دریادار سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش اعلام کرد:در خوزستان بالای ۲۰۰ هزار نفر باید خانه خود را تخلیه کنند.حدود ۴۰ هزار نفر خانههای خود را تخلیه و در اردوگاهها اسکان داده شدهاند.
دستور تخلیه ۱۰۳ روستا در خوزستان/عمده مناطق روستایی پلدختر همچنان بدون آب/ ارزیابی ۴۰۰ واحد مسکونی/آخرین آمار کشتههای سیل
به گزارش خبرنگار گروه جامعه در
در این راستا و به منظور اطلاع از وضعیت جوی و جادههای و همچنین وضعیت استانهای گرفتار در سیلاب به بیان وضعیت لحظه به لحظه امداد رسانیها خواهد پرداخت.
فرماندار کرمانشاه گفت:رانش زمین در پی بارندگیهای اخیر علت آتشسوزی بود.
مسئول عملیات منطقه ۴ خط اتیلن اعلام کرد:این انفجار در منطقه بیابانی اتفاق افتاده است.
گفته می شود حادثه انفجار و آتشسوزی خسارتی نداشته است.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور، احمد شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تعداد کشتههای سیل های اخیر را ۷۰ نفر اعلام کرد.
وی با اشاره به استانهای دارای بیشترین تلفات گفت: استان فارس با ۲۱، لرستان با ۱۵ و گلستان و همدان با ۸ کشته، استانهای با بیشترین تلفات ناشی از سیل و حوادث مرتبط با آن هستند.
به گفته شجاعی، استانهای مازندران با ۶، خراسان شمالی با ۳، قزوین با ۲، کهگیلویه و بویراحمد با ۲ و خراسان رضوی، خوزستان، سمنان، قم و کرمانشاه با ۱ کشته، به ترتیب در رتبههای بعدی استانهای دارای تلفات سیل و حوادث مرتبط با آن قرار میگیرند.
محمد شریعتمداری ضمن لغو دیدارهای نوروزی در نشستهای جداگانه با معاونان، مشاوران و مدیران کل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمانهای تابعه در "ستاد حمایت از آسیب دیدگان سیل "، ابعاد مختلف، جزئیات و چگونگی ادامه روند خدمت رسانی به آسیب دیدگان سیل را بررسی کرد.
شریعتمداری اضافه کرد: همدلی، صفا، صمیمیت و یکپارچگی ملت، موضوعاتی إنکار ناپذیر است، اما متاسفانه عدهای آگاهانه یا نا آگاهانه همسو با سیاستهای دشمنان خارجی تلاش میکنند مردم را نا امید کنند و این امر خیانت است و باید همگان تلاش کنند وحدت و یکپارچگی مردم که به لطف خداوند و کوری چشم دشمنان برقرار شده است تقویت شود.
شریعتمداری با اشاره به فعالیت دبیرخانه دائمی ستاد حمایت از آسیب دیدگان سیل در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای رسیدگی به مشکلات سیل زدگان، اظهار داشت: تمامی دستگاههای تابعه این وزارتخانه از هیچ اقدامی برای رفع مشکلات هموطنان دریغ نخواهند کرد و خدمات ما به مناطق سیل زده تا روز آخر عادی شدن شرایط کار و زندگی مردم تداوم خواهد داشت.
وی افزود: جوامع تحت پوشش سازمانهای بیمه گر و سازمانهای خدمت رسان تابعه این وزارتخانه بایستی از خدمات این دستگاهها برخوردار باشند. بازنشستگان تأمین اجتاعی باید این سازمان را در شرایط سخت پشتیبان خود بدانند و تأمین اجتماعی باید مسائل آنان را پیگیری کند.
شریعتمداری ادامه داد: دستگاههای تابعه آسیب دیدگان را همچون اعضای خانواده خود بدانند و از تمامی امکانات و ظرفیتها برای خدمت رسانی استفاده کنند. هماهنگی و هم افزایی بین دستگاههای مختلف نیز میتواند در این زمینه راهگشا باشد و به ویژه از ظرفیت شرکتهای سرمایه گذاری نیز برای امداد رسانی و رفع مشکلات آسیب دیدگان استفاده شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر لزوم تداوم اقدامات و خدمات این وزارتخانه و دستگاههای تابعه در مناطق سیل زده، گفت:: بعد از مرحله امداد رسانی که در حال حاضر با جدیت در حال انجام است، برای ساماندهی زندگی مردم این مناطق نیز وظایف و تعهداتی برعهده خواهیم داشت که برقراری بیمه بیکاری برای افراد شاغل و تحت پوشش تأمین اجتماعی از مهمترین این مسائل است. در زمینه مشاغل غیر رسمی و فاقد بیمه نیز بایستی از منابع دولتی برای حمایت از افراد استفاده شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: حدود ۱۳ هزار کیلومتر در بیش از ۸ هزار نقطه دچار آسیب دیدگی بر اثر وقوع سیلاب از نوع آب بردگی، آبشستگی و رانش شدهاند که نیازمند تمهیدات مستحکم، کنترل کننده و باز دارنده برای برقراری عبور و مرور برای مردم است.
محمد اسلامی با اشاره به ابعاد خسارات سیل در ایام نوروزی، اظهار داشت: شاهد بازگشایی درهای رحمت الهی و بارش کریمانه بر کشور به اذن خداوند بودیم که بعد از یک دهه کم بارشی و خشکسالی، سرزمینها سیراب و ۷۵ درصد سدهای کشور پر شد، در مقابل با جاری شدن سیل در ایام نوروز شاهد وارد شدن خسارت به املاک، مستقلات، داراییها و زندگی مردم بودیم، باید در نظر داشت که درد و رنج وارده به مردم از صندوق خاطرات آنها پاک نخواهد شد.
اسلامی افزود: در ایلام ۱۹ روستا همانند جزیره فاقد ارتباط با اطراف خود هستند که نیازمند حضور تمامی دستگاههای مربوطه از جمله شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل، سازمان راهداری و حملونقل جادهای و شرکت راهآهن را میطلبد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس اطلاعات به دست آمده، حدود ۱۳ هزار کیلومتر در بیش از ۸ هزار نقطه دچارآسیب دیدگی بر اثر وقوع سیلاب از نوع آب بردگی، آبشستگی و رانش شدهاند که نیازمند تمهیدات مستحکم، کنترل کننده و باز دارنده برای برقراری عبور و مرور برای مردم است.
وی با بیان اینکه نوع دوستی ایجاب میکند به یاری همنوعان خود بشتابیم، خاطرنشان کرد: فارغ از کمکهای دولتی به مردم مناطق سیل زده، سعی شود به صورت خودجوش نیز کمکهایی در حد بزاعت خود هر چند اندک فارغ از مادی یا غیرمادی بودن اهدا شود.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو گفت: در ورودی و خروجی سدها بحث پایداری موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا پایین دست سدها کمترین آسیب را از خروجی سد متحمل شوند.
جعفرزاده در خصوص آخرین وضعیت آب و برق استان خوزستان اظهار کرد: خوشبختانه در استان خوزستان تا به امروز اتفاقی که منجر به قطعی آب و برق شهرها شود رخ نداده و گاها روستاهایی هستند که با توجه به دستور تخلیه از سوی ستاد مدیریت بحران برای بحثهای ایمنی، برق آنها قطع شده است.
وی افزود: در مورد خوزستان موضوع مورد بحث وضعیت مدیریت سدهاست به طوریکه که در روزهای اخیر با ورود سیل از ایلام و لرستان به سمت ورودی سدهای خوزستان و ادامه بارندگی ها، به تناسب ورودی و خروجی سدها براساس آن تنظیم شده است.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو در ادامه گفت: در ورودی و خروجی سدها بحث پایداری موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا پایین دست سدها کمترین آسیب را از خروجی سد متحمل شوند.
جعفرزاده بیان کرد: در حال حاضر میزان ذخیره آب در سدها بسیار بالاست و رقم بالایی در حوزه سدها داریم به طور مثال برای سد کرخه حدود ۶ میلیارد متر مکعب آورد آب تخمین زده شده است و میتوان گفت در روزهای اخیر مدیریت سدها یکی از با برنامهترین کارهایی بود که در تمام نقاط آسیب پذیر انجام شده است.
وی افزود: خوشبختانه تا این لحظه شرایط مدیریت سدهای استان خوزستان تحت کنترل بوده، اما این به این معنا نیست که شرایط شرایط نرمالی است و ما همچنان رصد ۲۴ ساعته ورودی و خروجی سدها را بررسی میکنیم.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو در مورد مدیریت سدها گفت: قویترین مدلهای ریاضی برای محاسبه ورودی و خروجی سدها انجام میشود و با توجه به پیش بینیها، چندین تیم کارشناسی درحال بررسی وضعیت سدها هستند، اما متاسفانه در این ایام شایعات متعددی در فضای مجازی در زمینه سدها مطرح شده است.
جعفرزاده در زمینه حجم خسارات وارد شده به شبکه آب و برق استانهای سیل زده گفت: درحال حاضر نمیتوان رقم دقیقی از میزان خسارت در استانها اعلام کرد، چون هر لحظه به خسارتها افزوده میشود و این خسارت به خصوص در شبکه برق رقم بالایی بوده است.
سرپرست فرمانداری هویزه گفت: مدارس شهرستان و سالنهای چند منظوره ورزشی و برخی سالنهای جهاد کشاورزی را برای اسکان شهروندان در نظر گرفتهایم. احتمال افزایش سیلزدگان در شهرستان زیاد است، زیرا از سوسنگرد و خود شهر هویزه به این مکان های امن انتقال داده خواهند شد.
سیدقاسم موسوی با اشاره به آخرین اقدامات پیشگیرنه از سیل در شهرستان هویزه بیان داشت: هم اکنون ۱۳ خانوار در خود شهرستان هویزه در کمپهایی که ستاد اسکان ترتیب داده بود، مستقر هستند.
وی ادامه داد: نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ رأس دام توسط جهاد کشاورزی و دامپزشکی با همکاهنگی و همکاری ۲۰- ۳۰ دامدار در مکان های مناسب اسکان داده شده اند و غذایشان نیز تامین شده است.
فرماندار هویزه تصریح کرد: امروز استاندار خوزستان دستور تخلیه شهر رفیع و ۱۷ روستای دیگر صادر کردند، ساکنان این مناطق فرصت ۴۸ تا ۷۲ ساعته دارند که جابجا شوند.
وی بیان کرد: مدارس شهرستان و سالنهای چند منظوره ورزشی و برخی سالنهای جهاد کشاورزی برای اسکان شهروندان در نظر گرفتهایم. احتمال افزایش سیل زدگان در شهرستان زیاد است، زیرا از سوسنگرد و خود شهر هویزه به این مکان های امن انتقال داده خواهند شد.
موسوی یبا بیان اینکه سرویسهای بهداشتی، حمام و پتو داریم، گفت: قرار است ستاد فرمان امام، غذای ۵ هزار نفر را تامین کند،هم اکنون مشکل خاصی در شهر نداریم. با توجه به اینکه دستور تخلیه داده شده است، بعد از ظهر کمبودها مشخص میشود.
به گزارش میزان؛ در اطلاعیه سازمان آب و برق خوزستان آمده است: از آنجاییکه تعدادی از روستاهای حاشیه رودخانه کرخه و همچنین شهرهای رفیع، بستان و سوسنگرد تحت تأثیر سیلاب قرار خواهند گرفت، لازم است دستگاههای ذیربط و مسئول در اسرع وقت برای حفاظت از شهروندان و روستاها و تأسیسات در معرض خطر آبگرفتگی حاشیه رودخانه کرخه اقدامات و تمهیدات لازم را به عمل آورند. هبیچه، گبان، دغاغله، عمه و بیت کوار شهرستان هویزه در معرض سیلاب قرار گرفته اند.
فرماندار دشت آزادگان گفت: دستور تخلیه ۴ شهر دشت آزادگان به همراه روستاهای حوالی آنها صادر شده است.
غلامعباس هزاریان، فرماندار دشت آزادگان طی مصاحبهای تلویزیونی با اشاره به آخرین وضعیت این شهرستان برای مقابله با سیلاب احتمالی اظهار کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۴۰۰ مترمکعب در ثانیه، آب در حال خروج از سد کرخه است که این حجم از خروج آب از این سد، بی سابقه میباشد و با توجه به آنکه دشت آزادگان در پایین دست سد کرخه قرار دارد، برای پیشگیری از خطر سیل احتمالی تدابیری اندیشیده شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر استاندار خوزستان در حال بازدید از دشت آزادگان است و دستور تخلیه ۴ شهر دشت آزادگان به همراه روستاهای حوالی آنها صادر شده است.
هزاریان گفت: مردم هنوز خطر وقوع سیل را جدی نگرفتهاند و حاضر به ترک شهرهای در خطر وقوع سیل نیستند؛ من از همین جا از همه مردم شریف و ولایت مدار دشت آزادگان میخواهم که به توصیهها گوش کنند، چون این آب شکننده است و مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
وزیر کشور گفت: همانطور که استاندار محترم خوزستان نیز بیان کردند، زنان، کودکان و سالمندان محلهای اعلام شده را ترک میکنند و امکانات لازم برای اسکان داده شده است؛ هرچند شرایط زندگیشان سخت شود، اما با این اقدامات میخواهیم خسارات را پایین بیاوریم.
عبدالرضا رحمانی فضلی در مصاحبهای تلویزیونی درباره آخرین اقدامات پیشگیرانه از خسارات احتمالی سیل در استانهای درگیر سیل بیان داشت: روز گذشته در جلسهای که در استان خوزستان داشتیم بررسیهای دقیق انجام شد و تصمیمات متعددی از جمله همین اقدامی که امروز استاندار این استان مبنی بر آمادگیهای لازم در مناطقی که تحت تاثیر آبگرفتگیهای احتمالی کرخه هستند، گرفته شد.
وی ادامه داد: خروجی کرخه تا دیروز دو هزار و ۴۰۰ مترمکعب بود که امروز میزان را به دو هزار و ۵۰۰ رساندند؛ این رقم برای ایجاد ثبات و پایداری در سد لازم است. مردم بدانند این تصمیماتی که گرفته میشود، کاملا کارشناسی است تا شرایط سخت خسارات برای مردم را به حداقل برساند.
وزیرکشور بیان داشت: برای اینکه خسارتهای جانی و مالی را کاهش دهیم و مواجه با شرایط خاص نشویم، این تصمیمات گرفته میشود و این بدان معنا نیست که حتما این مناطق یا همه جا را آب فرا میگیرد.
رحمانی فضلی عنوان کرد: همانطور که استاندار محترم خورستان نیز بیان کردند، زنان، کودکان و سالمندان محلهای اعلام شده را ترک میکنند و امکانات لازم برای اسکان داده شده است؛ هرچند شرایط زندگی شان سخت شود، اما با این اقدامات میخواهیم خسارات را پایین بیاوریم.
سردار سیلمانی اظهار داشت: با حضور و برنامه ریزی موثر، فعال سازی ایستگاههای ایست و بازرسی، گشتهای مداوم در این مناطق، علاوه بر انجام وظیفه ذاتی و قانونی یعنی تأمین امنیت استانهای آسیب دیده از سیل، در روند امدادرسانی و تسهیل در تردد امدادگران نیز به خوبی ایفای نقش کردیم.
وی با بیان اینکه یگان ویژه و سایر نیروهای پلیس تمام قد در صحنه برای کمک به سیل زدگان حضور داشتند، عنوان کرد: تا بازگشت شرایط به حالت عادی در کنار هموطنان آسیب دیده از سیل خواهیم بود.
سردار سلیمانی خاطر نشان کرد: همزمان با وقوع سیل با بسیج عده و عده با تمام ظرفیت پای کار آمدیم و این مصداق بارز رسم مجاهدت و رسالت پیشگی پلیس است.
استاندار تهران گفت: استان تهران با بهره گیری از امکانات مختلف در حوزههای فنی، لجستیکی و تخصصی به عنوان استان معین مأمور یاری رسانی به هموطنان سیل زده در استان خوزستان خواهد بود.
جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان تهران باموضوع کمک رسانی به مناطق سیل زده استان خوزستان صبح امروز به ریاست محسنی بندپی استاندار تهران و با حضور امامی امین معاون امور اقتصادی استاندار، گودرزی معاون امنیتی و انتظامی استاندار، تقی زاده معاون امور عمرانی استاندار، حسن بیگی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار و جمعی از فرمانداران شهرستانهای استان و سایر اعضای این شورا در محل استانداری تهران برگزار شد.
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در این جلسه ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در ستاد مدیریت بحران استان تهران در ایام نوروز اظهار داشت: در تعطیلات نوروزی با توجه به تشدید نزولات جوی و ناپایداری هوا خوشبختانه اقدامات کارشناسی و تخصصی را از سوی دستگاههای متولی شاهد بودیم که همین امر سبب کاهش چشمگیر خسارتهای جزئی مالی و همچنین به صفر رسیدن تهدیدات جان شهروندان در مناطق مختلف استان شد.
وی افزود: اطلاع رسانی موثر و به هنگام و همچنین حضور فیزیکی مسئولین نقاط مختلف استان سبب شد تا شاهد عملکرد موفق ستاد مدیریت بحران استان در روزهای گذشته باشیم.
در مناطق سیل زده هیچ گونه مشکل امنیتی نداشتیم
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه همه همت مان را برای کمک رسانی به مردم آسیب دیده از سیل به کار گرفته ایم، گفت: به همت سبزپوشان ناجا برای تأمین نظم و امنیت، هیچ گونه مشکل امنیتی در این مناطق گزارش نشده است.
غلامحسین خانی اظهار داشت: ۳ هزار واحد مسکونی و تجاری شهر پلدختر دچار سیلاب گرفتگی شده و گل و لای وارد منازل و مکان تجاری آن شده است.
وی گفت: شهر پلدختر منطقه بندی شده و ارگانهای مختلف از جمله بنیاد مسکن، ارتش، سپاه و سایر دستگاهها در حال لایه روبی و جمع آوری گل و لای از سطح شهر هستند.
مسئول ستاد معین پلدختر با بیان اینکه ارزیابی واحد مسکونی در پلدختر توسط ۲۲ گروه ارزیاب آغاز شده است، افزود: تاکنون حدود ۴۰۰ واحد مسکونی ارزیابی شدند که باید برای آنها پرونده تشکیل شود.
سید مرتضی ادیانی با حضور در جلسه ستاد مدیریت بحران استان لرستان گفت: خرید خدمات بیمه سلامت از طریق دفترچه درمانی انجام میشود، اما به دلیل شرایط مناطق سیل زده بستری بیماران و درمان آنها با ارائه کد ملی قابل انجام است.
ادیانی تاکید کرد: برای دریافت دارو به ویژه داروهای بیماران خاص این سازمان، تا زمان دسترسی به اینترنت میتوان از طریق نوشتن مشخصات هویتی، آدرس و تلفن بیماران درپشت نسخ درمانی بیمه شدگان و تایید نسخه به صورت دستی، داروها را دراختیار این عزیزان قرارداد.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور صبح امروز در دیدار نوروزی با قضات و کارکنان دادستانی کل با تبریک فرارسیدن سال جدید به ملزومات ایجاد تحول در دستگاه قضایی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب و متن حکم انتصاب ریاست قوه قضاییه، اشاره کرد و گفت: از دادستانی کل کشور این انتظار میرود که اقداماتش مطابق با برنامهریزیهای تعیین و ابلاغ شده پیش رود و کارکنان و قضات این نهاد مهم در جهت تحولی که باید اتفاق بیافتد، حرکت کنند.
وی با اشاره به نزول برکات الهی از آسمان در طول ایام قبل و پس از نوروز و با ابراز تاسف از برخی گرفتاریها و مشکلات که به دلیل سوءمدیریتها و ضعفها در مدیریت شهری برخی استانها ایجاد شد، برای درگذشتگان حوادث اخیر غفران الهی و برای خانوادههای جانباختگان صبر و شکیبایی را از درگاه خداوند مسئلت کرد.
محمد فرید لطیفی معاون سازمان مدیریت بحران کشور اظهار داشت:پیش از وقوع رخدادهایی چون سیل و زلزله در کنار فعالیت های نهادهای دولتی و غیر دولتی مردم می توانند در مدیریت بحران نقش مهمی ایفا کنند به شرط اینکه آموزش های لازم را در این زمینه دیده باشند.
وی در ادامه به فعالیت های دیگر کشورها در هنگام وقوع بحران اشاره کرد و افزود: در حالی که در بسیاری از کشورها زیر ساخت ها و قوانین مدونی تدوین شده و مردم و دولت ها در زمان وقوع چنین حوادثی خود را موظف به رعایت آن می دانند و تعهدات خود را نسبت به شهر و شهروند انجام می دهند، کشورمان در بخش آموزش مردم و اقدامات دستگاه های اجرایی همچنان با ضعف ها و کاستی هایی مواجه است.
معاون سازمان مدیریت بحران کشور بخش دیگر صحبت هایش را به اقدامات مردم جهت کاهش خطرات ناشی از بلایای طبیعی نیز اختصاص داد و افزود: مردم پیش از وقوع بحران با شناسایی مکان هایی از ساختمان محل سکونت خود و انجام یکسری اقدامات می توانند تا حد ممکن جان خود را از مرگ نجات دهند.
سرپرست فرمانداری هویزه گفت: مدارس شهرستان و سالنهای چند منظوره ورزشی و برخی سالنهای جهاد کشاورزی را برای اسکان شهروندان در نظر گرفتهایم.
سیدقاسم موسوی با اشاره به آخرین اقدامات پیشگیرنه از سیل در شهرستان هویزه بیان داشت: هم اکنون ۱۳ خانوار در خود شهرستان هویزه در کمپهایی که ستاد اسکان ترتیب داده بود، مستقر هستند.
وی ادامه داد: نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ رأس دام توسط جهاد کشاورزی و دامپزشکی با همکاهنگی و همکاری ۲۰- ۳۰ دامدار در مکان های مناسب اسکان داده شده اند و غذایشان نیز تامین شده است.
فرماندار هویزه تصریح کرد: امروز استاندار خوزستان دستور تخلیه شهر رفیع و ۱۷ روستای دیگر صادر کردند، ساکنان این مناطق فرصت ۴۸ تا ۷۲ ساعته دارند که جابجا شوند.
فرماندار دشت آزادگان گفت: دستور تخلیه ۴ شهر دشت آزادگان به همراه روستاهای حوالی آنها صادر شده است.
غلام عباس هزاریان، فرماندار دشت آزادگان طی مصاحبهای تلویزیونی با اشاره به آخرین وضعیت این شهرستان برای مقابله با سیلاب احتمالی اظهار کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۴۰۰ مترمکعب در ثانیه، آب در حال خروج از سد کرخه است که این حجم از خروج آب از این سد، بی سابقه میباشد و با توجه به آنکه دشت آزادگان در پایین دست سد کرخه قرار دارد، برای پیشگیری از خطر سیل احتمالی تدابیری اندیشیده شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر استاندار خوزستان در حال بازدید از دشت آزادگان است و دستور تخلیه ۴ شهر دشت آزادگان به همراه روستاهای حوالی آنها صادر شده است.
فرماندار شهرستان پلدختر با بیان اینکه امدادرسانی در شهر پلدختر انتظام مطلوبی گرفته است، تاکید کرد: در حال حرکت به سمت عادی سازی آن هم به این معنا که نظم و امنیت برقرار شود، میرویم. چون هم خسارات غیر قابل باور است.
نعمتالله دستیاری بیان داشت: خدا را شکر که اوضاع درحال بهبود است و برخی جادهها بازگشایی شده اند.
وی ادامه داد: هم اکنون تنها برخی جادههای روستایی که به بزرگراهها ارتباط دارند، بازگشایی شدهاند و در جاده پلدختر به اهواز امکان تردد وجود دارد.
فرماندار شهرستان پلدختر گفت: هم اکنون آب در پلدختر وصل شده است، بهدلیل تخریب خط انتقال اصلی، یک خط با ظرفیت کمتر و موقتا جایگزین شده و نمیتواند کل شهر را پوشش دهد و در عین حال، خانوادهها میخواهند از آب برای شستشوی منازل و لوازم خود استفاده کنند لذا آب به برخی جاها آب نمیرسد.
وی گفت: یک تعدادی از جاده روستاهایی که در مسیر رود کشکان هستند، بازگشایی شدهاند اما بسیاری از مسیرهای روستایی هنوز بسته است. آب و برق و گاز خیلی از نقاط شهری وصل شده است، اما در عمده مناطق روستایی آب به طور کامل وصل نشده است.
نبود راه دسترسی بزرگترین مشکل در آب و برق رسانی به روستاها / آب ۶۹۷ روستای لرستان وصل شدمیثم جعفرزاده مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص آخرین وضعیت آب و برق استان لرستان خاطر نشان کرد: با توجه به سیل رخ داده در استان لرستان ۸۰۰ روستا با قطعی آب موجه شدند که تا به امروز تقریبا ۶۹۷ روستا مشکل قطعی آب آنها برطرف شده است.
وی افزود: در حوزه برق حدود ۶۷۰ روستا با قطعی مواجه شدند که در حال حاضر ۹۵ روستا باقی مانده که با تلاش همکاران در منطقه معمولان ۱۷ روستای دیگر نیز به وضعیت برق رسانی نرمال خواهد رسید و روستاهای بی برق در لرستان به حدود ۷۸ روستا میرسد.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو بیان کرد: در زمینه آبرسانی چند پروسه وجود دارد که در درجه اول هر منطقهای که از لحاظ شبکه آب با مشکل روبرو شود با تانکر و دستگاههای بسته بندی آب، آبرسانی میشود.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به آماده باش کامل نیروهای شرکت ملی گاز، گفت: گاز تمامی شهرها و روستاهای کشور که امکان گازرسانی به آنها وجود دارد وصل شده است.
مجید بوجارزاده گفت: گاز تمامی شهرها و روستاهای کشور که امکان گازرسانی به آنها وجود دارد وصل شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون قطعی یا اختلالی در شبکه سراسری و خطول لوله گزارش نشده، گفت: تنها در استان لرستان به دلیل جاری شدن سیل ۷ روستا تخریب و خالی از سکنه شده که به این روستاها نیز امکان گازرسانی وجود ندارد.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در ادامه به گازرسانی به استان خوزستان اشاره و افزود: در این استان با وجود آبگرفتگی در تعدادی از ایستگاهها، مشکلی در گازرسانی وجود ندارد که این شرایط در سایر استانها با شرایط مشابه نیز گزارش شده است.
سرپرست فرمانداری هویزه گفت: مدارس شهرستان و سالنهای چند منظوره ورزشی و برخی سالنهای جهاد کشاورزی را برای اسکان شهروندان در نظر گرفتهایم.
سیدقاسم موسوی گفت: هم اکنون ۱۳ خانوار در خود شهرستان هویزه در کمپهایی که ستاد اسکان ترتیب داده بود، مستقر هستند.
وی ادامه داد: نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ رأس دام توسط جهاد کشاورزی و دامپزشکی با همکاهنگی و همکاری ۲۰- ۳۰ دامدار در مکان های مناسب اسکان داده شده اند و غذایشان نیز تامین شده است.
تصاویری هوایی از مناطق سیلزده حاشیه دز در شهر شوش را مشاهده میکنید.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: انشاءالله خدا کمک کند، ما هم حداکثر تلاش را خواهیم کرد که با حداکثر توان در خدمت مردم سیلزده باشیم و بتوانیم از آلام و مشکلات مردم بکاهیم.
سردار سرلشکر «محمد باقری» در جمع خبرنگاران در خرمآباد اظهار داشت: هدف از حضور در مناطق سیلزده این است که از نزدیک و بیشتر با سطح این مشکلی که در سیلاب به وجود آمده آشنا شویم و بهتر بتوانیم امکانات نیروی مسلح را بسیج کنیم. همچنین عرض خداقوتی داشته باشیم به عزیزان ارتش، سپاه و نیروی انتظامی که این چند روز مشغول هستند و طبیعتاً با حضور در مناطق سیلزده با مردم صحبتهایی خواهیم کرد.
وی افزود: حداکثر تلاش را خواهیم داشت تا با حداکثر توان در خدمت مردم باشیم و بتوانیم از آلام و مشکلات مردم بکاهیم.
مقرری بیمه بیکاری بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی از امروز به حساب افراد مشمول پرداخت میشود.
بیمه بیکاری به بیمهشدگانی تعلق میگیرد که به علت بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، جنگ، زلزله و آتشسوزی بیکار شدند و برای دریافت مقرری بیمه بیکاری نیاز به داشتن سابقه پرداخت بیمه برای مدت زمان خاص ندارند و حتی اگر در روز اول کار در اثر این حوادث بیکار شوند، با رعایت سایر شرایط مقرر میتوانند مقرری بیمه بیکاری دریافت کنند.
فرد بیکار از نظر قانون بیمه بیکاری، بیمهشدهای است که بدون میل و اراده خود بیکار شده باشد و همچنین بیمهشدگانی که به علت حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، جنگ و آتشسوزی بیکار شوند میتوانند از مقررات این قانون استفاده کنند.
بیمهشده بیکار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری در شرایط عادی باید حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ بیکاری موضوع را به واحد تعاون، کار و رفاه اجتماعی ذیربط اطلاع دهد و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود یا کار مشابه اعلام کند.
بر اساس قانون بیمهشدگانی دریافت مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنند که مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی باشند، تبعه کشورهای خارجی نباشند، مستمریبگیر، بازنشسته و یا ازکارافتاده کلی نباشند. دارای حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه باشند و در زمره صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمهشدگان اختیاری نباشند.
بر اساس اعلام محمدحسن زدا سرپرست سازمان تأمین اجتماعی از ابتدای سال گذشته پرداخت مقرری بیمه بیکاری از پانزدهم تا هجدهم هر ماه است و پرداختیهای این ماه برای مقرریبگیرانی که از بانک رفاه حقوق میگیرند، از امروز واریز میشود و مقرریبگیرانی که از سایر بانکها مقرری خود را دریافت میکنند تا ظهر امروز پرداخت خواهد شد.
نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی از کلیدخوردن طرح «کمک به مناطق سیلزده» خبر داد و گفت: جلسه مشترک دولت و مجلس پیرو سیل اخیر در استانهای کشور فردا برگزار میشود.
حمیدرضا کاظمی گفت: جلسه مشترک مجلس و دولت فردا پیرو سیل اخیر در استانهای کشور برگزار میشود. در این جلسه به مشکلات سیلزدگان رسیدگی خواهد شد.
وی با اشاره به حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در مناطق سیلزده بیان داشت: آقای لاریجانی در بازدید از مناطق سیل زده تاکید داشتند که ما باید از صندوق توسعه ملی برای حل مشکلات برداشتی داشته باشیم و یا اینکه لایحهای برای حل مشکلات سیلزدگان از سوی دولت تهیه شود در غیر اینصورت مجلس طرح بدهد تا از این طریق کمک ویژهای به سیل زدگان صورت پذیرد.
عضو مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس تصریح کرد: دولت اگر تا فردا (یکشنبه) لایحه مد نظر را به مجلس ارائه نکند مجلس طرحی را با قید فوریت در صحن علنی مطرح خواهد کرد.
وی با اشاره به تهیه دفترچهای از سوی هلال احمر پیرو توزیع اقلام در بین سیلزدگان تصریح کرد: با ایجاد این دفترچه از هرگونه به هم ریختگی در توزیع اقلام جلوگیری خواهد شد. طبق این دفترچه هر گونه کمکرسانی دستگاهها به مردم مشخص خواهد شد.
نماینده مردم پلدختر در مجلس با بیان اینکه توزیع چادر بین سیلزدگان باید به سرعت در دستور کار قرار گیرد، گفت: به دلیل بروز بارندگی و مشکلات باید چادر به اندازه کافی به منطقه ارسال شده و به سرعت بین مردم توزیع شود. در حال حاضر روستاهایی در منطقه هستند که به کوه پناه بردهاند و نیاز به چادر دارند.
وی با اشاره به مبحث اسکان موقت سیلزدگان بیان داشت: پیرو موضوع اسکان موقت سیلزدگان دیروز بنده جلسه ای با وزیر کشور داشتم که وزیر هم با استقرار کانکس در منطقه موافق بودند که البته این موارد هنوز عینی نشده و در حد برنامه ریزی است و باید به سرعت اطلاعات سیل زدگان دریافت شده و پس از آن اقدامات عملیاتی آغاز شود.
کاظمی تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ روستا مشکل دارند و تخلیه شدهاند و آب به نحوی خانههای مردم را گرفته که اصلا نمیشود آنجا سکونت کنند. بعضی از روستاهای پلدختر هم همین مشکل را دارند و باید فکری به حالشان کرد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: ۳۷۷ گروه جهادی به استعداد ۶ هزار و ۸۵۰ نفر تا امروز در لرستان حضور پیدا کردهاند و مشغول خدمترسانی به سیلزدگان هستند.
محمد زهرایی پیرامون خدمترسانی گروههای جهادی به سیلزدگان استان لرستان اظهار کرد: ۳۷۷ گروه جهادی به استعداد ۶ هزار و ۸۵۰ نفر تا امروز در لرستان حضور پیدا کردهاند و مشغول خدمترسانی به سیلزدگان هستند.
وی با بیان اینکه قاطبه گروههای جهادی حاضر در مناطق سیلزده لرستان، بومی و محلهمحور هستند، گفت: از مجموع ۳۷۷ گروه جهادی که هم اکنون مشغول امدادرسانی به سیلزدگان لرستان هستند، ۳۳۴ گروه به استعداد ۵ هزار و ۷۲۵ نفر از خود این استان هستند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی تاکید کرد: این آمار و ارقام نشان میدهد که توجه به توانمندیهای گروههای جهادی محلهمحور و پایگاهمحور، راهبرد درست و صحیحی طی سالیان گذشته بوده است.
جلال ملکی با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده در مناطق سیل زده از سوی نیروهای خدمات شهری شهرداری تهران اظهار کرد: کماکان نیروهای خدمات شهری شهرداری تهران در لرستان و در شهر پلدختر حضور دارند.
به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، هم اکنون ۲۳ نیروی آتش نشانی و ۳ نیروی مدیریت بحران در آخرین گروه به استان لرستان اعزام شدند.
فرمانده هوانیروز ارتش با بیان اینکه بیسابقهترین ماموریتهای هوانیروز در امدادرسانی به مردم سیلزده لرستان انجام شد، گفت: تا امروز بالگردهای هوانیروز ۳۰۰ ساعت پرواز کرده و طی این پروازها بیش از ۳ هزار نفر ترابری و ۱۲۲ تُن بار جابجا شده است.
امیر سرتیپ دوم «یوسف قربانی» با بیان اینکه در امدادرسانی به مردم سیلزده لرستان، ۶۲۰ سورتی پرواز انجام شده است اذعان داشت: تا امروز بالگردهای هوانیروز ۳۰۰ ساعت پرواز کرده و طی این پروازها بیش از ۳ هزار نفر ترابری و ۱۲۲ تُن بار جابجا شده است که با توجه به مدت زمان سپری شده از اولین پروازها، میتوان گفت بیسابقهترین ماموریت هوانیروز در امدادرسانی به مردم شریف این استان صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در کنار هلال احمر و سپاه پاسداران یک ماموریت استثنایی در امدادرسانی به مردم سیل زده استان لرستان انجام دادهایم خاطرنشان کرد: خستگی ناپذیری خلبانان هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی و اشتیاق آنها برای امدادرسانی و کمک به هموطنانشان در استانهای سیل زده نکته قابل توجهی در انجام ماموریت مردم یاری نیروی زمینی ارتش محسوب میشود.
امیر سرتیپ دوم قربانی افزود: برابر درخواست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر ترابری نفرات متخصص این وزارتخانه برای ترمیم دکلهای مخابراتی، بالگردهای هوانیروز این ماموریت مهم را نیز انجام دادند تا بستر ارتباط مخابراتی مناطق سیل زده فراهم شود.
مهراله رخشانیمهر، در جلسه بررسی وضع مدارس آسیب دیده ناشی از سیل که در سالن وحدت آموزش و پرورش شهرستان آق قلا برگزار شد، گفت: از دیرباز، مدارس مکان مقدسی برای تعلیم و تربیت بوده است، اما با توجه به حوادث اخیر پیش آمده، آشکار شد که علاوه بر آن، مدارس پایگاههای مدیریت بحران نیز هست.
وی افزود: روند آموزشی و تربیتی دانش آموزان نباید تحت تأثیر عوامل بحرانی قرار گرفته و مختل شود؛ از این رو در نظر داریم هر چه سریعتر ۵۰ کانکس جهت تشکیل کلاس درس به مناطق سیل زده ارسال کنیم تا در فاصله بازسازی و ترمیم مدارس، روند آموزشی دانش آموزان ادامه پیدا کند.
فرماندار شهرستان پلدختر با بیان اینکه امدادرسانی در شهر پلدختر انتظام مطلوبی گرفته است، تاکید کرد: در حال حرکت به سمت عادی سازی آن هم به این معنا که نظم و امنیت برقرار شود، میرویم. چون هم خسارات غیر قابل باور است.
نعمتالله دستیاری درباره آخرین وضعیت امداد رسانی در شهرستان پلدختر بیان داشت: خدا را شکر که اوضاع درحال بهبود است و برخی جادهها بازگشایی شده اند.
وی ادامه داد: هم اکنون تنها برخی جادههای روستایی که به بزرگراهها ارتباط دارند، بازگشایی شدهاند و در جاده پلدختر به اهواز امکان تردد وجود دارد.
فرماندار شهرستان پلدختر گفت: هم اکنون آب در پلدختر وصل شده است، بهدلیل تخریب خط انتقال اصلی، یک خط با ظرفیت کمتر و موقتا جایگزین شده و نمیتواند کل شهر را پوشش دهد و در عین حال، خانوادهها میخواهند از آب برای شستشوی منازل و لوازم خود استفاده کنند لذا آب به برخی جاها آب نمیرسد.
وی گفت: یک تعدادی از جاده روستاهایی که در مسیر رود کشکان هستند، بازگشایی شدهاند اما بسیاری از مسیرهای روستایی هنوز بسته است. آب و برق و گاز خیلی از نقاط شهری وصل شده است، اما در عمده مناطق روستایی آب به طور کامل وصل نشده است.
فرماندار شهرستان پلدختر اظهار داشت: بالگردهای هوانیروز تا روزگذشته ۳۰۰ سورتی پرواز برای امدادرسانی در شهرستان پلدختر داشتند، تعداد بالگردها بیشتر شده است، خدمات رسانی ادامه دارد. روزگذشته جلسهای با حضور وزیر کشور و استاندار تشکیل شد که تصمیمات خوبی اتخاذ شد و تقسیم کار صورت گرفت.
فرماندار شهرستان پلدختر عنوان کرد: قبل از وقوع سیل چهارکمپ در شهرستان پلدختر مهیاشد، در این سالنها برای اسکان مردم پتو، زیلو و سایر امکانات مهیاشد. سالن ورزشی سپاه پاسداران، دبیرستان ادب، سالن تعاون روستایی و کلیه مدارس در حاشیه مراکز امن برای این منظور در نظر گرفته شد.
مجید بوجارزاده در خصوص آخرین شرایط گازرسانی به استانهای سیل زده کشور گفت: گاز تمامی شهرها و روستاهای کشور که امکان گازرسانی به آنها وجود دارد وصل شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون قطعی یا اختلالی در شبکه سراسری و خطول لوله گزارش نشده، گفت: تنها در استان لرستان به دلیل جاری شدن سیل ۷ روستا تخریب و خالی از سکنه شده که به این روستاها نیز امکان گازرسانی وجود ندارد.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در ادامه به گازرسانی به استان خوزستان اشاره و افزود: در این استان با وجود آبگرفتگی در تعدادی از ایستگاهها، مشکلی در گازرسانی وجود ندارد که این شرایط در سایر استانها با شرایط مشابه نیز گزارش شده است.
بوجارزاده تصریح کرد: تخریبی در تجهیزات گازرسانی در اثر سیل اخیر صورت نگرفته و تنها برخی خطوط به دلیل رانش زمین یا سایر شرایط محیطی به صورت موقت آسیبهایی را دیدند که این موضوع با حضور به موقع همکاران شرکت ملی گاز بلافاصله برطرف و خللی در بحث گازرسانی ایجاد نشد.
وی اظهار کرد: همکاران شرکت ملی گاز به ویژه در استانهای دارای تنش و سیلاب از ۲۷ اسفند ماه تاکنون در آماده باش کامل بوده و همچنان ادامه دارد.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران ضمن تشکر از هموطنان که با صبر و حوصله همکاریهای لازم را داشتهاند، بیان کرد: مشترکین گاز در تمام استانها در صورت مشاهده هر گونه اختلالی در شبکه میتوانند با شماره ۱۹۴ تماس گرفته و مشکل خود را مطرح کنند.
سطح آب رود کارون به صورت شبانه روزی رصد میشود
مدیر پایگاه جهانی سازههای آبی شوشتر: سطح دبی آب کارون به صورت شبانه روزی در حال رصد است و از طریق ارتباط مستقیمی که با سازمان آب استان خوزستان برقرار شده، آمار روزانه و اطلاعات لازم دریافت و تمهیدات مورد نیاز به منظور پیشگیری از وارد آمدن آسیب به سازههای آبی شوشتر پیش بینی میشود.
ارسطوزاده معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان و مدیر پایگاه جهانی سازههای آبی شوشتر گفت: از ابتدای آغاز هشدارها و پیش بینیهایی که در خصوص سیلابهای امسال صورت گرفته بود و از آنجایی که بارش با نوروز و تعطیلات این ایام و حضور گردشگران مصادف شده بود، همه همکاران ما در حالت آماده باش بودند و علاوه بر این که مقدمات حضور گردشگران را فراهم میکردند، بازدید میراث جهانی شوشتر و پایش آثار هم مد نظر بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان گفت: با اجرای عملیات اتصال زهکشهای شمال شهر گمیشان، ظرفیت تخلیه آب این شهر افزایش یافته است.
علی نظری اظهارمدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان کرد: در این عملیات که با بررسی، طراحی و نظارت کارشناسان شرکت آب منطقهای گلستان و توان ماشین آلات و تجهیزات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام پذیرفت، بیش از ۲۰ متر مکعب در ثانیه ظرفیت تخلیه آب شمال شهر گمیشان به تالاب گمیشان افزایش یافت.
مدیرکل سازمان مدیریت بحران استان خوزستان از صدور تخلیه چهارشهر سوسنگرد، حمیدیه، بستان و رفیع و همچنین تخلیه ۱۰۳ روستا در استان خوزستان خبر داد.
کیومرث حاجی زاده درباه آخرین وضعیت تخلیه شهرها وروستاها و همچنین اسکان اضطراری افراد حادثه دیده از سیل اظهار داشت:تاکنون ۱۰۳ روستا به صورت کلی و جزئی تخلیه شده و مصوب کرده ایم برای پیشگیری از گرفتار شدن در سیل چهار شهر حمیدیه، سوسنگرد، بستان و رفیع و شهرهای کوچکتر مثل کوته سید نعیم و ابوحمیزه تخلیه صورت بگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه مقدمات اسکان هم وطنان حادثه دیده را در محل اسکان کاروانهای راهیان نور و پادگانها فراهم شده است اضافه کرد:درحال حاضر درحال هدایت مسیر آب به هور هستیم و با تمام توان قصد داریم مسیر آب را انحراف بدهیم تا از این طریق از ورود آب به داخل شهرها جلوگیری کنیم.
حاجی زاده اضافه کرد:تا کنون بیش از ۲۳ هزار نفر اسکان اضطراری پیدا کرده اند که با توجه به تخلیه شهرها که درحال انجام است این تعداد به بیش از ۲۰۰ هزار نفر خواهد رسید.
مرتضی سلیمی با بیان اینکه در ۳۱ استان کشور تعداد ۱۹۰۵ شهر، روستا و محورهای کوهستانی به ۲۵۷ هزار نفر از هموطنان امدادرسانی شده و بیش از ۹۸ هزار نفر اسکان اضطراری داده و ۱۱۳۸ نفر توسط نیروهای امدادی و بالگرد به مناطق امن انتقال یافتند اضافه کرد:در این روزها ۴۸۰۹ دستگاه خودرو از برف رهاسازی و بیش از ۵۰۰۰ مورد تخلیه آب از منازل انجام شد و بیش از ۱۵ هزار نیروی عملیاتی در قالب ۳۶۳۰ تیم امدادی در حال فعالیت هستند.
وی افزود:باتوجه به محاصره برخی از روستاها توسط آب و تخریب راههای ارتباطی، یکی از نکات برجسته عملیات روزهای گذشته، استفاده از توان امدادهوایی جمعیت هلال احمر بوده که در این مدت نسبت به انتقال بیش از ۵۳۷ هزار کیلوگرم اقلام غذایی و زیستی طی ۵۵۶ ساعت پرواز بالگردهای جمعیت و انتقال ۱۹۷۰ از امدادگران و نجاتگران اقدام نموده اند.
سلیمی ادامه داد:امدادرسانی در چهارمحال و بختیاری، گلستان، خوزستان، مازندران، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، ایلام و سمنان ادامه دارد.
جمال عالمی نیسی با اشاره به اینکه این روستاها در معرض خطر سیلاب قرار دارند، اظهار داشت: ساکنین روستاهای حلاف یک، حلاف ۲، حلاف ۳، بروایه آلبو ثنوان، بروایه عمیر، بروایه یوسف، قلعه سحر، چپسه کوچک، چپسه بزرگ، سید یوسف، عشاره بزرگ، عشاره کوچک در حاشیه رودخانه کرخه و ۲ روستای طواهر و ام عگله بیت سعید در حاشیه رودخانه دز بخش مرکزی نسبت به تخلیه منازل خود اقدام کنند.
طرح «کمک به مناطق سیلزده» کلید خورد
نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی از کلیدخوردن طرح «کمک به مناطق سیلزده» خبر داد و گفت: جلسه مشترک دولت و مجلس پیرو سیل اخیر در استانهای کشور فردا برگزار میشود.
وی ادامه داد: در این جلسه به مشکلات سیلزدگان رسیدگی خواهد شد.
وی با اشاره به حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در مناطق سیلزده بیان داشت: آقای لاریجانی در بازدید از مناطق سیل زده تاکید داشتند که ما باید از صندوق توسعه ملی برای حل مشکلات برداشتی داشته باشیم و یا اینکه لایحهای برای حل مشکلات سیلزدگان از سوی دولت تهیه شود در غیر اینصورت مجلس طرح بدهد تا از این طریق کمک ویژهای به سیل زدگان صورت پذیرد.
ستادمدیریت بحران شهرستان حمیدیه اعلام کرد: با توجه به بازدید کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان از رودخانه کرخه و افزایش آب رودخانه، به اطلاع کلیه اهالی محترم ساکن در مجاورت رودخانه کرخه در محدوده کوی انقلاب و کوی کارگران میرساند آمادگی لازم برای جابهجایی داشته باشند.
دعوت عمومی برای پشتیبانی از موکبهای مستقر در مناطق سیلزده
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اعلام خبر آغاز خدمات دهی موکبهای اربعینی در مناطق سیلزده خوزستان و لرستان از عموم هموطنان دعوت کرد تا با اهداء کمکهای نقدی خود، پشتیبان این موکبها باشند.
حسن پلارک اظهار داشت : در پی صدور بیانیه سردار سلیمانی برای گسیل موکبهای اربعینی به مناطق سیل زده لرستان و خوزستان، هم اکنون تعدادی از این موکبها در مناطق تعیین شده مستقر و خدمات دهی خود را آغاز کرده و تعداد دیگری نیز در حال اعزام هستند.
وی با بیان اینکه تجربه و نیت خالصانه خادمان و مدیران موکبها پشتوانه خوبی برای بهرهگیری از این ظرفیت در شرایط بحرانی است اظهار داشت: از آنجا که این ماموریت در پی شرایط اظطراری و غیرقابل پیشبینی شده به موکبها سپرده شده است، نیازمند پشتیبانی مردمی هستیم.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: در حوزه کرخه دبی به طور ثابت در حد ۲۲۰۰ تا ۲۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه است و در کارون ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ مترمکعب بر ثانیه و در حوزه دز ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ مترمکعب حجم ورودی آب است.
داریوش بهارلویی مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر روند ورودی آب در برخی از سدها کاهش پیدا کرده و در برخی از سدها ثابت مانده و کاهشی پیدا نکرده است.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: سدهایی که ظرفیت شان در حال تکمیل بود یا تکمیل شده بود نیاز بود برای بارندگیهایی پیش بینی شده در هفته آینده تخلیه شود که این کار در حال انجام است.
وی با بیان اینکه شرایط در برخی حوزهها مانند کارون و مارون تثبیت شده است، تصریح کرد: در حوزه کرخه با توجه به زیاد بودن ورودی به سد، برخی مناطق شهری و روستایی دچار آبگرفتگی شدند که در حال تخلیه هستند.
بهارلویی درباره سرریز شدن سدهای خوزستان گفت: سرریز شدن به معنای عبور آب از تاج سدها نیست بلکه خروج آب از دریچههای سدها به منظور ایجاد ظرفیت و مدیریت آبهای پشت سد است.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان درباری آخرین وضعیت ورودی آب به سدهای این استان گفت: در حوزه کرخه دبی به طور ثابت در حد ۲۲۰۰ تا ۲۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه است و در کارون ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ مترمکعب بر ثانیه و در حوزه دز ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ مترمکعب حجم ورودی آب است.
۵۰ واگن راه آهن در اختیار سیل زدگان خوزستان قرار گرفتصادق سکری در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد اظهار کرد: با توجه به وقوع سیل در استان خوزستان شرکت راه آهن همانند سایر ارگانها به کمک سیل زدگان شتافت.
مدیر روابط عمومی شرکت راهآهن افزود: در همین راستا شرکت راهآهن در برخی از مناطق که دچار آبگرفتی شدند نسبت به اسکان آسیب دیدگان اقدام کرد.
وی گفت: بر این اساس ۵۰ واگن شرکت راه آهن در مسیر بامدژ ـ آهودشت در اختیار سیل زدگان برای اسکان قرار گرفت.
سکری تصریح کرد: در حال حاضر مسئولان راهآهن در حال سرکشی از مناطق سیل زده هستند تا در صورت نیاز بتوانند واگنهای بیشتری را به سیل زدگان اختصاص دهند.
شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر از اقدامات صورت گرفته در استان لرستان از ۴ تا ۱۶ فروردین۹۸خبر داد.
شاهین فتحی اظهار داشت:در استان لرستان نیز در ۱۰ شهرستان ازنا، پلدختر، الشتر، کوهدشت، نورآباد، الیگودرز، خرم آباد، دورود، دوره چگینی و بروجرد به تعداد ۴۶ هزار نفر امدادرسانی شده و ۱۴۵۰۳ نفر اسکان اضطراری داده و ۱۳۰۰ واحد مسکونی از آب تخلیه شده است.
وی با اشاره به استقرار و فعالیت ۶ فروند بالگرد امدادی از همکاری ۸ فروند بالگرد ارتش و ۲ فروند بالگرد سپاه برای توزیع اقلام و جابجایی حادثه دیدگان خبر داد.
فتحی با بیان اینکه هزار امدادگر در قالب ۱۸۰ تیم عملیاتی در استان لرستان فعالیت دارند اضافه کرد:اعزام تیمهای امدادی از استانهای معین اصفهان، کردستان، همدان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، البرز، زنجان و قمو استفاده از ظرفیت داوطلبان و جوانان جهت بسته بندی اقلام غذایی در استان، استقرار یک دستگاه خودروی ارتباطات سیار و برقراری ارتباط در بستر ماهواره، ایجاد اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستانهای نورآباد، الیگودرز، پلدختر و دورود، تقویت انبارهای امدادی استان و شعب از تجهیزات و تغذیه اضطراری، تقسیم بندی شهر پلدختر به ۹ منطقه عملیاتی جهت تسهیل در امر امدادرسانی از دیگر فعالیتهای امدادی انجام شده است.
کدام مدارس در مناطق سیل زده لرستان امروز شنبه تعطیل است
بنا به تصمیم ستاد مدیریت بحران در نورآباد، کاکاوند و سیلاخور تمام مدارس شهری و روستایی به مدت ۲ روز تعطیل و آغاز فعالیت آموزشی این مدارس از ۱۹ فروردین آغاز میشود.
در خرم آباد نیز بنا به تصمیم ستاد مدیریت بحران در جلسه امشب، تمام مدارس شهرستان خرم آباد امروز شنبه تعطیل میباشد.
هادی هاشمیان، رئیس کل دادگستری گلستان با بیان اینکه دادگستری به منظور جلوگیری از سوء استفاده و هرج و مرج، در شهرهای سیل زده بر روند توزیع کمکهای مردمی نظارت میکند، گفت: هدایای مردمی در شهرستانهای درگیر سیلاب در یک نقطه متمرکز و اجازه توزیع کمکها به افراد متفرقه داده نمیشود.
رئیس کل دادگستری گلستان خاطرنشان کرد: پس از دپوی کمکهای مردمی، داوطلبان جمعیت هلال احمر استان گلستان با همکاری معتمدان محلی، کمکهای مردمی را توزیع میکنند.
کمیته تخصصی ارزیابی صدمات سیل به ساختمانهای مسکونی مناطق سیلزده تشکیل شد.
با توجه به فروکش کردن سیل و عادیشدن شرایط و تقاضای بازگشت ساکنین شهرها و روستاهای سیلزده به منازل خود و با هدف ارزیابی تخصصی و میدانی از آخرین وضعیت ساختمانهای مسکونی شهرها و روستاهای سیلزده از نظر صدمات وارد شده کمیته تخصصی و مجرب با حضور نمایندگان ادارات و سازمانهای راه و شهرسازی، دفتر فنی استانداری، بنیاد مسکن، نظام مهندسی ساختمان، شرکتهای مشاوره تخصصی استان گلستان، در سالن اجتماعات اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان تشکیل و آخرین وضعیت مناطق سیلزده در حوزه ساختمان مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه مقرر شد بازدید و ارزیابی نوع صدمات وارده به ساختمانهای مسکونی از نظر تعمیرات و بازسازی توسط کارشناسان مربوطه آغاز شد.
فرمانده تیپ ۶۵ نوهد: امدادرسانی کلاهسبزهای ارتش به سیلزدگان لرستان و گلستان ادامه دارد
امیر «سیروس اماناللهی» پیرامون امدادرسانی تیپ ۶۵ نیروهای ویژه هوابرد نیروی زمینی ارتش به سیلزدگان اظهار کرد: به محض وقوع سیل در استان گلستان در روزهای پایانی سال ۹۷، برابر اوامر فرماندهی معظم کل قوا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده کل ارتش و فرمانده نیروی زمینی ارتش، تیپ ۶۵ نیروهای ویژه هوابرد با توجه به تخصصهای ارزشمندی که از آنها بهرهمند است، تعداد قابل توجهی از نیروهای خود را با تجهیزات کامل اعم از وسایل شناوری، غواصی، پاراگلایدر و پاراموتور به مناطق سیل زده گلستان اعزام کرد.
وی افزود: با احتساب امروز، بیش از ۲۰ روز است که تکاوران تیپ ۶۵ نیروهای ویژه هوابرد در مناطق سیلزده استان گلستان حضور دارند و مشغول امدادرسانی و امداد و نجات در این استان هستند.
فرمانده تیپ ۶۵ نوهد با بیان اینکه تکاوران و غواصان تیپ ۶۵ نیروهای ویژه هوابرد در نجات حادثهدیدگان و همچنین پیکرهای غرقشدههای حادثه واژگونی قایق در منطقه گمیشان نقش تاثیرگذاری داشتند، عنوان کرد: پیکر آخرین فوت شده این حادثه هم حدود سه روز پیش توسط تیپ نوهد نزاجا پیدا شد و به خانواده وی تحویل داده شد.
امیر اماناللهی در ادامه با اشاره به حضور تکاوران تیپ ۶۵ نیروهای ویژه هوابرد در استان لرستان نیز گفت: به محض وقوع سیل در منطقه پلدختر استان لرستان، تکاوران تیپ ۶۵ نیروهای ویژه هوابرد به فاصله ۷ تا ۸ ساعت و با وسایل کامل و مورد نیاز، از تهران حرکت کردند و وارد پلدختر شدند.
ستاد مدیریت بحران خرمآباد، دستور تخلیه ۷ روستای در معرض رانش زمین این شهرستان را صادر کرد.
ستاد مدیریت بحران خرمآباد، دستور تخلیه ۷ روستای در معرض رانش زمین این شهرستان را صادر کرد. در بخش زاغه روستاهای گرماوله بالا، طالقان و بخشی از زردآباد و در بخش مرکزی نیز روستاهای دولت آباد، رباط دولت شاه، رباط نمکی و حیدر آباد در معرض خطر رانش قرار دارند که باید نسبت به تخلیه اقدام فوری صورت پذیرد.
صدور دستور تخلیه چند شهر استان خوزستان
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان اعلام کرد: بنا بر احتیاط و به لحاظ جوانب پیشگیرانه، دستور تخلیه شهرستانهای «سوسنگرد»، «بستان»، «حمیدیه»، «کوت سید نعیم»، «ابوحمیظه» و «رفیع» در استان خوزستان، صادر شده است.
استاندار خوزستان تصریح کرد: البته تاکید ما این بود که فقط زنان و پیران این شهرستانها به تخلیه شهر بپردازند و جوانان این شهرستانها برای کمک جهت مهار سیلاب احتمالی در شهر بمانند.