صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشتار کودکان یمن در پی سکوت مدعیان حقوق بشر؛ حمله به فقیرترین کشور عربی با چراغ سبز غرب

۰۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۵:۴۹
کد خبر: ۵۰۴۶۳۷
پس از به قتل رسیدن خاشقجی بسیاری از مقامات آمریکایی ولیعهد سعودی را مسئول این قتل عنوان کرده و خواستار پاسخگویی عربستان شدند؛ در همین حال سازمان سیا نیز گزارشی منتشر کرد که نشان از دست داشتن «محمد بن سلمان» در این پرونده بود، اما با وجود این درخواست‌ها و گزارش‌های متعدد ترامپ همچنان به حمایت خود از ریاض ادامه داد.

به گزارش گروه بین‌الملل ، شواهد و مستندات بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد ائتلاف عربستان در حملات خود از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم یمن استفاده کرده، اما با وجود این شواهد آشکار، آمریکا و همدستانش همچنان به دفاع خود از عربستان سعودی و فروش سلاح به این کشور ادامه می‌دهند.

پیامد‌های دلخراش تجاوز ۳۴ کشور به سرکردگی عربستان سعودی و با چراغ سبز بیشتر کشور‌های غربی علیه فقیرترین کشور جهان در ماه‌های اخیر آنچنان آشکار شده که دیگر هیچ آدمیزادی نمی‌تواند در برابر این جنایت‌ها سکوت کند، حتی سازمان‌های به اصطلاح حقوق‌بشری نیز مثل همیشه و با تأخیر زیاد در چنین مواردی هم‌اکنون از «فاجعه انسانی یمن» یاد می‌کنند.

 

پس از گذشت بیش از چهار سال از تهاجم ائتلاف سعودی علیه مردم یمن، تصاویری از کودکان و مردم یمن منتشر می‌شود که جهان را در بهت و ماتم فرو برده است؛ کودکانی نحیف و پوست به استخوان چسبیده و هم‌شکل و چنان از رشد طبیعی باز مانده‌اند که تفاوت سنی‌شان را تنها با مراجعه به شناسنامه‌شان می‌توان فهمید.

پدران و مادرانی گرسنه‌تر که درمانده‌تر از آنند که بتوانند برای کودکان خردسالشان چاره‌ای کنند، این والدین غمگین تنها نظاره‌گر مرگ آرام کودکانشان هستند.

تراژدی یمن این است که یک نسل در این کشور در حال نابودی است. ائتلافی از چندین کشور عربی از سال ۲۰۱۵ تجاوز در این کشور را آغاز کرده‌اند، مدارس به طور مداوم در حال بمباران شدن هستند و کودکان در این مدارس جان خود را از دست می‌دهند.

 


حتی اگر بمباران، کمبود دارو و تجهیزات، گرسنگی و وبا در آینده نزدیک متوقف شود، اما موضوع به همین‌جا ختم نخواهد شد و بازگرداندن نظام آموزشی به اوضعیت عادی آن و همچنین بازسازی بسیاری از زیرساخت‌ها چندین سال زمان نیاز خواهد داشت.

سال ۲۰۱۸ و در پی بازیابی محل انفجار اتوبوس حامل دانش‌آموزان در شهر «ضحیان» قطعات بمب «رایتئون مارک ۸۲» که از بمب‌های سقوط آزاد چند منظوره ساخت آمریکا به شمار می‌رود یافت شد.

جنگنده‌های ائتلاف متجاوز سعودی اتوبوس حامل دانش‌آموزان یمنی را هدف قرار دادند که در پی این حمله وحشیانه ۵۱ نفر به شهادت رسیدند که بیشتر آنان کودکان بودند و ۷۹ نفر دیگر نیز مجروح شدند.

تصاویر گرفته شده از محل حادثه به وسیله «ناصر عربی»، روزنامه‌نگار محلی، نشان می‌دهد که بمب ۵۰۰ پوندی «MK ۸۲» که از سوی آمریکا به عربستان فروخته می‌شود در این حمله استفاده شده است.

 

بیشتر بخوانید: درخواست اعضای کنگره آمریکا برای تحقیق درباره استفاده عربستان و امارات از کودک سرباز در جنگ یمن

 

قطعات این بمب به کرات در پی بررسی بمباران‌های ائتلاف سعودی در یمن مشاهده شده است؛ سال ۲۰۱۶ نیز جنگنده‌های ائتلاف یک مراسم خاکسپاری در یمن را هدف قرار دادند که در پی این حمله ۱۴۰ نفر جان خود را از دست داده و ۵۲۵ نفر نیز مجروح شدند.

 

تحقیقات انجام شده در پی این حمله متجاوزانه نیز حکایت از استفاده ائتلاف عربستان از بمب MK ۸۲ داشت.

علیرغم درخواست‌های مکرر از سوی نهاد‌های حقوق بشری و حتی قانونگذاران آمریکا مبنی بر متوقف شدن فروش تسلیحات به عربستان سعودی، اما پنتاگون همچنان به صدور تسلیحات به این کشور ادامه داده و مجوز فروش بمب ۵۰۰ پوندی MK ۸۲ را به شرکت سازنده سلاح «لاکهید مارتین» اعطا کرد.

در ماه مارس ۲۰۱۵ تنها دو هفته پس از آغاز جنگ یمن، نیرو‌های سعودی یک اردوگاه پناهندگان را بمباران و ۴۰ تن را به قتل رساندند. یک سال بعد و در ماه مارس ۲۰۱۶ نیز همان نیرو‌ها با بمباران یک بازار در صنعا پایتخت یمن، ۹۷ نفر را به کام مرگ فرستادند. در اکتبر ۲۰۱۶، در اثر بمباران یک مراسم تشییع جنازه ۱۴۰ تن قتل عام شدند. در ماه نوامبر سال گذشته ۲۵ نفر در بازار دیگری کشته شدند و در آوریل سال جاری ۲۰ نفر در یک عروسی و از جمله عروس جان باختند.

 

بیشتر بخوانید: مرگ ۱۰۰ هزار کودک یمنی در طول یک سال

هر بار که این جنایات وحشتناک اتفاق می‌افتد، کشور‌های غربی به مردم خود اطمینان می‌دهند که این اخبار دروغین و تحریف شده هستند. اگرچه در مورد بمباران اتوبوس مدرسه، سخنگوی ائتلاف عربستان سعودی، در نهایت مسئولیت را پذیرفت، اما چیزی تغییر نکرده است. جنگ و حملات هوایی همچنان ادامه دارد؛ بنابراین قتل عام غیرنظامیان ادامه دارد.

 

وزیر دفاع انگلیس پیش از این اعلام کرده که این کشور در راستای قرارداد نظامی با ریاض حدود ۵۰۰ بمب خوشه‌ای به عربستان فروخته است.

وی اذعان کرد که انگلیس در فاصله سال‌های بین ۱۹۸۶ تا ۱۹۸۹ حدود ۵۰۰ بمب خوشه‌ای به عربستان فروخته است.

انگلیس متهم به ارتکاب جنایات جنگی است و از این کشور خواسته شده تا از فروش سلاح‌هایی که طبق پیمان بین‌المللی سال ۲۰۱۰ ممنوع اعلام شده‌اند و این قطعنامه به امضای انگلیس نیز رسیده، دست بکشد.

 

علیرغم وجود انتقادات گسترده و شواهد محکم مبنی بر جنایات رژیم سعودی در یمن، آمریکا همچنان به صورت کامل از عربستان سعودی در کشتار کودکان یمن حمایت می‌کند.

صندوق نجات کودکان طی گزارشی اعلام کرد که احتمالا از زمان آغاز جنگ در یمن تاکنون ۸۵ هزار کودک یمنی در اثر سوءتغذیه جان خود را از دست داده‌اند.

گزارش‌های جدید حاکی از آن است که احتمالا ده‌ها هزار کودک یمنی از زمان آغاز جنگ یمن بر اثر سوء تغذیه جان خود را از دست داده‌اند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *