صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مزایای قانون آیین دادرسی کیفری جدید از چگونگی شرایط ضابطین قضایی تا برطرف شدن خلاء پلیس قضایی

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۶:۵۰
کد خبر: ۵۰۶۳۵
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان: مشاور معاون حقوقی قوه قضاییه با بیان اینکه ارتقای آموزش ضابطین قضایی تاثیر بسیاری در پیشرفت و توسعه کار‌ها دارد، گفت: در قانون آیین دادرسی کیفری جدید، حضور و وجود ضابطان قضایی تا حدودی می‌تواند خلاء پلیس قضایی را مرتفع کند زیرا ضابطین قضایی آموزش‌های لازم در این زمینه را می‌بینند.
محمدرضا ساکی درگفت‌و‌گو با خبرنگار حقوقی و قضایی درباره اهمیت و مزایای قانون آیین دادرسی کیفری جدید اظهار کرد: اجرایی شدن قانون آیین دادرسی کیفری جدید در انسجام، متحدالشکل بودن، تسریع دادرسی و رسیدگی‌ها و همچنین کاهش اطاله دادرسی موثر است.

وی با بیان اینکه وحدت و انسجام در قانون آیین دادرسی قبلی لحاظ نشده بود، تصریح کرد: با توجه به اینکه قانون گذشته آیین دادرسی کیفری قبل از احیای دادسرا‌ها به تصویب رسیده بود، تحقیقات مقدماتی در آن به نحو دیگری پیش بینی شده بود و بر همین اساس خلاء قانونی در این زمینه وجود داشت.

معاون سابق دانشگاه علوم قضایی خاطر نشان کرد: در قانون آیین دادرسی کیفری جدید، ضابطین قضایی مکلف هستند آموزش‌های لازم را تحت نظارت دادستان و قوه قضاییه ببینند تا کارت ضابطین قضایی برای آنان صادر شود.

وی ادامه داد: از تاریخ لازم الاجرایی شدن قانون جدید، تحقیقات ضابطین قضایی که فاقد کارت ضابطی باشند کار آنان اعتبار نداشته و مراجع قضایی به کار آن‌ها ترتیب اثر نداده و تحقیقات مقدماتی آنان فاقد اعتبار است.

ساکی با بیان اینکه ارتقای آموزش ضابطین قضایی تاثیر بسیاری در پیشرفت و توسعه کار‌ها دارد، افزود: حضور و وجود ضابطان قضایی تا حدودی می‌تواند خلاء پلیس قضایی را مرتفع کند زیرا ضابطین قضایی آموزش‌های لازم در این زمینه را نیز می‌بینند.

وی با اشاره به اینکه در قانون آیین دادرسی کیفری جدید توجه به حقوق شهروندی از نکات مثبت این قانون به شمار می‌رود، اذعان داشت: در قانون فعلی، ضمانت اجرایی مناسبی در زمینه حقوق شهروندی وجود ندارد اما در قانون جدید ضمانت اجرایی در حوزه حقوق شهروندی وجود دارد.

مشاور معاون حقوقی قوه قضاییه با اشاره به اینکه در قانون جدید در زمینه حقوق شهروندی جرم انگاری شده است، خاطر نشان کرد: در این قانون تاکید بسیاری در مورد توجه به حقوق شهروندی دارد و در این قانون حقوق شهروندی دارای اهمیت است.

وی تصریح کرد: با اجرایی شدن قانون آیین دادرسی کیفری جدید، تشکیلات قضایی در بخش کیفری تغییرات مجددی خواهد کرد و دادگاه‌های کیفری یک و دو جایگزین دادگاه موجود خواهد شد.

ساکی ادامه داد: با تغییراتی که ایجاد خواهد شد پرونده‌های قدیمی در‌‌ همان شعب فعلی رسیدگی می‌شود اما پرونده‌های جدید با تقسیم کار و صلاحیت‌های جدید در دادگاه‌های کیفری یک و دو، مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

مشاور معاون حقوقی قوه قضاییه در پایان گفت: نظارت دادستان کل کشور بر تمامی دادسراهای کشور و همچنین نظارت دادستانی استان بر دادسراهای استانی از مزایای قانون آیین دادرسی کیفری جدید به شمار می‌رود که تاثیر بسیار در بهبود روند رسیدگی‌ها دارد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *