صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مجمع عمومی و انواع آن/ مهم‌ترین مجمع عمومی جهان کدام است؟

۰۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۱:۰۹
کد خبر: ۵۰۵۰۳۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
مجمع عمومی، اجتماع شرکاء شرکت و مجموع اشخاصی که شخصیت شرکت را به وجود آورده اند و شخصیت حقوقی شرکت بسته به وجود آن‌ها است، مجمع عمومی بالاترین مرکز قدرت شرکت و تعیین کننده مقدرات آن می‌باشد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، مجمع عمومی شرکت سهامی، از اجتماع صاحبان سهام تشکیل می‌شود مقررات مربوط به حضور عده‌ای برای تشکیل مجمع عمومی ضروری است و آراء لازم جهت اتخاذ تصمیمات، در اساسنامه شرکت معین خواهد شد، مگر در مواردی که به موجب قانون تکلیف خاصی برای آن مقرر شده باشد.

براساس قانون تجارت، مجامع عمومی شرکت‌های سهامی به ترتیب عبارتند از:
مجمع عمومی مؤسس
مجمع عمومی عادی
مجمع عمومی فو‌ق‌العاده
مجمع عمومی خاص
 

مجمع عمومی مؤسس
مجمع عمومی موسس با رعایت مقررات قوانین مجمع عمومی تشکیل و پس از رسیدگی و احراز پذیره نویسی تمامی سهام شرکت و مبالغ لازم درباره اساسنامه شرکت و تصویب آن، اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت را انتخاب می‌کند.

همچنین مجمع عمومی موسس روزنامه کثیرالانتشار را که هر گونه دعوت و اطلاعیه برای صاحبان سهام تا تشکیل مجمع عمومی سالانه به طور منحصر در آن منتشر خواهد شد تعیین خواهد نمود.

مدیران و بازرسان شرکت باید کتباَ قبول سمت نمایند و قبول سمت بخودی خود دلیل برای این است که مدیر و بازرس با علم به تکالیف و مسئولیت‌های سمت خود عهده دار آن گردیده اند از این تاریخ شرکت تشکیل می‌شود.

مجمع عمومی موسس که برای شرکت‌های سهامی عام الزامی و برای شرکت‌های خاص غیر الزامی است و به منظور تاسیس شرکت بر اساس موازین قانونی و اطمینان شرکاء از این موضوع تشکیل می‌شود.

از مهم‌ترین وظایف مجمع عمومی موسس رسیدگی به گزارش موسسین و تصویب آن و همچنین احراز پذیره نویسی کلیه سهام شرکت و تادیه مبالغ لازم است همچنین تصویب طرح اساسنامه شرکت و در صورت لزوم اصلاح آن و تصویب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت از دیگر وظایف مجمع عمومی موسس است.

گزارش موسسین باید حداقل پنج روز قبل از تشکیل مجمع عمومی موسس در محلی که در آگهی دعوت مجمع تعیین شده است برای مراجعه پذیره نویسان سهام آماده باشد.

مجمع عمومی عادی
مجمع عمومی عادی برای رسیدگی به صورت‌های مالی شرکت، رسیدگی به گزارش مدیران، بازرسان شرکت و تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام سالی یکبار در زمانی که در اساسنامه پیش‌بینی شده است تشکیل می‌شود.

مجمع عمومی عادی با حضور حداقل بیش از نیمی از سهامداران به نسبت تعداد سهام رسمیت می‌یابد و تصمیمات همواره با اکثریت نصف به علاوه یک آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود.

مهلت قانونی تشکیل مجمع عمومی عادی طبق قانون تجارت حداکثر ۴ ماه پس از پایان سال مالی شرکت می‌باشد و دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی باید از طریق نشر آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار، سایت رسمی سازمان بورس یا سایت شرکت به عمل آید.

مجمع عمومی فوق العاده
موضوعات اصلاح یا تغییر مواد اساسنامه شرکت، کاهش یا افزایش سرمایه و انحلال شرکت فقط در مجمع عمومی فوق‌العاده قابل رسیدگی است در مجمع عمومی فوق‌العاده دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند باید حاضر باشند و تصمیمات مجمع همواره با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود.

مجمع عمومی خاص
هر زمانی که مجمع عمومی بخواهد در حقوق نوع مخصوصی از سهامی را تغییر بدهد، تصمیم مجمع قطعی و رسمی نخواهد بود مگر بعد از آن که دارندگان این گونه سهام‌ها در جلسه خاصی آن تصمیم را تصویب کنند حال برای این که تصمیم جلسه خاص مذبور معتبر باشد، باید دارندگان حداقل نصف این سهام در جلسه حاضر باشند و اگر در این دعوت این حد نصاب حاصل نشود در دعوت دوم حضور دارندگان حداقل یک سوم این سهام کافی خواهد بود، تصمیمات همواره به اکثریت دو سوم آراء معتبر خواهد بود.

یکی از مهم‌ترین مجمع‌های عمومی در جهان نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک است، این نشست یکی از مهم‌ترین ارگان‌های امنیتی سازمان ملل و از ۶ ارگان اصلی سازمان ملل است.

مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۴۵ تاسیس شد و اعضای تشکیل دهنده‌ی آن تمامی اعضا سازمان ملل سازمان ملل (۱۹۳ کشور)، هیئت ها، کمیسیون ها، کمیته ها، شورا‌ها و گروه‌های مختلف دیگر است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *