صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سبزه‌ها را گره بزنید، اما در طبیعت رها نکنید

۱۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۸:۰۳
کد خبر: ۵۰۶۶۲۰
رهاسازی سبزه‌ها و ماهی قرمز‌ها در نهر‌ها مخاطرات بسیاری به دنبال دارد و می‌تواند تهدید جدی برای زیست گونه‌های بومی تلقی شود.

به گزارش گروه فضای مجازی ، مردم ایران در آغاز سال نو، پس از ۱۲ روز جشن و عیددیدنی به یاد ۱۲ ماه سال، در روز سیزدهم فروردین ماه با خانواده خود به دامن طبیعت و دشت و کوه و صحرا پناه برده و با شاد سپری کردن این روز، به اصطلاح سیزده را به در می‌کنند و به این ترتیب دوره رسمی نوروز به پایان می‌رسد.

چند سالی است که رسم دیرینه سیزده به در، در تقویم شمسی هم به نام روز آشتی یا انس با طبیعت نامگذاری شده است، تا فرصت حضور در طبیعت به نزدیکی بیشترمان با محیط زیست و طبیعت تبدیل شود.

بسیاری از رسومات روز سیزدهم فروردین هم بر مبنای نزدیکی جان آدمی با طبیعت بناشده است مثل رسم گره زدن سبزه‌ها که به با این نماد ما در واقع گره‌های زندگی خود را به طبیعت منتقل می‌کنیم و از خالق طبیعت می‌خواهیم که گره زندگی‌مان را باز کند.

درباره این رسم قدیمی در کتب تاریخی بسیاری صحبت شده است، از جمله کتاب «آثار الباقیه» ابوریحان بیرونی، وی در کتاب خود نوشته است: مشیه و مشیانه روز سیزده فروردین با هم ازدواج می‌کنند و به وسیله گره زدن دو شاخه پایه ازدواج خود را بنا می‌گذارند.

این مراسم را به ویژه دختران و پسران دم بخت انجام می‌دادند و امروز هم دختران و پسران برای بستن پیمان زناشویی نیت می‌کنند و سبزه گره می‌زنند.

حضور در طبیعت برای خود قواعد و اصولی دارد که اگر از این اصول چشم‌پوشی شده و سهل‌انگاری مانع از انجام دقیق آن‌ها شود، به ضرر طبیعت و در نهایت به ضرر خود مردم خواهد بود.

با توسعه فرهنگ شهرنشینی و دوری از طبیعت باعث شده ما بسیاری از قوانین طبیعت را فراموش کنیم و رفتارهایمان در طبیعت مشکل‌ساز شود که این رفتار‌های آسیب زننده در روزی که به نام آشتی با طبیعت است نمود بیشتری پیدا می‌کند.

بسیاری از دیگر آیین‌های ایرانی، از شیوه اصیل و باستانی خود دور شده و به شکل فعلی آن، دارای سابقه تاریخی در ایران نیست.

در گذشته مادران و پدرانمان، سبزه‌های نوروزی خود را به صحرا می‎بردند و برای احترام به زمین و گیاه، آن را در خاک می‌کاشتند، اما امروزه سبزه‌ها در طبیعت و خیابان‌ها رها شده است و یا با برافروختن آتش برای طبخ غذا، رها کردن فیلتر‌های سیگار در طبیعت، شکستن شاخه درختان برای برپایی آتش در سال‌های اخیر باعث بروز آتش سوزی‌های بسیاری شده که روز آشتی با طبیعت را تبدیل روز ستیز با طبیعت کرده است.

رها کردن سبزه‌های سفره هفت سین در نهر‌ها آلودگی‌های بسیاری به وجود می‌آورد و رهاسازی ماهی قرمز‌ها در نهر‌ها علاوه بر اینکه ایجاد آلودگی می‌کند، جان آن‌ها را هم به خطر می‌اندازد.

منبع: فارس

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *