صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ای کاش هر روز ما عید نوروز باشد/معتکف باید خود را بسازد

۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۳:۰۱
کد خبر: ۵۰۴۳۳۹
کارشناس علوم قرآنی گفت :معتکف باید خود را بسازد، به دعا و عبادت بپردازد، گذشته خود را مرور کند، توبه کند و آماده‌ی دگرگونی شود
حجت‌الاسلام ابراهیم بهاری در گفتگو با خبرنگار فرهنگی میزان در رابطه با اعتکاف گفت: در مورد اعتکاف در قرآن آیاتی داریم، خداوند به حضرت مریم (س)، ابراهیم (ع) و زکریا (ع) در سوره‌ی «آل‌عمران»، «مریم» و «قصص» دستور اعتکاف می‌دهد و می‌فرماید باخدا نجواکنید و عبادت کنید و از خدا بخواهید.

وی در رابطه با ایم اعتکاف افزود: اعتکاف فقط در مورد ماه رجب نیست، این تنها یکی از ایام قابل‌اعتناست. پیامبر اکرم صلی‌الله علیه واله و سلم دهه ماه آخر را معتکف می‌شد. بعضی هم می‌گویند از نیمه ماه مبارک رمضان تا ۲۵ معتکف می‌شدند.

این کارشناس علوم قرآنی در رابطه با روز‌های اعتکاف گفت: حداقل ایام اعتکاف سه روز است و حداکثر ده روز است
بهاری در رابطه با ایام بیض ادامه داد: این ایام، ۱۳، ۱۴ و ۱۵ هرماه است علی‌الخصوص ماه رجب، ماه شعبان و ماه مبارک رمضان در این سه ماه اعتکاف بسیار سفارش شده است.

وی ادامه داد: کسی که به اعتکاف می‌نشیند خداوند به او توجه ویژه‌ای دارد. به همین دلیل می‌فرمایند، در مسجدالحرام، نبی، الاقصی، سهله و کوفه معتکف شوید؛ و اگر نبود در مساجد جامع شهر و در غیر این صورت در مساجد مهم معتکف شوید.

بهاری در رابطه با وظایف معتکف گفت: معتکف باید خود را بسازد، به دعا و عبادت بپردازد، گذشته خود را مرور کند، توبه کند و آماده‌ی دگرگونی شود. درواقع ایام اعتکاف مثل ایام احرام است. حاجی در هنگام احرام ۲۷ قلم بر وی حرام می‌شود، معتکف هم همین‌گونه است. غایت باید این باشد که فردا روزی اگر انتخاب بر لذت‌های دنیوی و اخروی بود، بتواند درست انتخاب کند.

وی در رابطه با لذت‌های دنیوی گفت: پروردگار عالم می‌فرماید: اگر تمام دنیا را به شما بدهند می‌شود متاع قلیل است.

ابراهیم بهاری در پایان در رابطه با آیین نوروز روایتی از سلمان نقل کرد و گفت: سلمان فارسی فالوده درست کرد و به محضر امیرالمؤمنین (ع) آن را برد. امام پرسیدند به چه مناسبت است؟ گفت :به خاطر عید نوروز است، ما در این روزبه دیدن بزرگ‌تر‌ها می‌رویم، لباس نو می‌پوشیم، صله‌ی رحم به‌جا می‌آوریم، بزرگان به کوچک‌تر‌ها عیدی می‌دهند. امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: این‌که خیلی خوب است، اگر این‌طور است ای‌کاش هرروز ما عید نوروز باشد.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *