صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مقابله نیروی هوایی دولت لیبی با نیرو‌های حفتر/ نشست اضطراری شورای امنیت درباره لیبی/ بحران لیبی راهکار نظامی ندارد

۱۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۰:۴۷
کد خبر: ۵۰۶۹۸۱
منابع دیپلماتیک در سازمان ملل در پی تداوم درگیری‌ها در لیبی میان نیرو‌های دولت وفاق ملی لیبی و خلیفه حفتر از برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت خبر می‌دهند.
به گزارش گروه بین الملل ، نخست وزیر دولت توافق ملی لیبی، انجام حملات هوایی و استفاده از زور برای مقابله با تمامی نیرو‌های مهاجمی که امنیت ساکنان و نهاد‌های حیاتی را به خطر می‌اندازند را برای نیروی هوایی صادر کرد.

«فایز السراج» نخست وزیر قانونی لیبی نیروی هوایی وابسته به دولت را به مقابله با کلیه مهاجمان و "هدف قرار دادن گروه‌های تروریستی و جنایتکار و قانون شکنان" مکلف کرد.

این دستور در پی آن صادر شد که نیرو‌های «خلیفه حفتر» در پی فرمان وی برای تصرف «طرابلس»، اعلام کردند بدون درگیری کنترل یک دیوار امنیتی واقع در ۲۷ کیلومتری دروازه غربی طرابلس را به دست گرفته‌اند.

این در حالی است که منابع وابسته به دولت وفاق ملی در طرابلس اعلام کردند نیروهایشان ضمن مقابله با شبه نظامیان وابسته به خلیفه حفتر، تعدادی از ادوات نظامی آن‌ها را منهدم و به غنیمت گرفته اند.

این منابع همچنین تسلط نیرو‌های حفتر بر مناطق «العزیزیه»، «السراج» و «السبیعه» را تکذیب و بر تداوم کنترل خود بر این مناطق خبر دادند.

برخی منابع دیپلماتیک از تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت با موضوع لیبی خبر دادند. بنا بر گزارش‌های تایید نشده نشست مذکور امروز (جمعه) ۵ آوریل (۱۶ فروردین) ساعت ۱۵ به وقت نیویورک برگزار خواهد شد.
 
تحرکات اخیر در لیبی واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است. «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نسبت به تحرکات نظامی و احتمال وقوع درگیری مجدد در لیبی ابراز نگرانی کرد.
 
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز درباره تحرکات نظامی در لیبی گفت: "ما تلاش می‌کنیم کهبحران لیبی بدون اجرای سناریوی نظامی و از طریق راهکار سیاسی حل شود. ما در طول چند سال گذشته برای حل سیاسی این بحران تلاش کرده‌ایم. بحران لیبی راهکار نظامی ندارد و باید از طریق راهکار‌های دیپلماتیک حل شود."

خلیفه حفتر که از زمان سرنگونی رژیم «معمر قذافی» در سال ۲۰۱۱ و بروز دودستگی و درگیری‌های متعدد، بر بخش‌های شرقی کشور تسلط دارد، روز گذشته (پنج شنبه) در آستانه برگزاری کنفرانس صلح لیبی در روز‌های ۱۳ تا ۱۶ آوریل (۲۴ تا ۲۷ فروردین) فرمان پیشروی به سوی طرابلس را به نیرو‌های تحت امر خود داد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *