نویسنده باید نسبت به اتفاقات پیرامون بیتفاوت نباشد
وی بیان کرد: ما در ادوار مختلف زندگی نکردهایم و ۸۰ تا ۷۰ درصد اطلاعات ما از فرهنگها و رویدادهای گذشته به واسطه رمان و سینما کسب شده است، برای مثال آنچه از جنگ دوم جهانی میدانیم بر اساس رمانها و فیلمهایی با این موضوع است که ضرورت پرداختن به رویدادهای تاریخی و اجتماعی را در قالب رمان یادآوری میکند.
این نویسنده تاکید کرد: از آنجا که در اغلب کتابهای تاریخ رویدادها به صورت خیلی خشک روایت شده، اکثر افراد تمایل دارند تا اطلاعات خود از دورههای مختلف مثل دوره مشروطه با خواندن رمان بدست آورند. بر همین اساس خوانندگان سالهای بعد و آیندگان هم حق دارند تا شرح اتفاقات زمانه ما را هم از روشنفکران و نویسندگان این دوره بخواهند.
وی تصریح کرد: هرکس در جامعه وظیفهای دارد و وظیفه هنرمند ثبت اتفاقات زمانه خود است تا آیندگان بتوانند با مطالعه آن به گذشته برگردند و به صورت عینی در جریان آن واقعه قرار گیرند. بر همین اساس فکر میکنم ضرورت دارد که نویسندگان نسبت به اتفاقاتی که در محیط پیرامونشان رخ میدهد بیتفاوت نباشند.
فتاحی با اشاره به اینکه زبان هنر و ادبیات، زبان برتری است که بشر به آن دست یافته و ما با این زبان، رمان کار میکنیم گفت: البته برای بیان یه برهه از تاریخ حق مطلب با نگارش یک یا دو رمان ادا نمیشود، بنابراین شاید لازم باشد که صدها رمان درباره یک رویداد نوشته شود تا چگونگی و دلایل روی دادن یک واقعه از ابعاد مختلف؛ برای مخاطب روشن شود.