فقط ۶ استان سوریه درگیر جنگ بود نمیتوان نام سرزمین سوخته را بر این کشور گذاشت
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: از ۱۴ استان سوریه تنها ۶ استان درگیر جنگ بوده اند و نمیتوان نام سرزمین سوخته را بر این کشور گذاشت. روحیه مردم سوریه هم مهم است، با فاصله کمتر از ۱۰-۱۵ روز در مناطقی که آزاد میشد، کشاورزان در مناطق مختلف شروع به کشاورزی کردند.
وی ادامه داد: ایران هم اکنون، نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار روابط اقتصادی با عراق دارد و رسیدن به عدد ۲۰ میلیارد کار راحتی است. ترکیه زیر ۸ میلیارد ارتباط تجاری دارد.
صدرالحسینی درباره نقش ایران در بازسازی سوریه نیز خاطرنشان کرد: بخش خصوصی ما باید با پشتیبانیهای دولتی، اتاق بازرگانی، صندوقهای تعاونی در سوریه جلو برود، ولی هم اکنون خودش به خوبی حرکت کرده است اما باید به این حرکت سرعت بخشید.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: ما میتوانیم از تجربه کنونی عراق در سوریه هم استفاده کنیم؛ البته شرایط این دو کشور متفاوت است و انگیزههای بخش خصوصی ما برای سرمایهگذاری در عراق بیشتر است، مراودات مردمی ما چه در حوزه توریسم مذهبی و یا غیر آن با توجه به سابقه تاریخی عراق، قطعا تفاوتهایی دارد.
وی گفت: حدود ۶ تا ۷ میلیون نفر زوار بین ایران و عراق رفت و آمد دارند که بخشی از این جمعیت توریسم درمانی هستند، اما درباره سوریه باید یک اقدام واقعی صورت بگیرد. اگر کسی در میادین اقتصادی سوریه سری بزند امروز زمین کاملا بکر و آماده وجود دارد.
کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: اگر کسی میخواهد سرمایه خود را به سوریه ببرد باید از نظر اقتصادی احساس امنیت داشته باشد و نباید این توقع را هم داشته باشیم که بخش خصوصی بیگدار به آب بزند. بعد از تاخیر زیادی که بود، سفر معاون اول رئیس جمهور به سوریه توانست زمینه کار را به صورت عملی را باز کند.
صدرالحسینی عنوان کرد: در برخی حوزهها هم اکنون بخش خصوصی وارد شده است و این خیلی تبلیغی نشده است، اما بعد از سفر آقای بشاراسد به ایران، این زمینه باید هر چه زودتر اجرایی و برنامه ریزی شود، زیرا آنها آمادگی دارند. بانکها باید به این کار وارد شوند تا قبل از سفر آقای همتی به عراق بسیاری از موضوعات در هالهای از ابهام بود، اما سفر ایشان موثر بود و سفرشان در کنار رئیس جمهور نیزموثر بود و این اتفاق باید در سوریه هم بیفتد.
وی عنوان کرد: از ۱۴ استان سوریه تنها ۶ استان درگیر جنگ بوده اند و نمیتوان نام سرزمین سوخته را بر این کشور گذاشت. روحیه مردم سوریه هم مهم است، با فاصله کمتر از ۱۰-۱۵ روز در مناطقی که آزاد میشد، کشاورزان در مناطق مختلف شروع به کشاورزی کردند.
کارشناس مسائل غرب آسیا بیان داشت: ما باید روی مردم سوریه هم حساب باز کنیم، آنها پرکار و کم مصرف هستند. قوانین اقتصادی خاصی نیز قبل از بحران در سوریه وجود داشت مانند اینکه، کسی نمیتوانست غیر از لباسی که لازم دارد، لباس جین وارد کند تا لطمه به تولید خودشان نخورد.
وی افزود: خون ما و سوریها برای از بین رفتن تروریست در منطقه عجین شده است و آنهاکسانی نیستند که از پشت به ما خنجر بزنند. مردم سوریه معتقدند کسانی که خون مردم سوریه را ریختهاند نمیتوانند در این کشور کار کرده و حضور یابند ما باید از این غیرت ملی باید استفاده کنیم.
صدرالحسینی یادآورشد: برای کمک دربازسازی سوریه، چرا از تجریه پس از جنگ استفاده نمیکنیم؟ آنها نیاز به همفکر دارند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *