صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جهاد امدادرسانی و مقابله با سیل به درازای عمر سال جدید؛ «همه» پای کار هستند

۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۱:۴۳
کد خبر: ۵۰۷۲۲۰
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
روحیه همدلی و همبستگی میان مسئولان و مردم در مقابله با حادثه سیل اخیر جلوه عظیمی از اتحاد ملت ایران بود. اتحادی که خار چشم دشمنان و معاندان است.

گروه سیاسی ؛ سیل سهمگینی که در آغازین روز‌های سال ۹۸، ایران را دربرگرفت و ۲۴ استان کشور و حدود ۵۰۰ شهرستان را درگیر کرد و علاوه بر خسارات مالی و زیرساختی فراوان، موجبات مرگ غم‌انگیز حدود ۷۰ تن از هم وطنانمان را فراهم آورد، حقیقتاً تاثربرانگیز و اندوه‌آفرین بود.

اما ایران اسلامی، دارای ملتی است که در تبدیل تهدید‌ها به فرصت، پیشتاز است؛ کافی است نگاهی کنیم به اتحاد و انسجام ایجاد شده میان آحاد ملت برای مقابله با سیل و کاهش آلام هموطنان عزیز سیل‌زده‌مان. از نیرو‌های داوطلب بسیجی تا نیرو‌های سپاه و ارتش؛ از هلال احمر و اورژانس و پلیس تا ستاد مدیریت بحران و فرمانداری‌ها و استانداری‌ها و مجموعه‌های دولتی، همه از همان آغاز تعطیلات نوروزی پای کار بودند تا سیل ویرانگر را مهار کنند و با مدیریت اوضاع، آرامش و آسایش را به مناطق سیل‌زده بازگردانند.

همبستگی و همدلی نیرو‌های مردمی و نظامی و دولتی
سیل در استان‌های گلستان، مازندران، لرستان، خوزستان، ایلام، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، فارس، بیشترین خسارات را داشته است. علاوه بر آبگرفتگی‌های شدید معابر و ورود سیلاب به منازل مردم در برخی شهرستان‌های استان‌های مزبور، تخریب راه‌های مواصلاتی و قطع آب و برق و گاز و تلفن این شهرستان‌ها و روستا‌های همجوار آن‌ها مزید بر علت شد تا امداد و کمک‌رسانی به هموطنان سیل‌زده‌مان سخت شود، اما با این وجود، همبستگی و همدلی نیرو‌های مردمی و نظامی و دولتی، موجب شد تا کمک‌ها و امدادرسانی در اسرع وقت به مردم سیل زده کشورمان در استان‌های مورد اشاره برسد.

اتحادی که خار چشم دشمنان شد
روحیه همدلی و همبستگی میان مسئولان و مردم در مقابله با حادثه سیل اخیر جلوه عظیمی از اتحاد ملت ایران بود. اتحادی که خار چشم دشمنان و معاندان است؛ در همین چند روز اخیر که سیل ویرانگر زندگی را برای برخی از هموطنان عزیزمان در غرب کشور سخت کرد، رسانه‌های معاند فارسی‌زبان خارج‌نشین، با دستورکار مشخص مشغول پیگیری خط تفرقه‌افکنی و شایعه‌سازی و التهاب‌آفرینی‌های بلاوجه بودند. اما هیچ‌یک از این خبرسازی‌ها و شایعه پراکنی‌ها، در اهتمام و انسجام مردم و مسئولان ایران اسلامی برای مقابله با سیل ویرانگر و بی‌سابقه، خللی ایجاد نکرد.

ملت ایران جانانه وارد میدان شدند
مقام معظم رهبری در روز چهارشنبه ۱۴ فروردین در خجسته سالروز عید مبعث، در دیدار مسئولان نظام، سفرای کشور‌های اسلامی و جمعی از قشر‌های مختلف مردم، در ابتدای سخنان‌شان با اشاره به حادثه سیل در برخی از استان‌های کشور و مشکلات ناشی از آن و همچنین تلفات و خسارات سیل، فرمودند: در این حادثه، تلاش مردم و روحیه همبستگی و بسیج شوندگی در میان آنان، بسیار خوب بود و ملت ایران جانانه وارد میدان شدند و کمک‌کار مسئولان بودند و مسئولان نیز با همین پشتیبانی مردمی و با اتفاق کلمه توانستند اقدامات ابتدایی را انجام دهند. به مسئولان تأکید کرده‌ام که کار‌های اصلی یعنی بازسازی ویرانی‌ها و جبران خسارت‌ها، از این به بعد است و باید این خسارات و صدمات جبران شود. البته مردم عزیز در مناطق سیل زده باید به همکاری با مسئولان ادامه دهند، زیرا کمک آن‌ها حقیقتاً گره گشا خواهد بود.

دستور فرماندهی معظم کل قوا به سرلشکر باقری برای امدادرسانی به سیل‌زدگان
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرماندهی معظم کل قوا، در همان نخستین روز تعطیلات نوروزی با توجه به حادثه سیل ویرانگر در استان‌های گلستان و مازندران و نیاز مبرم سیل‌زدگان به کمک‌های نیرو‌های مسلح، به رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح دستور دادند امکانات بیشتری برای امداد به این مناطق گسیل شود.

ابلاغیه ستادکل نیروهای مسلح
پیرو فرمان مقام معظم رهبری و فرمانده معظم کل قوا به رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح مبنی بر ضرورت گسیل امکانات بیشتر به مناطق سیل‌زده استان‌های گلستان و مازندران، سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح طی ابلاغیه‌ای به فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیروی انتظامی و وزارت دفاع دستور داد علاوه بر کمک‌های انسانی، لجستیکی و بهداشتی که تا به حال انجام داده‌اند، در یک اقدام دقیق، همپوشانی شده و جهادی، حمایت‌های جامع و منسجم از آسیب‌دیدگان را تا زمان استقرار آرامش هموطنان عزیز ادامه دهند.

دستور رهبر انقلاب اسلامی به همه مسئولان: همه اقدامات لازم تا رفع مشکلات مردم سیل‌زده با جدیت ادامه یابد
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز سه‌شنبه ۱۳ فروردین در جلسه‌ای ویژه با حضور معاون اول رئیس جمهور و تعدادی از اعضای دولت، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح و فرماندهان کل ارتش و سپاه، فرماندهان نیرو‌های زمینی، دریایی، نیروی انتظامی و بسیج، مسئولان ستاد مدیریت بحران و دستگاه‌های امدادی و کمک رسان، ضمن دریافت گزارش از مسئولان اجرایی و نظامی درخصوص آخرین وضعیت مناطق آسیب دیده از سیل و اقدامات انجام شده برای اسکان سیل زدگان، رسیدگی به مشکلات مردم و تصمیم‌های اتخاذ شده به منظور جبران خسارات در بخش‌های مسکن، کشاورزی، دامداری، زیرساخت‌ها و همچنین روند کنترل شرایط روز‌های آینده، در برخی استان‌ها گفتند: خدمات رسانی، هماهنگی بخش‌های مختلف، و شور و شوق کمک رسانی و روحیه بسیج شوندگی مردم در حادثه اخیر سیل در چند استان بسیار برجسته بود، اما باید همه تصمیم‌ها و اقدامات لازم، به‌صورت جدی پیگیری شود و تا رفع مشکلات و آلام مردم آسیب دیده ادامه یابد.

رهبر انقلاب اسلامی ضمن قدردانی از گزارش‌های ارائه شده در این جلسه افزودند: خدمات انجام گرفته و هماهنگی میان دستگاه‌ها و حضور مسئولان رده بالا و فرماندهان نظامی در دل حادثه و در مناطق آسیب دیده، از نکات قابل توجه این حادثه بود.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: در کنار این نکات، اما موضوع مهمتری نیز وجود دارد که آن هم مسئله پیشگیری از ویرانی‌ها و خسارات است که باید از قبل پیش بینی می‌شد.

ایشان افزودند: جدای از خسارات، موضوع صدمات روحی و روانی ناشی از حوادثی همچون سیل، بلندمدت و تأثیرگذار است، بنابراین باید به‌گونه‌ای برنامه ریزی و آینده نگری شود که صدمات و خسارات ناشی از اینگونه حوادث به کمترین میزان ممکن برسد.

رهبر انقلاب اسلامی «لایروبی رودخانه ها»، «لایروبی سدها»، «آزاد سازی حریم رودخانه ها»، «آبخیزداری» و «حفظ مراتع و جنگل ها» را از موضوعات بسیار مهم برشمردند و تأکید کردند: این حادثه باید یک درس عبرت باشد تا در طرح‌های مختلف آینده از جمله سد سازی ها، راه سازی ها، احداث راه آهن، و عمران شهری، همه جوانب مختلف دیده و آینده نگری لازم و جامع انجام شود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای موضوع پیگیری جدی تصمیم‌های اتخاذ شده در حادثه سیل در استان‌های مختلف را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: در حادثه اخیر، مردم واقعاً کمک کردند و روحیه بسیج شوندگی مردم برای خدمت فوق العاده است که باید از این روحیه استفاده شود، ضمن آنکه همکاری خوبی میان مردم و مسئولان به‌وجود آمد.

ایشان در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از دستگاه‌های مختلف خاطرنشان کردند: در قضیه سیل اخیر صدا و سیما، انصافاً عملکرد خوبی داشت.

در این جلسه پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر کشور، وزیر نیرو و رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح گزارشی از آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده و اقدامات انجام‌شده و خدمت‌رسانی به مردم بیان کردند.

سیلی کم‌سابقه
معاون اول رئیس‌جمهور، سیل اخیر را سیلی کم‌سابقه و موجب درگیر شدن ۲۴ استان کشور برشمرد و افزود: در این حادثه، همه دستگاه‌ها و مسئولان آن‌ها با ظرفیت کامل در خدمت مدیریت بحران قرار گرفتند.

آقای جهانگیری، دستور رهبر انقلاب اسلامی به نیرو‌های مسلح برای خدمات‌رسانی در مناطق سیل‌زده را بسیار راهگشا خواند و با تشکر از فعالیت‌های مردمی در مناطق آسیب‌دیده، خاطرنشان کرد: دولت مصوبات مهمی برای جبران خسارات وارد شده به مردم از طریق کمک‌های بلاعوض و تسهیلات با سود‌های پایین داشته است.

درخواست دولت از سپاه
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تصمیم‌های اتخاذ شده برای مدیریت آب‌های روان به سمت خوزستان گفت: از سپاه درخواست شده است برای هدایت آب‌های روان کانال‌هایی را در اطراف بستان و سوسنگرد احداث کند.

در ادامه رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با اشاره به حضور نیرو‌های مسلح از ساعات اولیه وقوع سیل در گلستان، گفت: پس از دستور فرمانده کل قوا، همه امکانات فنی و مهندسی برای حل مشکل مردم بسیج، و تأکید شد که همه اقدامات با هماهنگی دستگاه‌های مسئول و ستاد‌های مدیریت بحران انجام شود.

تدوین طرح جامع کاهش خطرپذیری سیلاب
سپس وزیر کشور گزارشی از امدادرسانی به مردم در مناطق سیل‌زده بیان کرد و افزود: تدوین طرح جامع کاهش خطرپذیری سیلاب برای همه استانها، لایروبی سطوح و رودخانه‌ها، رفع تصرفات و آزادسازی حریم رودخانه‌ها، بیمه واحد‌های مسکونی و ارتقاء تجهیزات و دانش هواشناسی جزو مواردی است که باید برای آینده در دستور کار قرار بگیرد.

همچنین وزیر نیرو با اشاره به تأثیر مثبت بارش‌ها بر آبگیری سد‌ها و تالاب‌های کشور، از صدمات وارد شده به شبکه انتقال آب و برق کشور نیز گزارش داد و گفت: با توجه به سرازیر شدن آب‌ها از سمت لرستان و ایلام به سمت خوزستان و سد‌های این استان، تدابیر لازم برای مقابله با بحران اندیشیده شده است.

اقدامات سپاه در مقابله با سیل و امدادرسانی به سیل‌زدگان
به دنبال دستور فرماندهی معظم کل قوا به نیرو‌های مسلح مبنی بر گسیل امکانات بیشتر برای امدادرسانی به مناطق سیل زده در استان‌های شمالی کشور، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ابلاغ به فرماندهان ۳۱ سپاه استانی، نیروی زمینی و هوافضای سپاه و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) بر تسریع در امدادرسانی بیشتر و گسیل امکانات برای ترمیم زیرساخت‌ها و کمک به معیشت مردم در مناطق سیل زده تاکید و از اقدامات سپاه کربلای استان مازندران سپاه نینوا استان گلستان و نیروی زمینی سپاه در یاری رساندن به هموطنان سیل زده تقدیر کرد.

همچنین در همان نخستین روز‌های وقوع سیل در استان گلستان، با احداث پل موقت جاده گرگان به آق قلا، توسط سپاه، بخش عمده‌ای از مشکلات این مسیر در تسریع روند امدادرسانی مرتفع گردید.

سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه نیز همچنین در ۱۰ روز نخستین فروردین ۹۸، دو بار به استان گلستان و شهرستان‌های آق‌قلا و گمیشان سفر کرد تا از نزدیک به فرماندهی امدادرسانی به مردم گرفتار در سیل بپردازد.

استقرار بیمارستان تخصصی صحرایی سپاه در آق‌قلا 
در روز ششم فروردین، بیمارستان تخصصی صحرایی نیروی زمینی سپاه مجهز به وسایل پزشکی پیشرفته، سی‌تی اسکن و ام‌آر‌آی در آق‌قلا مستقر شد.

پایین آمدن حجم آب در آق‌قلا با اقدام واحد‌های مهندسی و تخریب سپاه
در روز ۷ فروردین اقدام واحد‌های مهندسی و تخریب سپاه در ایجاد شکاف برای رهاسازی آب شمال شهر آق قلا در خط ریل راه آهن و دیگر خطوط انباشت آب که به درخواست وزیر کشور و استاندار گلستان و با بررسی‌های فنی و کارشناسی صورت پذیرفت، منجر به پایین آمدن حجم آب و کاهش مشکلات ناشی از آن در روند امداد و خدمات رسانی به سیل‌زدگان گردید.

در روز ۸ فروردین اعلام شد که جابه‌جایی بیش از دو هزار نفر از سیل زدگان گمیشان و انتقال آنان به بندر ترکمن و نیزرساندن بیش از ۱۰ تن بار و کمک‌های مردمی به آنان با استفاده از شناور‌های نیروی دریایی سپاه، انجام شده است.

سرلشکر جعفری در روز شنبه ۱۰ فروردین در بازدید از مناطق سیل زده استان مازندران از نصب و راه اندازی ۱۸ پل بر روی جاده گرگان به گمیشان با تلاش واحد‌های مهندسی نیروی زمینی سپاه و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) خبر داد.

خارج شدن آق‌قلا از محاصره آب با نصب ۱۹ پل توسط واحد‌های مهندسی سپاه
در روز یکشنبه ۱۱ فروردین سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، گفت: با احداث و نصب ۱۹ پل توسط واحد‌های مهندسی نیروی زمینی سپاه و قرارگاه خاتم الانبیا، ارتباط گمیشان با شهر‌های گرگان، آق قلا و بندرترکمن برقرار و این شهر از محاصره آب خارج شد.

در روز سه‌شنبه ۱۳ فروردین، فرمانده نیروی زمینی سپاه از اعزام و استقرار بالگردها، یگان مهندسی ۴۳ امام علی (ع) و یک ست کامل بیمارستان صحرایی این نیرو به استان لرستان برای ارتقاء ظرفیت‌ها و مشارکت و کمک در امر امداد و خدمت‌رسانی به مردم این استان خبر داد.

ایجاد پل هوایی توسط سپاه در پلدختر و معمولان
همچنین سردار شریف سخنگوی سپاه در همان روز ۱۳ فروردین اعلام کرد: پل هوایی برای انتقال اقلام ضروری و تخلیه و انتقال مردم پلدختر و معمولان به نقاط امن از طریق بالگرد ایجاد شده است.

فرمانده کل سپاه همچنین در روز ۱۴ فروردین، به منظور بازدید از مناطق سیل‌زده در استان لرستان وارد خرم‌آباد شد. همچنین سرلشکر جعفری در همان روز، به منظور بازدید از وضعیت استان خوزستان و میزان آمادگی‌های مدیریتی و میدانی برای رویارویی با سیل و بازدید از سد‌های کرخه و دز وارد این استان شد.

سرلشکر جعفری روز پنجشنبه ۱۵ فروردین در خوزستان، گفت: تمامی همت و ظرفیت‌های خود برای پیشگیری و به حداقل رساندن آسیب‌های ناشی از سیل آب‌های احتمالی روز‌های آینده در خوزستان و باز کردن مسیر رودخانه‌های کرخه و نیسان بکار گرفته‌ایم.

بارریزی هوایی توسط بالگرد‌های هوافضای سپاه
سردار فرزادی‌پور، فرمانده عملیات هوایی نیروی هوافضای سپاه در روز ۱۵ فروردین از حضور پهپاد‌های شاهد این نیرو در روند امداد رسانی در خوزستان و آمادگی بالگرد‌های هوافضای سپاه برای بارریزی هوایی و ارسال محموله ۴۰ تنی کمک‌های سپاه برای مناطق سیل زده، خبر داد.

همچنین در روز ۱۵ فروردین، سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه از استقرار بیمارستان فوق تخصصی سیار این نیرو در پلدختر به منظور ارائه خدمات درمانی به سیل زدگان این شهر خبر داد.

در روز ۱۶ فروردین، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) گفت: با ظرفیت ۳۸۵ دستگاه ماشین آلات و ۷۰۰ نیروی انسانی در خدمت مردم مناطق سیل‌زده کشور هستیم.

پیام «حاج قاسم»
سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در روز ۱۶ فروردین طی پیامی با اعلام حضور فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس در ادامه کمک‌رسانی به سیل زدگان از استقرار موکب‌های خدمت رسانی اربعین به مدت یک ماه در مناطق در معرض سیل خوزستان و لرستان خبر داد.

در روز جمعه ۱۶ فروردین، خبر رسید که نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با یک فروندبالگرد mi۱۷ و ۱۲ سورتی پرواز درقالب ترابری مسافر، تعداد ۲۰۰ نفر از مردم محاصره و گرفتار در سیل بین ماژین مرکزی و دره شهراز توابع ایلام را به مناطق امن و مطمئن منتقل کرد.

اقدامات ارتش در مقابله با سیل و امدادرسانی به سیل‌زدگان
امیر «یوسف قربانی» فرمانده هوانیروز ارتش در روز سوم فروردین در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی ، گفت: به دستور فرمانده کل ارتش و فرمانده نیروی زمینی ارتش، هوانیروز در آماده باش کامل قرار دارد تا در صورت اعلام نیاز از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط، تعداد بیشتری از بالگرد‌های هوانیروز برای امدادرسانی در استان‌های گلستان و مازندران فعالیت داشته باشند.

در روز ۵ فروردین، امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: علاوه بر اعزام سه تیم سیار پزشکی به روستاهی صعب العبور، بیمارستان صحرایی پیشرفته نیز در منطقه گلستان، راه‌اندازی و آماده امداد رسانی است.

در روز ۶ فروردین اعلام شد در پی بارش شدید باران و جاری شدن سیل در شهر شیراز، امدادرسانی به سیل‌زدگان در پایگاه هوایی شهید دوران ارتش شیراز آغاز شده و ۱۵۰ خانوار در این یکان اسکان داده شدند.

در روز ۱۱ فروردین با هدف بکارگیری تمامی ظرفیت‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران برای کمک به مردم عزیزمان٬ با حکم فرمانده کل ارتش امیر دریادارسیاری به عنوان «فرمانده عملیات ارتش در ستاد مقابله با بحران خوزستان» منصوب شد.

تشکیل قرارگاه امداد ذوالفقار ارتش در خوزستان
امیر دریادار سیاری با اعلام تشکیل قرارگاه امداد ذوالفقار ارتش در منطقه خوزستان، تاکید کرد: این قرارگاه به منظور مدیریت و پیشگیری بحران و استفاده از تمامی ظرفیت‌های ارتش در این منطقه تشکیل شده و تمام یگان‌ها موظف هستند با تمام تجهیزات به امداد رسانی ومردم یاری بپردازند.

امیر خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش، در روز ۱۲ فروردین، از ایجاد کانال‌های انحرافی در رودخانه گرگان‌رود شهرستان آق‌قلا خبر داد و گفت: به منظور خروج سیلاب در شهرستان آق‌قلا کانال‌های انحرافی توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران در رودخانه گرگان‌رود آق‌قلا ایجاد شد.

بالگرد‌های هوانیروز «پل هوایی امدادرسانی» به پُل‌دختر ایجاد کردند
امیرسرتیپ «شاهین تقی‌خانی» سخنگوی ارتش در روز ۱۳ فروردین با اشاره به آخرین اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران برای کمک به مردم عزیز سیل‌زده غرب کشورمان به خبرنگار گروه سیاسی گفت: ۸ فروند بالگرد هوانیر‌وز ارتش از ابتدای صبح امروز عملا «پل هوایی امدادرسانی» بین خرم‌آباد - پل‌دختر و دیگر مناطق استان لرستان ایجاد کردند.

وی افزود: فرمانده هوانیر‌وز ارتش به همراه این ۸ بالگرد در منطقه حضور دارد و عملا کار امدارسانی و جابجایی مردم و همچنین نیازمندی‌های آنان را ساماندهی می‌کند.

امیر تقی‌خانی اظهار داشت: همچنین یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران حامل کمک‌های مردمی از فرودگاه شهید لشکری مهرآباد عازم منطقه شده است.

گزارش تصویری: ورود هواپیمای ارتش حامل اقلام کمکی به اهواز

وی ادامه داد: ۲ فروند هواپیمای دیگر نیروی هوایی ارتش نیز درصدد جابجایی لایروب‌های نیروی دریایی ارتش از خرمشهر به گلستان هستند.

سخنگوی ارتش اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش هم با اختصاص یک فروند هواپیما و تعدادی از بالگردها٬ ۱۶ قایق «تجسس و نجات» و اعزام یک تیم مجرب «غواصی و امداد و نجات» به منطقه غرب کشور در خال خدمت رسانی است.

امیر تقی‌خانی ادامه داد: نفربر‌های «بی‌تی‌آر» نیروی زمینی ارتش نیز در خرم‌آباد هستند و در مسیر خدمت‌رسانی به مردم عزیزمان تلاش می‌کنند.

وی گفت: یک سری امکانات دیگر نظیر خودرو‌های سوخت و خودرو‌های سنگین کرایس به همراه نیرو‌های امداد و نجات از طرف نیروی زمینی به منطقه پل‌دختر اعزام شده‌اند.

سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی‌ایران در پایان‌تاکید کرد: یگان‌های ارتش مستقر در منطقه اعم از تیپ ۱۸۴ و ۲۸۴ و همچنین فرمانده ارشد ارتش در منطقه غرب نیز در حال امدادرسانی هستند. بیشتر

در روز ۱۵ فروردین امیر بابلی رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش از برپایی مجهزترین بیمارستان صحرایی در پل‌دختر خبر داد.

بی‌سابقه‌ترین ماموریت‌های هوانیروز در امدادرسانی به مردم سیل‌زده لرستان
امیر سرتیپ دوم «یوسف قربانی» فرمانده هوانیروز ارتش، روز شنبه ۱۷ فروردین در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه بی‌سابقه‌ترین ماموریت‌های هوانیروز در امدادرسانی به مردم سیل‌زده لرستان انجام شد، گفت: تا امروز بالگرد‌های هوانیروز ۳۰۰ ساعت پرواز کرده و طی این پرواز‌ها بیش از ۳ هزار نفر ترابری و ۱۲۲ تُن بار جابجا شده است. بیشتر

اقدامات دولت در مقابله با سیل و امدادرسانی به سیل‌زدگان
حسن روحانی رئیس جمهور، پس از بازگشت از سفر قشم، در روز سه شنبه ۶ فروردین، در جلسه ستاد مدیریت بحران کشور، گفت: تخلیه سریع آب از شهر‌های سیل زده، مهم‌ترین قدم است. رئیس جمهور در این جلسه همچنین از کمک نیرو‌های مسلح، امدادگران و مردم به سیل‌زدگان قدردانی کرد.

روحانی روز چهارشنبه ۷ فروردین در اولین جلسه هیئت دولت در سال جدید، با تأکید بر اینکه دولت با تمام امکانات و توان خود خسارات همه کسانی که در حوادث اخیر آسیب دیده‌اند را جبران خواهد کرد، از ابلاغ دستورالعمل تشکیل کمیته ملی ریشه‌یابی سیلاب به منظور انجام اقدامات کوتاه‌مدت و بلندمدت در مواجهه با این حادثه طبیعی خبر داد.

۱۰ میلیون کمک بلاعوض به روستاییان و ۱۲ میلیون کمک بلاعوض به شهرنشینان گرفتار سیل
همچنین در نخستین جلسه هیئت دولت در سال ۹۸ در روز چهارشنبه ۷ فروردین، اعتبار و تسهیلات بانکی لازم برای جبران خسارات استان‌های آسیب دیده از سیل تصویب شد و مقرر شد حداکثر مبلغ ۱۰۰ میلون ریال کمک بلاعوض، ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی برای احداث واحد‌های مسکونی روستایی و حداکثر مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و حداکثر ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی برای احداث واحد مسکونی شهری اختصاص یابد.

رئیس‌جمهور همچنین در همان روز چهارشنبه ۷ فروردین در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان، گفت: تا پایان مشکل، تخلیه سیلاب و ترمیم خرابی‌ها در کنار مردم هستیم.

سیل سواری دشمن به سنگ خورد
روحانی سپس در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان مازندران حاضر شد و گفت: حضور داوطلبانه مردم برای کمک به آسیب دیدگان حوادث طبیعی، افتخاری بزرگ برای ملت ما است. محبت، عظمت، همیاری و اخوت مردم در حادثه سیل، چشم دشمنان ما را کور کرد و سیل سواری دشمن به سنگ خورد.

در روز دوشنبه ۱۲ فروردین، رئیس جمهور پس از اخذ گزارش وزیر کشور و تماس تلفنی با استانداران استان‌های غرب و جنوب کشور بر اختصاص تمام امکانات دولتی و عمومی برای مدیریت نهایی سیلاب‌ها و تا اطمینان کامل از سلامتی مردم، تاکید کرد.

اقدامات مجلس در مقابله با سیل و امدادرسانی به سیل‌زدگان
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه ۱۲ فروردین ماه در تماسی با بهرام سرمست استاندار قم، موسی خادمی استاندار لرستان و سید علی آقازاده استاندار مرکزی آخرین وضعیت این سه استان را با توجه به بارش‌های اخیر پیگیری کرد.

وی در گفتگو با استاندار لرستان از آخرین وضعیت جاری شدن سیل و آبگرفتگی معابر و اماکن در این استان اطلاع حاصل کرد و توصیه‌های لازم را برای کاهش خسارت ارائه کرد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در گفتگو با این سه استاندار ضمن دریافت گزارش از آخرین وضعیت جوی و بارش‌ها در این استان‌ها توصیه‌های لازم را مطرح و تاکید کرد که همه مسئولان، دستگاه‎ها و مردم باید در کنار هم پای کار باشند و تمامی امکانات باید برای مدیریت بحران در جهت کاهش خسارات و نیز کمک‌های فوری به مردم و خسارت دیدگان بسیج شود.

لاریجانی روز چهارشنبه ۱۴ فروردین در بدو ورود به خرم آباد برای بازدید از مناطق سیل زده استان لرستان، در جمع خبرنگاران گفت: تدابیرلازم برای در نظر گرفتن بودجه کافی برای این موضوع در نظر گرفته شده است.

مردم نگران جبران خسارات نباشند
رئیس مجلس شامگاه چهارشنبه ۱۴ فروردین، در نشست ستاد بحران استان لرستان، گفت: مردم نگران جبران خسارات نباشند و اگر لازم باشد در مجلس مصوب می‌کنیم امکان مالی برای بنیاد مسکن و سایر بخش‌ها در نظرگرفته شود.

پرداخت خسارت‌ به سیل‌زدگان از محلی غیر از بودجه ۹۸
لاریجانی شامگاه پنجشنبه ۱۵ فروردین در نشست مدیریت بحران استان خوزستان با اشاره به وقوع سیل در چند استان و به بار آوردن خسارات سنگین برای مردم گفت: روند پرداخت خسارت به سیل زدگان از شنبه ۱۷ فروردین آغاز می‌شود. احتمال پرداخت این خسارت‌ها از محل بودجه سال ۹۸ کم است، ولی پیش‌بینی می‌شود از محل‌های دیگری این امر محقق شود.

طرح «کمک به مناطق سیل‌زده» کلید خورد/ جلسه مشترک دولت و مجلس برگزار می‌شود
سید حمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی از کلیدخوردن طرح «کمک به مناطق سیل‌زده» خبر داد و گفت: جلسه مشترک دولت و مجلس پیرو سیل اخیر در استان‌های کشور روز یکشنبه ۱۸ فروردین برگزار می‌شود.

وی با اشاره به حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در مناطق سیل‌زده بیان داشت: آقای لاریجانی در بازدید از مناطق سیل زده تاکید داشتند که ما باید از صندوق توسعه ملی برای حل مشکلات برداشتی داشته باشیم و یا اینکه لایحه‌ای برای حل مشکلات سیل‌زدگان از سوی دولت تهیه شود در غیر اینصورت مجلس طرح بدهد تا از این طریق کمک ویژه‌ای به سیل زدگان صورت پذیرد.

عضو مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس تصریح کرد: دولت اگر تا فردا (یکشنبه) لایحه مد نظر را به مجلس ارائه نکند مجلس طرحی را با قید فوریت در صحن علنی مطرح خواهد کرد. بیشتر

ممانعت آمریکا از کمک صلیب سرخ به سیل‌زدگان نشان از دشمنی آن‌ها با مردم ایران است
علی لاریجانی، صبح روز شنبه ۱۷ فروردین پیش از حضور در اجلاس «بین‌المجالس قطر»، با اشاره به رفتار رذیلانه آمریکایی‌ها درباره کمک صلیب سرخ جهانی به سیل‌زدگان ایران گفت: با کمال تاسف وزیر خارجه نااهل آمریکا حرف‌های مفتضحانه‌ای از خود ساطع کرد و به دروغ مطالبی را عنوان داشت.

وی با اشاره به اینکه صلیب سرخ یک نهاد بین المللی است، بیان داشت: صلیب سرخ در شرایط سخت، چه در سیل و یا زلزله و یا جنگ بدون لحاظ قرار دادن مسائل سیاسی باید امداد رسانی کرده و در این رابطه وظیفه دارد، اما آمریکایی‌ها در این شرایط سخت حاضر نشدند تا کمک‌های صلیب سرخ جهانی به هلال احمر ایران داده شود. این نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها با بدنه مردم ایران دشمنی می‌کنند، چون این موضوعی بود که پیرو آن مردم برخی از استان‌های ما دچار مشکل شدند.

آنچه مهم است آن است که در حادثه ویرانگر سیل اخیر، همدلی و همبستگی مردم و مسئولان ایران اسلامی، بار دیگر اتحاد ملی ما را به رخ جهانیان کشید و نقمت حاصل شده از سیل اخیر را به نعمت ظهور و بروز انسجام ملی بدل کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *