صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عربستان برای پروژه برق هسته‌ای در ۲۰۲۰ مزایده برگزار می‌کند

۱۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۹:۴۹
کد خبر: ۵۰۷۰۱۸
عربستان سعودی قصد دارد در ۲۰۲۰ یک مزایده چند میلیارد دلاری برای ساخت دو راکتور برق هسته‌ای خود برگزار کند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، عربستان سعودی قصد دارد در ۲۰۲۰ یک مزایده چند میلیارد دلاری برای ساخت دو راکتور برق هسته‌ای خود برگزار کند و در حال مذاکره با آمریکا و سایر عرضه کنندگان احتمالی در مورد این پروژه است.
بزرگترین صادر کننده نفت جهان می‌خواهد ترکیب انرژی خود را متنوع و برق هسته‌ای را به آن اضافه کند تا نفت بیشتری برای صادرات داشته باشد، ولی آمریکا این طرح‌ها را به خاطر کاربرد‌های احتمالی نظامی دقیقاً بررسی می‌کند.
عربستان سعودی که هدف معدنکاری اورانیوم را دارد اعلام کرد طرح هایش صلح آمیز هستند، ولی بن سلمان، ولیعهد عربستان در ۲۰۱۸ گفت که اگر ایران سلاح هسته‌ای بسازد عربستان هم خواهد ساخت.
شرکت‌هایی از آمریکا، روسیه، کره جنوبی، چین و فرانسه در حال مذاکره با ریاض برای عرضه رآکتور هستند.
یک منبع آشنا با این طرح‌ها گفت: «عربستان سعودی به برداشتن قدم‌های محکم در این راه ادامه می‌دهد، گرچه ممکن است قدم هایش آهسته‌تر از حد انتظار باشند».
مقامات عربستان قبلا گفته بودند هدف آن‌ها انتخاب یک فروشنده در اواخر ۲۰۱۸ است که بعد به ۲۰۱۹ موکول شد. حالا می‌گویند این فروشنده در ۲۰۲۰ اعلام خواهد شد.
دو منبع آگاه گفتند دلیل روند کند این پروژه تا حدی مذاکره عربستان با تمام عرضه کنندگان احتمالی است، در صورتی که باید تعداد آن‌ها را محدود کند.
یک دلیل دیگر آهسته پیش رفتن این طرح‌ها، پیچیده شدن روابط با واشنگتن است. آمریکا پس از قتل جمال خاشقچی در کنسولگری عربستان در استانبول در ماه اکتبر، ریاض را به باد انتقاد گرفت.
ریاض مجبور است قراردادی در مورد کاربرد صلح آمیز تکنولوژی هسته‌ای با واشنگتن امضا کند تا اجازه انتقال تجهیزات و متخصصان هسته‌ای آمریکا را طبق قانون انرژی هسته‌ای این کشور داشته باشد. ریک پری، وزیر انرژی آمریکا هفته گذشته گفت: مذاکراتی که در ۲۰۱۲ آغاز شده هنوز ادامه دارد.
واشنگتن همچنان به دنبال متقاعد کردن ریاض برای امضای پروتکل الحاقی آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای مبنی بر وجود ناظران اضافی برای تایید صلح‌آمیز بودن تکنولوژی هسته‌ای است. عربستان تا الان با این موضوع مخالفت کرده است.
سرانجام این مذاکرات مشخص می‌کند آیا ریاض به یک قرارداد با شرکت‌های آمریکایی می‌رسد یا نه.

منبع: تسنیم

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *