صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تفاوت مراکز نیکوکاری و خیریه ها/با ساماندهی مراکز نیکوکاری جلوی افراد سود جو گرفته می شود

۱۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۱:۰۳
کد خبر: ۵۰۳۸۶۸
معاون توسعه شبکه‌های مردمی کمیته امداد گفت:در مدارس و محلات که کارهای نیکوکاری انجام می‌دهند تمام این کار‌ها به صورت گسسته انجام می‌شود و نمودی ندارد و آن تاثیر اصلی را که قرار است بر خانواده و نیاز خانواده بگذارد ندارد.

ابرهیم دستاری در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ،  درباره شیوه کار مراکز نیکوکاری محله مبنا و مسجد محور گفت: در محلات، هیئت ها، و جلسات مذهبی کار‌های نیکوکارانه  و تشکل های نیکوکاری انجام می شود.

وی در ادامه بیان کرد: در مدارس و محلات که کارهای نیکوکاری انجام می‌دهند تمام این کار‌ها به صورت گسسته انجام می‌شود و نمودی ندارد و آن تاثیر اصلی را که قرار است بر خانواده و نیاز خانواده بگذارد ندارد.

وی درباره علت این امر گفت: چون این اقدامات گسسسته است. امداد در قالب یک شبکه اجتماعی فعال محلی به صورت محله بنا و مسجد محور با تاکید بر کارکرد اجتماعی مساجد اقدام کرده است که این کار‌ها سازماندهی شود تا کاملا اثر گذار و سازماندهی شده فعالیت کنیم؛ و تمام تجربه ۴۰ ساله کمیته را به کار می‌بنیدیم و افرادی که امین و معتمد محلات هستند به عنوان هیئت امنا قرار بگیرند و تماما به صورت شبکه‌ای کار کنند. اعضای تشکل‌ها عضو مرکز نیکوکاری می‌شوند و نیاز‌های منطقه خود را شناسایی و طبقه و بندی می‌کنند و کمیته امداد نیز به آنها کمک می‌کند.

دستاری افزود: در طرح اکرام شناسایی خیرین بر اساس نیات خیر در دستور کار مراکز نیکوکاری قرار می‌گیرد. به این صورت که افراد مشکل نیازمندان محل خود بر اساس حق همسایگی برآورده می کنند. سسیتسم توسط کمیته به آها اعطا می‌شود توانمندان و نیازمندان محل شناسایی و اگر از توانمندان منابعی را جذب کردند چه به صورت خدمت داوطلبانه چه کمک مالی به صورت کامل در سیستم ثبت می‌شود و افراد مدیریت بر محله خود خواهند داشت.

دستاری اضافه کرد: امداد از منابع خود نیز برای هم افزایی با مراکز نیکوکاری اقداماتی انجام می‌دهد. نیازهای پایه را امداد برای تحت پوشش‌های خودشان پوشش می‌دهد ولی جایی که محله تشخیص می‌دهد که امروز نیاز فوری یک خانواده‌ای است و اگر حل نشود به یک آسیب بزگ تبدیل میشود ورود پیدا می‌کنند و سریع حل می‌شود.

دستاری اضافه کرد: اگر از کمک‌های مردم که گسسته است به صورت هماهنگ استفاده کنیم مطمئن باشیم که برای قلبه بر قفر می‌توانیم کارهی بهتر با اثر گذاری بهتر انجام دهیم. ممکن است ۳۰ خیریه داشته باشیم که یک نفر از هر ۳۰ تا کمک بگیرند و یک نفر از هیچ کدام. ولی اگر این سیستم معرفی و راه اندازی شود هم افراد سود جو جلویشان گرفته می‌شود و هم نیاز‌ها اولویت بندی می‌شود و اول نیاز اولویت دار برطرف می‌شود تا برسند به نیاز‌های بعدی.

وی درباره مرجع دادن مجوز به خیریه ها گفت: نیروی انتظامی، وزارت ارشاد و شورای شهر برای خیریه‌هایی که در گستره وسیع تری فعالیت می‌کنند مجوز صادر می‌کند امداد ساماندهی تشکل‌های مردم نهاد محله مبنا و مسجد محور را بر عهده دارد که خیریه نیستند، ولی فعالیت می‌کنند. خیریه‌ها می‌تواند با این مراکز نیکوکاری همکاری کنند چون این مراکز نیکوکاری بهتر نیازها را می‌شناسند و در شناسایی اولویت نیاز‌های  مردم و نیازمندان بهتر توانایی دارند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *