بازگشت داوطلبانه مهاجران افغان یکی از اولویتهای حکومت وحدت ملی است
خبرگزاری میزان: وزیر امور مهاجران و عودتکنندگان افغانستان گفت: دولت کابل متعهد به کمک 2.5 میلیون پناهنده و حدود دو میلیون مهاجر افغان در ایران و پاکستان است تا آنها داوطلبانه و با عزت به کشورشان بازگردند.
وزیر امور مهاجران و عودتکنندگان افغانستان اظهار داشت: با وجود ظرفیت محدود جذب کشور دولت افغانستان متحد است تا خدمات اساسی را به افغانستان توسعه بخشیده وانکشاف اقتصادی را درسالهای آینده بهبود ببخشد.
بلخی اظهار امیدواری کرد: زمینه بازگشت 5/2 میلیون پناهنده افغان که بیش از 25 سال قبل کشورشان را ترک کرده و هنوز هم در خارج از کشور بسر میبرند، فراهم شود.
وی همچنین اظهار کرد: آرزوی ما مانند سایر مسوولان این است تا روزی شاهد بازگشت همه هموطنان به کشور خودشان باشیم هرچند چالشها هنوز هم بر سر راه ما قرار دارند اما مطمئن این آرزو مندی ما تحقق پیدا میکند.
وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان تصریح کرد: معتقدیم که اراده جدی وقوی ما در رسیدگی مشترک و جامع به بعضی از چالشهای جدی امنیتی واقتصادی که در برابر منطقه قرار دارند، کمک خواهد کرد.
بلخی یادآورشد: دراین شرایط است که ما بازگشت داوطلبانه واستقرار پایدار پناهندگان افغان را به مثابه یک عامل با ثبات کننده نه تنها برای افغانستان بلکه برای منطقه میپنداریم .
وی یادآور شد: در سالهای اخیر عواملی از جمله انتقال قدرت، انتخابات ریاست جمهوری و انتقال مسوولیتهای امنیتی به نیروهای افغان که سبب حیرت برای پناهندگان افغان شده موجب شد که بازگشت به افغانستان کاهش یابد اما از سال 2015تعداد بازگشتیها به طور قابل ملاحظهای افزایش یافنه به طوری که تا ماه می 2015 حدود 26 هزار پناهنده افغانی به کشورشان عودت شدهاند.
وزیر امور مهاجران و عودت کنندگان افغانستان تصریح کرد: این امر نسبت به سال گذشته حاکی از افزایش قابل ملاحظه است که درمجموع یک سال 15 هزار نفر عودت شدهاند.
چهارمین نشست کمیته چهارجانبه راهبردی ایران، افغانستان، پاکستان و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان صبح امروز با حضور رحمانی فضلی وزیر کشور، عبدالقادر بلوچ وزیر ایالتی و مناطق مرزی پاکستان، سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرت و عودت کنندگان افغانستان، نماینده دفتر منطقهای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و تعدادی از شرکای اجرایی در امور پناهندگان به منظور بررسی راه حلهای راهبردی برای پناهندگان افغان و حمایت از بازگشت داوطلبانه و ادغام مجدد پایدار و مساعدت کشورهای میزبان آغاز به کار کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *