راهکارهای درمان حسادت
پاسخ:
راهکارهای درمان آن شامل:
۱- اعتراف به بیماری
۲- توجه به ضررهای (دنیوی و اخروی) حسادت
۳- توجه به حکمت الهی
۴- توجه به معاد
۵- توجه به رحمت واسعه خدای متعال
۶- توجه به کمال نبودن بهرهمندی مادی
۷- توجه به موقعیتها و امکانات شخصی
۸- شناخت و مبارزه با انگیزههای حسد
۹- تمرین بر ترتیب اثر ندادن به حسادت و رفتار بر ضد آن
۱۰- ایجاد رابطه عاطفی مثبت بین خود و فرد مورد حسادت پرداختیم، اینک در ادامه دنباله بحث را پی میگیریم.
۱۱- شرایط و احساسات موجود را با واقعبینی بررسی کردن
به مواردی که حس حسادت شما را بر میانگیزند خوب فکر کنید و از خودتان بپرسید که این موارد تهدیدکننده تا چه حد واقعگرایانه هستند. نگرانی شما از در خطر بودن رابطهتان تا چه حد بر پایه شواهد واقعی است؟ و آیا رفتار خودتان موقعیت را بدتر نمیکند؟
۱۲- شک و تردید خود را برطرف کردن
یکی از بهترین راههای مبارزه با حسادت این است که از طرف مقابل خود بخواهید اطمینان شما را جلب کند. مراقب باشید که حالت عیبجویی، تکهپرانی یا قلدری پیدا نکنید. بلکه احساس عدم امنیت خود را توضیح داده و از او بخواهید در رفع این مشکل به شما کمک کند.
۱۳- به نیازهای واقعی خودتان متعهد شوید نه نیازهای دیگران
حسادت، افراد را به انجام کارهایی وادار میکند که نیاز درونی خودشان نیست. هر انسانی منحصر به فرد است و نیازها و آرزوهای خود را دارد، اما بیشتر ما وقتی به دیگران حسادت میورزیم از نیازهای منحصر به فرد خود غافل میشویم. برای مثال، چون یکی از افراد خانواده یا دوستان در رشته پزشکی مشغول به تحصیل میشود ما نیز به شدت به تحصیل در این رشته متمایل میشویم در حالی که وقتی خوب به نیازها و علائق خود مینگریم شاید نه تنها علاقهای به این رشته نداشته باشیم بلکه حتی به خاطر برخی مسائل حتی از آن متنفر نیز باشیم؛ بنابراین وقتی نسبت به موضوعی احساس حسادت میکنید ابتدا از خود بپرسید آیا واقعا میخواهم در این موقعیت باشم؟ موقعیت را با همه جزئیات خوب و بدش مجسم کنید و پس از ارزیابی، چنانچه واقعا بدان علاقهمند بودید و هدفی دست یافتنی و ممکن به نظر میرسد آن را به صورت یک هدف شخصی در نظر بگیرید و برای رسیدن به آن گام بردارید در غیر این صورت انرژی خود را صرف کار دیگری کنید.