صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جزئیات دستور تخلیه ۶ شهر استان خوزستان

۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۳:۲۹
کد خبر: ۵۰۷۱۳۴
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
استاندار خوزستان گفت: با مشورت و تصمیم گیری کارشناسان خبره حوزه علوم آبی و همه اعضا در شورای تامین استان، برای شرایط احتیاط و پیشگیری؛ نظر بر این شد که شهر‌های سوسنگرد، حمیدیه، رفیًه، بستان، ابوحمیظه و کوت سید نعیم را دستور تخلیه دهیم
غلامرضا شریعتی امروز در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره آخرین وضعیت حجم آبی سد‌های خوزستان بیان کرد: هم اکنون خروجی سد کرخه دو هزار و ۴۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه است که رقم بسیار بالایی است و حجم آب مطابق با پیش بینی‌هایی که کارشناسان حوزه آب در خوزستان و نیز وزارت نیرو  انجام دادند، پیش نرفته است.

وی ادامه داد: چهار روز قبل، پیش بینی‌شان بر این بود که ورودی سد افت می‌کند که محقق نشد؛ بعد از آن هم عنوان می‌کردند که دو شب قبل، این اتفاق می‌افتد و حجم آب به زیر دو هزار مترمکعب می‌رسد که این هم محقق نشد؛ شب گذشته هم باز همچنان ورودی کرخه به بیش از دو هزار تا دو هزار و ۴۰۰ در نوسان بود. ظرفیت سد هم رو به کامل پرشدن بود.

استاندار خوزستان عنوان کرد: هم اکنون بیش از شش میلیارد متر مکعب آب در سد کرخه ذخیره است؛ به تدریج برای اینکه حجم آب را مدیریت کنند و شرایط به طوری پیش نرود که سد کامل پر شود و در وضعیت «فری برد» قرار بگیرد؛ یعنی هرچه ورودی است همان را خروجی کند، خصوصا اگر سیلابی اتفاق بیفتد و بارشی شود، لذا مجبور شدند که حجم خروجی را به ۲ هزار ۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندند.

شریعتی خاطرنشان کرد: هیچ‌گاه خروجی کرخه در بازه زمانی چند روزه، از ۷۰۰ متر مکعب بر ثانیه به ۲ هزار و ۴۰۰ مترمکعب برثانیه  نرسیده بود. تمام تمهیدات و تلاش لازم را برای اینکه فیوز پلاک‌هایی را ایجاد کنیم و این آب را پخش کنیم و حداقل آن را به شهر‌هایی که در مسیر‌ها هستند، پخش کنیم، انجام دادیم.

وی تصریح کرد: با مشورت و تصمیم گیری کارشناسان خبره حوزه علوم آبی و همه اعضا در شورای تامین استان، برای شرایط احتیاط و پیشگیری؛ نظر بر این شد که شهر‌های سوسنگرد، حمیدیه، رفیًه، بستان، ابوحمیظه و کوت سید نعیم را دستور تخلیه دهیم. توصیه کردیم که زنان و کودکان شهر را تخلیه کنند و جوانان به کمک ما به تقویت سیل بند‌ها اهتمام بوزرند تا همچنان با تمام توان اجازه ورود آب به شهر را ندهیم.

شریعتی بیان کرد: تمام همت ما بر این است تا از ورود آب به شهر‌های خوزستان جلوگیری کنیم، در تلاش هستیم آب را پخش کنیم و مسیر‌های خروجی آب به سمت تالاب هورالعظیم را متعدد کنیم. مسیر‌هایی که سال‌ها بوده و به‌خاطر خشکسالی‌های متعدد از بین رفته را احیا کنیم. سیل کرخه و دز؛ سیل هزار ساله است و در هرسالی یک هزارم امکان رخ دادن آن وجود دارد. در ۷۰ سال اخیر که بارش‌ها و ورودی- خروجی و سیل‌های خورستان ثبت می‌شود، چنین چیزی سابقه نداشته است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *