موزههای فرهنگی دانشگاه تهران میزبان گردشگران نوروزی/ تخفیف ۵۰ درصدی کتابهای مرجع پزشکی در نمایشگاه کتاب/ نوروز در جمهوری آذربایجان/ حلوای حضرت فاطمه پای سفره هفت سین اهالی خراسان
• موزههای فرهنگی دانشگاه تهران میزبان گردشگران نوروزی
باغ موزه نگارستان و خانه موزه مقدم، موزههای فرهنگی و تاریخی دانشگاه تهران از ۲ تا ۱۶ فروردین ۹۸، میزبان گردشگران نوروزی است.
• تخفیف ۵۰ درصدی کتابهای مرجع پزشکی در نمایشگاه کتاب
سخنگوی سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از توافق صورت گرفته میان وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ارایه تخفیف تا سقف ۵۰ درصد برای خرید کتابهای مرجع پزشکی در این نمایشگاه خبر داد. «ایوب دهقانکار» با اشاره به برنامههای مورد نظر برای حمایت از اقتصاد نشر و نیز زمینهسازی برای در دسترس قرار دادن منابع علمی به روز برای مراکز پژوهشی، گفت: جلسهای با حضور رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار و در این جلسه مقرر شد تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا سقف ۲۵ درصد نسبت به آورده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای خرید کتابهای علمی در سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مشارکت کند.
• نوروز در جمهوری آذربایجان
مردم مسلمان جمهوری آذربایجان در سالجاری میلادی برای ۲۸ سال متوالی پس از استقلال این کشور عید نوروز را به عنوان یکی از اعیاد باستانی این کشور به طور رسمی جشن میگیرند. تاریخ برگزاری جشن نوروز در جمهوری آذربایجان همانند ایران به چند هزارسال پیش برمی گردد و این عید در واقع جزو آیین و سنن ملی مردم این کشور به شمار میرود.
• حلوای حضرت فاطمه پای سفره هفت سین اهالی خراسان
پخت سمنو یا به تعبیر محلی حلوای حضرت فاطمه (س) یکی از رسوم خراسانیها است که از دیرباز در شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مرکز و جنوب خراسان رضوی اجرا میشود. هر چند بسیاری از آیینهای کهن پارسی مربوط به دوران پیش از اسلام است، اما از آنجا که این سنن تضادی با اسلام نداشتند بعد از گرویدن ایرانیان به اسلام نیز نه تنها محو نشدند، بلکه به دلیل قرابت و علاقه فکری و فرهنگی مردم ایران به اسلام و خاندان پیامبر (ص) با رنگ و لعاب فرهنگ اسلامی عجین شدند و تداوم یافتند که از جمله این رسمها میتوان به آیین سمنوپزی یا حلوای حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره کرد.
• هشدار درباره مرزهای زمینی و تورفروشی بدون «مجوز پرواز»
معاون گردشگری در آستانه آغاز سفرهای نوروزی، با اعلام هشدار درباره ازدحام جمعیت در مرزهای زمینی و احتمال ایجاد چالش در این مبادی، از ابلاغ بخشنامهای به آژانسهای مسافرتی درباره ممنوعیت فروش تور بویژه در مسیرهای خارجی پیش از صدور مجوز پرواز توسط سازمان هواپیمایی خبر داد. به گزارش ایسنا، علی تیموری افزود: هنوز گزارشی درباره ایجاد مشکل در مسیرهای خارجی به خاطر تحریم برخی شرکتهای هواپیمایی دریافت نکردهایم، اما به ادارههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استانها نامهای ابلاغ شده تا به آژانسها اعلام کنند حق فروش تور و حتی تبلیغ آن پیش از صدور مجوز پرواز از سوی سازمان هواپیمایی را ندارند.
• بزرگترین برکت شهدا ماندگاری انقلاب اسلامی است
رئیس جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها از بزرگترین برکت شهدا را ماندگاری انقلاب اسلامی معرفی کرد. مصطفی رستمی با بیان اینکه هر آن کس که به خداوند متصل شود زندگیاش پر برکت میشود، گفت: خداوند به ما میگوید جان و مالت را خدایی کن، تا برکت یابد؛ لذا کسی که خمس و صدقه میدهد مالش برکت مییابد. امام جواد علیهالسلام فرمود: «به شیعیان بگویید من امام جواد هستم ضامنم اگر خمس بدهید مال کم نشود» پس کسی که صدقه دهد مالش کم نمیشود. از آن سو ربا مال را از بین میبرد در آنجا که فرمود: یَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبا وَ یُرْبِی الصَّدَقاتِ وَ اللَّهُ لا یُحِبُّ کُلَّ کَفَّارٍ أَثیمٍ؛ خدا از [برکتِ]ربا میکاهد و بر صدقات میافزاید و خداوند هیچ ناسپاسِ گناهکارى را دوست ندارد.
• مطالبۀ جدی ما خودکفایی در تولید کاغذ است
صنف ناشران و تشکلهای نشر در نامهای خطاب به مسئولان دولتی خواستار حل مُجدانۀ بحران کاغذ شدند. در آخرین روزهای سال ۹۷ بحران کاغذ همچنان اصلیترین دغدغۀ ناشران است. بحرانی که شدتگرفتن آن در هفتههای اخیر موجب تکاپوی بیشتر ناشران برای حل این مشکل شده است. در پی حلنشدن این بحران و افزایش بیرویۀ قیمت کاغذ، صنف ناشران با همفکری تشکلهای نشر در نامهای از مسئولان دولتی خواستار پیگیری جدی برای حل معضل کمبود و گرانی کاغذ شدند و از دولت برای اهتمام در تولید ملی کاغذ و داخلیشدن آن مطالبه کردند.
• پرداخت مطالبات هنرمندان از فردا
مدیرکل هنرهای نمایشی عنوان کرد: این ادارهکل برخی وظایف همچون ارزشیابی و نظارت را نمیتواند به جایی منتقل کند، ولی در بخشهایی که قانون اجازه میدهد، میتوانیم از مشارکت اصناف و هنرمندان بهره بگیریم. به گزارش فارس، شهرام کرمی، درباره پرداخت دیون هنرمندان گفت: در حال حاضر تأمین اعتبار اداره کل صورت گرفته امروز یا فردا چک این اعتبار پرداخت شده و حداکثر از فردا پرداخت دیون نمایشی را آغاز میکنیم و میتوانیم مطالبات ۶ ماه نخست هنرمندان را پرداخت کنیم.
• تسهیلات برای اعزام دانشگاهیان به عتبات سال آینده از سر گرفته میشود
پرداخت تسهیلات به دانشگاهیان برای اعزام به عتبات در هفتههای اخیر بسته شده که قرار است سال آینده پس از پایان تعطیلات نوروز این مشکل برطرف میشود.
• پیشنهاد شرکت در اسکار موزهها به ایران داده نشد
موزه درنتیس به واسطه برگزاری نمایشگاه «ایران؛ مهد تمدن» برنده اسکار موزهها شد، اما ایران با وجود داشتن آثار متعددی از این دست تاکنون برای چنین مراسمی دعوت نشده یا دغدغه شرکت در اسکار موزهها را نداشته است. محمدرضا کارگر (مدیرکل امور موزهها و اموال منقول فرهنگیتاریخی کشور) دراین باره به ایلنا گفت: ما تاکنون در چنین مسابقهای که گفته میشود جایزه جهانی هنرهای زیبا (GFAA) است و به اسکار موزهها مشهور است، شرکت نکردهایم و اطلاعات موزهای و نمایشگاهی خود را برای آن ارسال نکردهایم تا آنکه بخواهیم در انتظار برنده شدن بمانیم. به طور مثال ممکن است فیلمی ساخته شود، اما این فیلم برای اسکار فرستاده نشود. وقتی فیلم ساخته شده برای شرکت در اسکار فرستاده نشود، چگونه میتوان به برنده شدن آن امید داشت؟ وقتی ما تاکنون در این جایزه شرکت نکردهایم چگونه میتوانیم برنده شویم.
• رسیدگی به شکایات مردمی در سامانه اطلاع رسانی ۰۹۶۲۹
مدیرعامل و رئیس هیات مدیر کانون اتومبیلرانی و جهانگردی با بیان اینکه در حال حاضر امداد خودروهای غیرمجاز چندین برابر امداد خودروهای مجاز هستند، گفت: کالسنتر ۰۹۶۲۹ یک سامانه اطلاع رسانی جامع گردشگری است که مردم میتوانند شکایات خود را به صورت ۲۴ ساعته در آن مطرح کنند. رامین افشاری افزود: امداد خودرو در سالهای مختلف متولیان مختلفی داشته است. به نوعی در دورهای زیرمجموعه وزارت راه بوده و سپس زیرمجموعه وزارت کشور شد و اکنون ۴، ۵ ماه است که زیرمجموعه وزارت صنعت شده است. براساس آییننامههای اجرایی امداد خودروهای کشور، که پیش از این توسط وزارت کشور انجام شده بود، تعرفههایی برای این موضوع پیشبینی شده بود که بر اساس آنها پول کسر میشد. اکنون نیز وزارت صنعت در حال کار روی این تعرفههاست.
• قیمت بلیت سینماها در سال جدید چگونه میشود؟
معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی تاکید کرد: افزایش قیمت بلیت سینماها نباید به نحوی باشد که با ریزش مخاطب روبهرو شویم. به گزارش برنا، داروغه زاده گفت: احتمالا با افزایش قیمت بلیت سینماها روبهرو خواهیم بود، اما افزایش قیمت نباید به نحوی باشد که مخاطب سینما ریزش پیدا کند، بلکه باید طرحی پیاده شود که هم مشکلات اقتصادی سینما تا حدی مرتفع شود و هم با ریزش مخاطب مواجه نشویم.
• پایان تصویربرداری فیلمی که نه آموختن را یاد میدهد
تصویربرداری سریال «زیر همکف» در میدان ونک به پایان رسید و صداگذاری و ساخت موسیقی کار توسط امیر شریفی و بهنود یثربی شروع شده است. تصویربرداری سریال «زیر همکف» در میدان ونک به پایان رسید و صداگذاری و ساخت موسیقی کار توسط امیر شریفی و بهنود یثربی شروع شده است. رضا جودی تهیهکننده سریال «زیر همکف» با اشاره به اینکه از زمستان تصویربرداری این مجموعه در تهران آغاز شده گفت: پیشبینی کرده بودیم که تصویربرداری کار تا اردیبهشتماه سال ۹۸ ادامه پیدا کند، اما تصویربرداری «زیر همکف» اواخر هفته گذشته در میدان ونک به پایان رسید. وی افزود: تدوین مجموعه نیز در مراحل نهایی قرار دارد و صداگذاری و ساخت موسیقی توسط امیر شریفی و بهنود یثربی آغازشده است.
• فیلمبرداری ستایش ۳ به پایان رسید
بازیگر سریال ستایش ۳ گفت: فیلمبرداری ستایش ۳ چند روز پیش به طور کامل به پایان رسید و فکر میکنم بعد از ماه رمضان سال آتی پخش خواهد شد. قربان نجفی در خصوص آخرین فعالیتهای خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر مشغول تمرینات تئاتری هستم که فروردین سال آینده روی صحنه میرود و به جز آن مشغول بازی در یک سریال هم هستم.