صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکاتی در خصوص حفاظت از تنوع زیستی در روز طبیعت

۱۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۲:۵۳
کد خبر: ۵۰۶۵۵۶
اداره کل حفاظت محیط زیست فارس توصیه ایی را برای حفظ بستر طبیعت در روز سیزده فروردین بیان کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، طبیعت گردی پایدار نوعی از گردشگری است که در عین استفاده از مواهب طبیعی به طبیعت آسیبی نمی‌رساند. در سفر به مناطق طبیعی نکات زیر را رعایت کنیم:

زباله‌های تجزیه شدنی را مانند پس مانده غذایی، پوست میوه‌ها اگر در مسیر‌های عمومی است، دفن کنیم و اگر در مسیر‌های کم رفت و آمد است دورازچشم دیگران در دسترس پرندگان و چرندگان قرار دهیم.

سعی کنید برای گرم کردن غذا و تهیه چای از گاز کوچک سفری استفاده کنید و اگر ملزم به روشن کردن آتش شدید در مکان‌های جدید و نو آتش روشن نکنید، زیرا پوشش گیاهی آن قسمت از بین می‌رود.

از بیراهه رفتن و میانبرزدن در مسیر‌های عمومی خودداری کنید تا کمترین آسیب به دامنه وارد شود.

با متجاوزان به محیط‌های طبیعی برخورد کنید و در نگهداری واحیای بقایای طبیعی کشور بکوشید.

از نوشتن یادگاری روی سنگ‌ها و دیوار پناهگاه‌ها و نازیبا کردن کوهستان خودداری کنید.

در روز طبیعت، تا حد امکان از غذا‌های آماده که نیازمند پخت مجدد نیست به همراه داشته باشید. در صورت نیاز به آتش، حتی الامکان از ذغال آماده استفاده کنید حتماً خاکستر آتش را نیز با آب و خاک خاموش کنید.

در صورت مواجه شدن با هر گونه حریق در جنگل نسبت به خاموش کردن آن اقدام و یا با مراکز آتش نشانی، محیط زیست و منابع طبیعی تماس گرفته و موضوع را گزارش کنند.

در صورت هرگونه تخریب در عرصه‌های منابع طبیعی ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی را خبر کنید.

به هیچ عنوان وارد مناطق حفاظت شده نشوید این مناطق از نظر تنوع زیستی آسیب پذیری بیشتری دارند.

از جایگاه‌های مخصوص اسکان مسافران که توسط شهرداری‌ها تهیه شده است، استفاده کنید.

هر مکانی را به گونه‌ای ترک کنید که گویی هرگز به آن منطقه نرفته‌اید.

از برداشت محصولات جنگلی و گیاهان دارویی خودداری کنیم.

در ورود به جنگل‌ها با ایجاد سروصدای اندک مثلا سوت زدن حضور خود را اعلام کنیم. این مساله به ویژه در مناطق شمال استان که زیستگاه خرس قهوه‌ای است حائز اهمیت است. ایجاد سر و صدا موجب بوجود نیامدن برخورد مستقیم با حیات وحش می‌شود.
با توجه به بارندگی‌های اخیر و بیرون آمدن بندپایان و خزندگان از زمین قبل از اتراق در یک محل و یا نشستن بر روی صخره‌ها اطراف را بررسی کنیم.

از رهاسازی ماهی‌های گلی سفره هفت سین در رودخانه‌ها و دریاچه‌ها به شدت پرهیز کنیم.

زباله‌ها را در طبیعت رها نکنیم.

اطلاعات بهداشتی و زیست محیطی مربوط به هر منطقه‌ای را که به آن وارد می‌شوید از مقامات و افراد محلی یا راهنمای تور و مدیر تفرجگاه‌ها کسب کنید.

به درختان آسیب نرسانید و به کودکان خود بیاموزید که گیاهان را نوازش کنند و هرگز به شاخه‌ها و تن آن‌ها آسیب نرسانند؛ قطع درختان جهت تهیه سوخت موجب تشدید خطر فرسایش خاک و از بین رفتن زیبایی منطقه می‌شود.

از صابون‌ها و مواد پاک کننده قابل تجزیه در محیط زیست استفاده شود و همچنین از رها کردن زباله‌ها و پسمانده مواد غذایی مورد استفاده در سفر در محیط خودداری کنید؛ به یاد داشته باشید که با حجم سفر‌های نوروزی اگر هرکس تنها یک تکه آشغال در طبیعت بیندازد تا پایان نوروز چه اندازه خواهد شد.

از آلوده کردن آب‌های سطحی خودداری و از مناطق تعیین شده برای شنا در شهر‌های ساحلی استفاده کنید.

اگر گروهی سفر می‌کنید، بخشی از کار شما می‌تواند راه انداختن جنبش‌های زیست محیطی باشد. ما می‌توانیم طبیعت را آلوده نکنیم، اما مهم‌تر از آن می‌توانیم طبیعت آلوده راپاکسازی کنیم. اگر هر کسی تنها یک کیسه از این زباله‌ها را جمع کند چشم انداز گردشگاه‌های ما دگرگون می‌شود. البته یادمان باشد، رعایت موارد بهداشتی مانند پوشیدن دستکش یا ماسک در هنگام گردآوری زباله‌های زیست محیطی الزامی است.

هنگامی که در کنار رود‌ها و دشت‌ها زیرانداز و سفره پهن می‌کنید، مراقب رُستنی‌های زیرپای خود باشید.

به کودکان خود یادآوری کنید، جانوران اگر کوچک و ناتوان هستند، باید در پناه ما باشند، اگر نیرومند هستند باید از نزدیکی به آن‌ها پرهیز کرد. سنگ پرانی به پرندگان، لگدکوب کردن حشره‌هایی که روی زمین بار خود می‌برند، آسیب رساندن به آشیانه‌های طبیعی جانوران همگی جانور آزاری است و هیچ انسانی با عقل سلیم آن را توصیه نمی‌کند.

لازم است همیشه یک کیسه همراه خود داشته باشیم و زباله‌های تجزیه نشدنی (مواد پلاستیکی، نایلون، شیشه، قوطی) را در آن بریزیم و به محل‌های جمع آوری زباله در شهر برسانیم.

منبع:باشگاه خبرنگاران

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *