توضیحات بعیدی نژاد درباره گزارش آفکام از شکایت ایران علیه شبکه ایران اینترنشنال
به گزارش گروه سیاسی ،حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس در صفحه شخصی خود در توئیتر جزییات گزارش آفکام از شکایت سفارت ایران علیه شبکه ایران اینترنشنال را منتشر کرد.
آفکام بدنبال شکایت سفارت ایران علیه شبکه ایران اینترنشنال، گزارش خود را در ۱۳ صفحه منتشر کرد. در مجموع، آفکام توجیهات این شبکه در مصاحبه با نماینده گروه مسلح را نپذیرفته است. اما در توضیحات بعدی تشریح کرده که آن شبکه با تعدیل مواضع خود سعی کرده که فضای اتهام علیه خود را تغییر دهد.
گزارش ۱۳ صفحهای آفکام شرح تمامی جزئیات اقدامات این شبکه برای تعدیل مواضع خود در روز گزارش حادثه میباشد. در نهایت آفکام جمع بندی کرده که با اقدامات اصلاحی بعدی، آن شبکه اقدام غیر قابل قبول اولیه خود را رفع نموده و خود را از نقض قوانین رهانیده است و لذا مستحق برخورد قانونی نیست.
البته یک مشکل بررسی آفکام آنست که بجای مبنا قرار دادن برنامه «پخش زنده» که مجری در تماس تلفنی مستقیم، به نماینده گروه تروریستی الاهوازی خوش آمد میگوید، پخش تکراری برنامه را ملاک قرار داده که برنامه «ضبط شده» تلقی میشده و اعمال قوانین رسانهای نسبت به این دو نوع برنامه متفاوت است.
گزارش آفکام بروشنی تشریح میکند که با توجه به شکایت فوری سفارت ایران، شبکه ایران اینترنشنال بلافاصله با عمل به توصیههای اضطراری وکلای خود و از طریق تغییر لحن و زیرنویسها و بویژه مصاحبههایی که در طول آن روز انجام میدهند فضای شبکه و برنامهها را تغییر میدهند.
با تغییر فضای شبکه و تعدیل موضع اولیه بر اساس نظر وکلا، آن شبکه سعی میکند از اتخاذ اقدامات عملی آفکام علیه خود مصون بماند و زمینههای لازم برای تبرئه خود را فراهم کند. امید است این شبکه درس بزرگی از رفتار کاملا غلط و غیرقانونی خود گرفته باشد و چنین بی قانونی در آینده تکرار نشود.
البته سفارت کشورمان در لندن با توجه به مشکلی که در نحوهی بررسی موضوع در آفکام وجود داشته است، که ملاک بررسی را بجای پخش زنده، پخش برنامه ضبط شده گرفته است موضوع را کماکان با آفکام پیگیری خواهد نمود، چرا که بر اساس مقررات آفکام شرایط این دونوع برنامه متفاوت است.
البته در کشوری که رسانههای دیگر نیزشدیدترین اقدام تروریستی خارج از انگلیس مانند حادثه تروریستی نیوزیلند را حمله به افراد تلقی میکنند، نمیشود انتظار داشت که آفکام، یک شبکه فارسی زبان را بدلیل مصاحبه با فردی که گروه منتسب به خود را مسئول «حمله به مردم در اهواز» میداند محکوم نماید.
ولی نباید تسلیم واقعیتها شد و لازم است با استفاده از تمامی امکانات حقوقی در دسترس، رسانهها را برای پایبندی به قانون تحت فشار قرار داد. امروز تروریسم بزرگترین خطر امنیتی برای به خطر انداختن جان انسانهای بیگناه میباشد و رسانهها باید بدون نگاه سیاسی، اقدامات تروریستی را محکوم کنند.