیه است.

کاظمی با اشاره به حضور بالگرد‌های نیرو‌های نظامی در منطقه بیان داشت: در حال حاضر به دلیل انسداد راه‌ها بالگرد‌ها تنها می‌توانند بسته‌های غذایی را از بالا به دست سیل‌زدگان برسانند که البته افرادی همچون سالمندان از این بسته‌ها بی‌بهره می‌مانند و با مشکل مواجه هستند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه هر طور که شده باید راه اصلی خرم آباد به پلدختر باز شود بیان داشت: بنده در همین رابطه شب گذشته با وزیر راه مذاکراتی داشتم و از وی خواستم که هر طور که شده راه‌ها باز شود تا دسترسی مردم به بیرون منطقه فراهم شود. باید کمپ‌ها و کانکس‌هایی درکنار روستا‌های تخریب شده به سرعت ایجاد شود.

۲۰ روستا تخلیه شده‌اند
کاظمی تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ روستا مشکل دارند و تخلیه شده‌اند و آب به نحوی خانه‌های مردم را گرفته که اصلا نمی‌شود آنجا سکونت کنند. بعضی از روستا‌های پلدختر هم همین مشکل را دارند و باید فکری به حالشان کرد.

تقاضای جدید از نیرو‌های نظامی
این نماینده مجلس در ادامه از درخواست خود از ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره ایجاد پل‌های شناور در برخی مناطق تخریب شد خبر داد و گفت: طبق این درخواست عنوان شده تا ۱۰ پل شناور به منطقه ارسال شود تا از این طریق ۱۰ نقطه منطقه به سایر بخش‌ها متصل شود. در این زمینه ارتش پای کار آمد و بررسی فنی در این رابطه در حال انجام است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر ۲۰-۲۶ بالگرد در منطقه مشغول خدمات رسانی به مردم هستند که البته کافی نیست و همه این بالگرد‌ها نمی‌توانند جوابگوی نیاز‌های مردم باشند.
 
آخرین وضعیت پل‌دختر؛ امدادرسانی انتظام مطلوبی گرفته است/ آب و برق و گاز خیلی از نقاط شهری وصل شده است/ اوضاع در حال بهبود است و برخی جاده‌ها بازگشایی شده‌اند
 
نعمت‌الله دستیاری، فرماندار شهرستان پلدختر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، درباره آخرین وضعیت امداد رسانی در شهرستان پلدختر بیان داشت: خدا را شکر که اوضاع درحال بهبود است و برخی جاده‌ها بازگشایی شده اند.

وی ادامه داد: هم اکنون تنها برخی جاده‌‌های روستایی که به بزرگراه‌ها ارتباط دارند، بازگشایی شده‌اند و در جاده پلدختر به اهواز امکان تردد وجود دارد.

فرماندار شهرستان پلدختر گفت: هم اکنون آب در پلدختر وصل شده است، به‌دلیل تخریب خط انتقال اصلی، یک خط با ظرفیت کمتر و موقتا جایگزین شده و نمی‌تواند کل شهر را پوشش دهد و در عین حال، خانواده‌ها می‌خواهند از آب برای شستشوی منازل و لوازم خود استفاده کنند لذا آب به برخی جا‌ها آب نمی‌رسد.

وی گفت: یک تعدادی از جاده روستا‌هایی که در مسیر رود کشکان هستند، بازگشایی شده‌اند اما بسیاری از مسیر‌های روستایی هنوز بسته است. آب و برق و گاز خیلی از نقاط شهری وصل شده است، اما در عمده مناطق روستایی آب به طور کامل وصل نشده است.

فرماندار شهرستان پلدختر اظهار داشت: بالگردهای هوانیروز تا روزگذشته ۳۰۰ سورتی پرواز برای امدادرسانی در شهرستان پلدختر داشتند، تعداد بالگرد‌ها بیشتر شده است، خدمات رسانی ادامه دارد. روزگذشته جلسه‌ای با حضور وزیر کشور و استاندار تشکیل شد که تصمیمات خوبی اتخاذ شد و تقسیم کار صورت گرفت.

دستیاری با بیان اینکه امدادرسانی در شهر پلدختر انتظام مطلوبی گرفته است، اضافه کرد: در حال حرکت به سمت عادی سازی آن هم به این معنا که نظم و امنیت برقرار شود، می‌رویم. چون هم خسارات غیر قابل باور است، میزان خسارات سیل در پلدختر متفاوت از دیگر مناطق سیل زده کشور است. به طور مثال، آق قلا هم دچار آب گرفتگی شده است اما در پلدختر سیلی آمده که همه چیز را با خود برده و ۱۵ روستای ما کاملا تخریب شده اند و وقتی این مناطق را می‌بینیم انگار زمین سوخته‌ای است.

وی با تقدیر از حضور وزیر ارتباطات در لرستان خاطر نشان کرد: وزیر ارتباطات در سفری دو روزه با کارشناسان امر به پلدختر آمدند و موبایل ماهواره‌ای برای ادارات وصل کردند و هم اکنون در بخش عمده‌ای از شهرستان ارتباطات تلفنی برقرار شده است که این امر در کار ما خیلی تاثیرگذار بوده و بسیاری از امور را تسهیل کرده است. ظرف امروز و فردا هم بالن هوایی برای تقویت ارتباطات به شهرستان می‌آورند.

فرماندار شهرستان پلدختر عنوان کرد: قبل از وقوع سیل چهارکمپ در شهرستان پلدختر مهیاشد، در این سالن‌ها برای اسکان مردم پتو، زیلو و سایر امکانات مهیاشد. سالن ورزشی سپاه پاسداران، دبیرستان ادب، سالن تعاون روستایی و کلیه مدارس در حاشیه مراکز امن برای این منظور در نظر گرفته شد.
 
رئیس سازمان بسیج سازندگی: ۳۷۷ گروه جهادی به سیل‌زدگان لرستانی خدمت‌رسانی می‌کنند
«محمد زهرایی» هم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، پیرامون خدمت‌رسانی گروه‌های جهادی به سیل‌زدگان استان لرستان اظهار کرد: ۳۷۷ گروه جهادی به استعداد ۶ هزار و ۸۵۰ نفر تا امروز در لرستان حضور پیدا کرده‌اند و مشغول خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هستند.

وی با بیان اینکه قاطبه گروه‌های جهادی حاضر در مناطق سیل‌زده لرستان، بومی و محله‌محور هستند، گفت: از مجموع ۳۷۷ گروه جهادی که هم اکنون مشغول امدادرسانی به سیل‌زدگان لرستان هستند، ۳۳۴ گروه به استعداد ۵ هزار و ۷۲۵ نفر از خود این استان هستند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی تاکید کرد: این آمار و ارقام نشان می‌دهد که توجه به توانمندی‌های گروه‌های جهادی محله‌محور و پایگاه‌محور، راهبرد درست و صحیحی طی سالیان گذشته بوده است.

بی‌سابقه‌ترین ماموریت‌های امدادرسانی هوانیروز/ فرمانده هوانیروز ارتش: ۶۲۰ سورتی پرواز بالگرد در لرستان انجام شده است
امیر سرتیپ دوم «یوسف قربانی» با بیان اینکه در امدادرسانی به مردم سیل‌زده لرستان، ۶۲۰ سورتی پرواز انجام شده است اذعان داشت: تا امروز بالگردهای هوانیروز ۳۰۰ ساعت پرواز کرده و طی این پروازها بیش از ۳ هزار نفر ترابری و ۱۲۲ تُن بار جابجا شده است که با توجه به مدت زمان سپری شده از اولین پروازها، می‌توان گفت بی‌سابقه‌ترین ماموریت هوانیروز در امدادرسانی به مردم شریف این استان صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در کنار هلال احمر و سپاه پاسداران یک ماموریت استثنایی در امدادرسانی به مردم سیل زده استان لرستان انجام داده‌ایم خاطرنشان کرد: خستگی ناپذیری خلبانان هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی و اشتیاق آن‌ها برای امدادرسانی و کمک به هموطنان‌شان در استان‌های سیل زده نکته قابل توجهی در انجام ماموریت مردم یاری نیروی زمینی ارتش محسوب می‌شود.

امیر سرتیپ دوم قربانی افزود: برابر درخواست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر ترابری نفرات متخصص این وزارت‌خانه برای ترمیم دکل‌های مخابراتی، بالگردهای هوانیروز این ماموریت مهم را نیز انجام دادند تا بستر ارتباط مخابراتی مناطق سیل زده فراهم شود.

وی در پایان جابجایی تانکرهای آب و آبرسانی به مناطق سیل زده استان لرستان را از دیگر ماموریت‌های انجام شده توسط هوانیروز ارتش برشمرد و خاطرنشان کرد: برابر تدابیر امیر فرماندهی کل ارتش و امیر فرماندهی نیروی زمینی، هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مجموع و در تمامی استان‌های گرفتار در بحران سیل، با بکارگیری ۲۵ فروند بالگرد اقدامات مردم یاری را پی‌گرفته است.

سرلشکر باقری در منطقه سیل‌زده پلدختر حاضر شد
سرلشکر پاسدار «محمد باقری» صبح امروز شنبه ۱۷ فروردین در مناطق سیل‌زده شهرستان پلدختر حضور یافت و با بازدید از این مناطق در جریان روند امدادرسانی عوامل امدادی و نیرو‌های مسلح قرار گرفت.

وی همچنین شب گذشته نیز با حضور در نشست فرماندهی عملیات امدادرسانی نیرو‌های مسلح در لرستان و غرب کشور در لشکر ۸۴، ضمن تاکید بر هماهنگی دقیق، تدابیر لازم را به فرماندهان عملیاتی ابلاغ کرد و سپس راهکار‌های افزایش کمیت و کیفیت خدمات نیرو‌های مسلح در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه، فرماندهان نیرو‌های مسلح اعم از سپاه، ارتش، ناجا و قرار گاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) نیز به ارائه گزارشی از مشکلات، موانع و نحوه امدادرسانی به مردم سیل‌زده استان پرداختند.

سرلشکر باقری: حداکثر تلاش را برای کمک به سیل‌زدگان می‌کنیم
سردار سرلشکر «محمد باقری» در جمع خبرنگاران در خرم‌آباد اظهار داشت: هدف از حضور در مناطق سیل‌زده این است که از نزدیک و بیشتر با سطح این مشکلی که در سیلاب به وجود آمده آشنا شویم و بهتر بتوانیم امکانات نیروی مسلح را بسیج کنیم. همچنین عرض خداقوتی داشته باشیم به عزیزان ارتش، سپاه و نیروی انتظامی که این چند روز مشغول هستند و طبیعتاً با حضور در مناطق سیل‌زده با مردم صحبت‌هایی خواهیم کرد.

وی افزود: حداکثر تلاش را خواهیم داشت تا با حداکثر توان در خدمت مردم باشیم و بتوانیم از آلام و مشکلات مردم بکاهیم.

 سردار غیب‌پرور: باید سرعت خدمت‌رسانی به مردم افزایش یابد 
صبح امروز شنبه ۱۷ فروردین جلسه خدمت رسانی به مردم سیل زده خرم آباد با حضور سردار «غلامحسین غیب پرور» رییس سازمان بسیج مستضعفین و سردار کشکولی فرمانده سپاه لرستان و دیگر فرماندهان مرتبط با خدمت به سیل زدگان با موضوع افزایش خدمت رسانی برگزار شد.

سردار غیب پرور در این جلسه ضمن دریافت آخرین وضعیت منطقه از مسئولان؛ گفت: باید با هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌های مرتبط سرعت خدمت رسانی به مردم افزایش یابد و گروه‌های جهادی بسیج سازندگی بیشتری به منطقه اعزام شود.

وی در ادامه ضمن استفاده از ظرفیت معتمدین محلی افزود: امید مردم به سپاه و بسیج است و ما نمی‌توانیم تا برگشت زندگی مردم به روال عادی خود را کنار بکشیم و بسیج تا آخر در کنار مردم سیل زده خصوصا مردم لرستان حضور دارد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین ضمن تشکر از تلاش شبانه روزی بسیجیان افزود: امروز کار شما بسیجیان در خدمت به مردم سیل زده همانند رزمندگانی است که در شهر حلب سوریه می‌جنگند.

سردار غیب‌پرور در پایان ضمن اشاره به فرمایشات رهبری در جلسه روز ۱۳ فروردین گفت: رهبری نسبت به وضعیت برادران و خواهران ما که در سیل گرفتار شدند دغدغه‌های زیادی داشتند و از تمام بسیج هم مانند همه دستگاه‌ها توقع استفاده از تمام ظرفیت برای خدمت داشتند.

فرمانده گروه ۴۱۱ مهندسی نزاجا: پل ۵۰ متری پلدختر تا ۴۸ ساعت آینده احداث می‌شود
امیر سرتیپ دوم مرادی به اقدامات ارتش در شهر‌های سیل زده استان لرستان پرداخت و گفت: ما تا کنون چندین روستای شهر بروجرد را از محاصره سیل خارج کرده و جا‌هایی همچون جاده بروجرد-اراک و بروجرد-خرم آباد که سیلاب جاده را فرا گرفته بود، از سیلاب آزاد کردیم.

امیر سرتیپ دوم مرادی با بیان اینکه به وسیله گریدر دو مورد برف روبی در جاده بروجرد-اراک صورت دادیم گفت: همچنین نیرو‌های امدادی را به شهرستان درود اعزام کرده ایم.

فرمانده گروه ۴۱۱ مهندسی نیروی زمینی ارتش در بروجرد خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از طغیان رودخانه در درون شهر دورود سد ساحلی درست کرده ایم و اکنون نیز در شهرستان پلدختر مشغول پاک‌سازی خیابان‌ها و کوچه‌ها از گل و لای باقی مانده از سیلاب هستیم.

امیر سرتیپ دوم مرادی از احداث پل ۵۰ متری بر روی پل قدیمی شهر پلدختر خبر داد و گفت: این پل در اثر سیلاب تخریب شده و ارتباط مردم پلدختر را به بیرون قطع کرده است که ما تا ۴۸ ساعت آینده ارتباط شهر پلدختر با بیرون را به وسیله همین پل برقرار خواهیم کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *