وعده ترامپ برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان؛ صلحی که پس از سالها اشغالگری به دست نیامد
به گزارش گروه بینالملل ، دسامبر گذشته پایگاه نشریه «وال استریت ژورنال» گزارش داد که دونالد ترامپ دستور آغاز کاهش نظامیان آمریکایی در افغانستان را صادر کرده و ۷ هزار نظامی آمریکایی طی هفتههای آینده افغانستان را ترک خواهند کرد.
این نشریه آمریکایی نوشت: مقامات آمریکایی اعلام کردند که یک روز پس از تصمیم ترامپ مبنی بر خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه، او دستور کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان را نیز صادر کرده است.
در ادامه این گزارش به نقل از یک مقام آمریکایی آمده است: طی هفتههای آینده بیش از ۷ هزار نیروی آمریکایی افغانستان را ترک خواهند کرد و این نخستین گام از یک برنامه مرحلهبندی شده برای کاهش حضور آمریکا در افغانستان و پایان دادن به حضور ۱۷ ساله در این کشور است.
تأیید خروج نظامی از افغانستان
اواخر ژانویه یک مقام رسمی آمریکایی اعلام کرد که پس از ۱۷ سال خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان آغاز خواهد شد.
بیشتر بخوانید: تلاش ناکام پنتاگون برای فرار از واقعیتهای جنگ افغانستان
یک مقام رسمی آمریکایی اعلام کرده در شرایطی که گفتگوهای اخیر با طالبان طی ۶ روز پیشرفت قابل توجهی داشته، لذا واشنگتن نظامیان خود را از افغانستان خارج خواهد کرد.
فرمانده آمریکایی: دستوری مبنی بر خروج از افغانستان دریافت نکردهایم
فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان میگوید هنوز فرمانی مبنی بر کاهش نیرو دریافت نکرده و اوضاع همچنان مثل سابق است.
اسکات میلر فرمانده آمریکایی مأموریت «پشتیبانی قاطع» ناتو مدعی است حتی با کاهش شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان، آنها باز هم قادر به حمایت از نظامیان افغان هستند.
مخالفت سنا با تصمیم ترامپ
مجلس سنای آمریکا با تصویب لایحهای، با خروج نظامیان این کشور از سوریه و افغانستان مخالفت کرد.
ماه فوریه سناتورهای آمریکایی لایحهای را به تصویب رساندند که با تصمیم ترامپ مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی از سوریه و افغانستان مخالفت میکند.
این لایحه که پیش نویس آن از سوی سناتور «میچ مک کانل»، رئیس اکثریت جمهوریخواه سنا و با حمایت تمامی جمهوریخواهان مجلس سنا ارائه شده بود با ۶۸ رأی موافق در برابر ۲۳ رأی مخافل به تصویب رسید.
بیشتر بخوانید: درخواست آمریکا برای عقبنشینی نظامیان افغانستان از مناطق کم جمعیت
سیا: خروج نظامیان آمریکا آینده افغانستان را تغییر میدهد
رئیس سازمان جاسوسی آمریکا اظهار داشت: تلاش برای صلح با طالبان و تصمیم برای خروج نظامیان آمریکا از افغانستان نقش مهمی در آینده افغانستان خواهد داشت.
دانیل کوتس، رئیس سیا، اسلام آباد را متهم کرد که از برخی به عنوان ابزار سیاسی بهره برده میبرد.
کوتس که در کمیته جاسوسی سنای آمریکا صحبت میکرد، اضافه کرد: حمایت پاکستان از تروریسم، تلاشهای آمریکا برای مقابله با طالبان در افغانستان را از بین میبرد.
وی در ادامه گفت: اگر حمایت ناتو و نیروهای آمریکایی از نظامیان افغان در سطح فعلی باقی بماند، هیچکدام از طالبان و یا دولت افغانستان قادر نیست پیشرفت نظامی در سال ۲۰۱۹ داشته باشد.
خروج هزار نظامی پیش از صلح با طالبان
یک رسانه غربی به نقل از ژنرالهای ارتش آمریکا عنوان داشت که واشنگتن پیش از صلح با طالبان هزار نفر از نظامیان خود را از افغانستان خارج میکند.
این موضوع را ژنرال «جوزف ووتل» فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا تائید کرده است.
به گفته وی، این اقدام با تصمیم رئیس جمهوری ترامپ مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در صورت دستیابی به توافق صلح، ارتباط ندارد و کاهش نیروهای آمریکایی در چارچوب برنامه ژنرال اسکات میلر، فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان انجام خواهد شد.